Μια μικρή, ατμοσφαιρική πόλη με πλήθος πολιτισμικών αξιοθέατων…Η Χιρόνα είναι η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Καταλονίας στην Ισπανία!

- Advertisement -

Με μακρά μεσαιωνική ιστορία και ρωμαϊκή κληρονομιά, χωρίς πλήθη τουριστών, η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα σε καλεί να περιπλανηθείς στα πλακόστρωτα σοκάκια της και να δεις τα γοτθικά κτίρια που έχουν διασωθεί από τις επανειλημμένες επιθέσεις και πολιορκίες που δέχθηκε η πόλη.

Αν και οι ιστορικές καταγραφές αναφέρονται σε 25 επιβεβαιωμένες επιδρομές, οι Ισπανοί αναφέρονται στη Χιρόνα ως την «πόλη των 1.000 επιδρομών».

Η Ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στις 10 ομορφότερεςστον κόσμο

Τη διασχίζει ο ποταμός Ονιάρ χωρίζοντας το ιστορικό κέντρο της με τη σύγχρονη συνοικία, με τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το ποτάμι.

Μέσα στα τείχη της ισπανικής πόλης κρύβονται αναρίθμητες γκαλερί, γοτθικές εκκλησίες και μουσεία που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Κορονοϊός: Οι Ισπανοί πάνε στην παραλία με κρατήσεις!

Αυτή είναι η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας!!!!!

Στους δρόμους της παλιάς συνοικίας γίνεται κάθε χρόνο γίνεται αναβίωση του πολέμου της Ισπανικής Διαδοχής του 1714. Στη γειτονιά της Ονγιάρ θαυμάστε από κοντά τα χρωματιστά σπίτια που δημιουργήθηκαν από διάσημους καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες και επισκεφθείτε τον μπαρόκ, καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία που χρονολογείται από το 1416.

Πολύχρωμο όνειρο: Αυτή η μικρή μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης θα σας ηρεμήσει την ψυχή… (Photos)

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας απολαύστε τα διάσημο σοκολατένια ντόνατ και τάπας και περιπλανηθείτε στους υπαίθριους πάγκους των πωλητών. Αξίζει να επισκεφθείτε τα Ρωμαϊκά Λουτρά και το μουσείο κινηματογράφου ενώ στο μουσείο τέχνης φιλοξενούνται γλυπτά και πίνακες των τοπικών καλλιτεχνών.

Η «Βενετία» της Γαλλίας: Αυτή η μικρή μεσαιωνική πόλη θα σας πάρει…το μυαλό! (photos)

Τα νησιά της Ισπανίας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τουρίστες, αλλά με σχέδιο

Η κόκκινη γέφυρα που διασχίζει το ποτάμι είναι δημιουργία του Γουστάβ Αϊφελ, του ανθρώπου που έφτιαξε τον διάσημο Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

πηγή:.news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ