Διπλή διάκριση ήρθε για την Ελλάδα μετά από επιλογή του tripadvisor για τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου το 2016. Και τα δυο ξενοδοχεία βρίσκονται σε νησιωτικούς προορισμούς και συναγωνίζονται επάξια τα πιο εντυπωσιακά καταλύματα του πλανήτη.

Πρώτο στη σειρά συναντάται ένα boutique hotel στη Ρόδο, το οποίο κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα και να κατακτήσει την ένατη θέση. Ο λόγος για το Spirit Of The Knights Boutique Hotel, σε ένα από τα γραφικά σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης του νησιού. Πρόκειται για ένα 4* eco friendly ξενοδοχείο απόλυτα εναρμονισμένο με την αρχιτεκτονική και την αισθητική της περιοχής. Το ιστορικό κτήριο, στο οποίο στεγάζεται, χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και μεταποιήθηκε από τους Οθωμανούς. Πρόσφατα ανακαινίστηκε ριζικά, διατηρώντας τα στοιχεία που το καθιστούν ξεχωριστό και δίνοντάς του ένα μοντέρνο αέρα.

Καθεμιά από τις 6 πολυτελείς σουίτες του έχει το δικό της ύφος στη διακόσμηση με χειροποίητα αντικείμενα και συλλεκτικά έργα Τέχνης από την Ελλάδα, το Μαρόκο, την Τουρκία, την Περσία και την Άπω Ανατολή. Η ημέρα σας εδώ ξεκινάει με ένα πλουσιοπάροχο πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα ζεστών και κρύων εδεσμάτων. Για στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης μπορείτε να επισκεφτείτε το κομψό bar, όπου θα απολαύσετε το ποτό ή το cocktail σας, τη βιβλιοθήκη, όπου θα διαβάσετε το βιβλίο σας, το αίθριο ή την εξωτερική αυλή, όπου θα έρθετε σε επαφή με τη φύση. (Αλεξανδρίδου 14, Μεσαιωνική Πόλη, τηλ. 22410 39765, www.rhodesluxuryhotel. com).

h1

h2

Το δεύτερο ελληνικό ξενοδοχείο της λίστας εντοπίζεται στη Σαντορίνη και κατέλαβε την 14η θέση της λίστας. Ο λόγος για το Enigma Apartments & Suites, στα Φηρά. Το 4* ξενοδοχείο αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να βρίσκεστε στο επίκεντρο της δράσης, δίχως να κάνετε καμία παραχώρηση σε ό,τι αφορά την ηρεμία και την ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Με θέα που κόβει την ανάσα, άψογο service και ευρεία ποικιλία παροχών, αυτό το πολυτελές συγκρότημα στο χείλος της καλντέρας εγγυάται ονειρεμένη διαμονή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ανάμεσα στις 4 υπέροχες σουίτες με jacuzzi, τα 2 ευρύχωρα διαμερίσματα και τα 2 κομψά studios αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Όλα τα καταλύματά του αποτελούν ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο χρωμάτων, το οποίο συμβάλλει στην αίσθηση της εσωτερικής γαλήνης που θα αποκομίσετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας εδώ, ενώ έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το άγριο φυσικό τοπίο της Σαντορίνης και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων (Φηρά, Σαντορίνη, τηλ. 22860 24024, www.enigmasantorini.com).

h3

h4

1. Edgar House, Αγγλία

2. The Pillars Retreat, Νέα Ζηλανδία

3. Saffire Freycinet, Αυστραλία

4. Nayara Springs, Κόστα Ρίκα

5. The Place Luxury Boutique Villas, Μαλαισία

6. La Minerva, Ιταλία

7. The Old Rectory Hotel, Ηνωμένο Βασίλειο

8. Riad Kheirredine, Μαρόκο

9. Spirit of the Knights Boutique Hotel, Ρόδος

10. The Dairy Private Hotel, Νέα Ζηλανδία

11. Villa Afrikana Guest Suites, Νότια Αφρική

12. Hotel Castello di Sinio, Ιταλία

13. Castlewood House, Ιρλανδία

14. Enigma Apartments & Suites, Σαντορίνη

15. La Fortuna at Atitlan, Γουατεμάλα

16. 2Inn1 Kensington, Νότια Αφρική

17. Boutique Hotel Schluessel, Ελβετία

18. Hotel Herrnschloesschen, Γερμανία

19. The Trident Hotel, Τζαμάικα

20. Hotel Residence Agnes, Τσεχία

21. Eratap Beach Resort, Βανουάτου, Ειρηνικός Ωκεανός

22. Coco Plum Island Resort, Μπελίζ

23. Luna2 Studiotel, Ινδονησία

24. Copa de Arbol Beach and Rainforest Resort, Κόστα Ρίκα

25. Palacio Manco Capac by Ananay Hotels, Περού

Πηγή: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ