Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τους «διάσημους» μόνο καταρράκτες της χώρας! Εμείς θα σας δείξουμε 10 άγνωστους, αυτούς που μαγεύουν με τα τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που δημιουργούν!

Πέρα από τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας, αλλά και το πολύ γνωστό φαράγγι “Πάντα Βρέχει” στο Καρπενήσι, υπάρχει μια μεγάλη λίστα με καταρράκτες στην Ελλάδα που είναι άγνωστοι στους περισσότερους.

- Advertisement -

Αυτούς, λοιπόν, θα σας δείξουμε εμείς, τους άγνωστους καταρράκτες, ανάμεσά τους η Παλαιοκαρυά των Τρικάλων, το Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας, οι καταρράκτες στη Σαμοθράκη αλλά και τη Λευκάδα… Και η λίστα μεγαλώνει φτάνοντας από την Ήπειρο στην Εύβοια!

10 «άσημοι» καταρράκτες στην Ελλάδα

Θεοδώριανα, Ήπειρος

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Θωδόριανα Ηπειρος

Με τα Τζουμέρκα να ρίχνουν την επιβλητική σκιά τους, τα Θεοδώριανα αναδύονται στα μάτια του έκπληκτου ταξιδιώτη ανάμεσα στις βουνοπλαγιές. Το πανέμορφο χωριό περιβάλλεται από το εκθαμβωτικό ηπειρώτικο τοπίο κι έχει να επιδείξει και τους διπλούς καταρράκτες του, που σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα. Κάντε μια βόλτα στο υπέροχο αυτό χωριό, απολαμβάνοντας την ομορφιά του.

Καταρράκτες Δρυμώνα, Εύβοια

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Δρυμώνας Εύβοια

Γεμάτη εκπλήξεις η Εύβοια, επιφυλάσσει και αυτή την υπέροχη εικόνα του καταρράκτη σε εκείνους που επιλέγουν να την εξερευνήσουν. Οι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια, σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Φαράγγι Δημοσάρι, Λευκάδα

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Λευκάδα

Το ρέμα Δημοσάρι διασχίζει τον κάμπο του Νυδρίου και καταλήγει στη θάλασσα. Στο πέρασμά του το νερό δημιουργεί όαση πράσινου με πυκνή βλάστηση, λίμνες και τον πανέμορφο καταρράκτη στο ψηλότερο σημείο του.

Σαμοθράκη

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Σαμοθράκη

Πλούσια σε νερά και σχεδόν μεταφυσικά καταπράσινη, η Σαμοθράκη φιλοξενεί ρυάκια και ποτάμια που από το όρος Σάος κατευθύνονται στη θάλασσα. Στο πέρασμά τους σχηματίζουν τις περίφημες «βάθρες», τις φυσικές πισίνες δηλαδή, αλλά και καταρράκτες.

Καταρράκτες Ορλιάς, Όλυμπος

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Ορλιά Όλυμπος

Μέσα στις τόσες ομορφιές του βουνού των Θεών, ο περιηγητής θα αντικρύσει και τους πανέμορφους καταρράκτες της Ορλιάς και θα δροσιστεί στις λίμνες που σχηματίζουν.

Νέδα

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Νέδα

Το φαράγγι της Νέδας διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός που πηγάζει από τους πρόποδες του Λυκαίου όρους, κοντά στο χωριό Πέτρα,  και μοιράζεται ανάμεσα σε Αρκαδία, Ηλεία και Μεσσηνία. Τα νερά της Νέδας ακολουθούν μια εκπληκτική πορεία για να καταλήξουν στον Κυπαρισσιακό κόλπο, καλύπτοντας διαδρομή 32 χιλιομέτρων.

Πολυλίμνιο, Μεσσηνίας

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Πολυλίμνιο

Ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, που δημιουργεί ένα φανταστικό τοπίο, το οποίο εύκολα θυμίζει κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Τρίκαλα

Το επιβλητικό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς στέκει εκεί από τον 16ο αιώνα, συμπληρώνοντας το εξαιρετικό τοπίο με τους τεχνητούς καταρράκτες.

Ρόδος, Επτά Πηγές

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Ρόδος

Γάργαρα νερά τρέχουν από τις πηγές όλο το χρόνο και καταλήγουν σε μια μικρή λίμνη, ενώ το τοπίο ολόγυρα συμπληρώνοει καταπράσινη φύση.

Καταρράκτες Πυθάρας, Άνδρος

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Άνδρος

Κοντά στο χωριό Αποικία, βρίεκεται η ρεματιά της Πυθάρας, όπου θα φτάσετε περπατώντας 10 περίπου λεπτά μέσω ενός βατού μονοπατιού γεμάτο βλάστηση. Η ονομασία “Νεραϊδότοπος” που έχει η περιοχή με τους καταρράκτες της Πυθάρας οφείλεται στην παράδοση, καθώς οι εικόνες που δημιουργεί εδώ η φύση είναι εκπληκτικές.

Οι 9 πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του κόσμου!

Ο κόσμος είναι γεμάτος φυσικές ομορφιές… Οι καταρράκτες καταφέρνουν να εντυπωσιάζουν τους πάντες όσο με τη δυνατότητά τους να στέλνουν εκατομμύρια γαλόνια νερού ορμητικά προς τη γη, δημιουργώντας ένα φυσικό υπερθέαμα. Γι’ αυτό και αναζητήσαμε τους πιο εντυπωσιακούς του πλανήτη, για να γνωρίσουμε το φαινόμενο αυτό σε όλο του το μεγαλείο.

Εδώ σας παρουσιάζουμε λοιπόν, το φυσικό υπερθέαμα που σχηματίζουν οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του κόσμου! Ξεκινάμε από την γειτονική Κροατία και φτάνουμε μέχρι τη Χαβάη και την Αργεντινή!

Δείτε ποιοι είναι και απολαύστε τις συγκλονιστικές εικόνες!

1.Καταρράκτες του Νιαγάρα, Νέα Υόρκη ΗΠΑ- Οντάριο Καναδά

Ξεκινώντας από τους πιο γνωστούς καταρράκτες, κοντά στη Νέα Υόρκη και τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Καναδά, οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι η πιο δυναμική συσσώρευση νερού στη Βόρεια Αμερική. Τουρίστες και ντόπιοι συχνά διαφωνούν για το ποια από τις δύο χώρες έχει την καλύτερη θέα, αλλά η αλήθεια είναι καμία από τις δύο. Η καλύτερη θέα είναι από το νερό.about:blank

Καταρράκτες του Νιαγάρα, Νέα Υόρκη ΗΠΑ- Οντάριο Καναδά

2.Καταρράκτες της Βικτωρίας, Ζάμπια -Ζιμπάμπουε

Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και μεγαλύτερους καταρράκτες στον κόσμο, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε στην Αφρική, που η θέα του προκαλεί δέος στον επισκέπτη, ενώ η φύση γύρω του, μοιάζει με θαύμα. Έχουν το διπλάσιο ύψος σε σχέση με τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το νερό τους πέφτει με τέτοια ορμή, που μπορεί κάποιος να νιώσει σταγονίδια νερού ακόμη και 40 χιλιόμετρα μακριά.

Καταρράκτες της Βικτωρίας, Ζάμπια -Ζιμπάμπουε

3.Καταρράκτες Iguazu, Αργεντινή

Βρίσκονται στην Νότια Αμερική, η οποία μετρά αρκετούς εντυπωσιακούς καταρράκτες, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή. Στην πραγματικότητα αποτελούν έναν συνδυασμό 275 ξεχωριστών καταρρακτών που εκτείνονται σε πλάτος περίπου στα 3,5 χιλιόμετρα και αν ποτέ βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να βρεθείτε στο σημείο Devil’s Throat, όπου η ένταση είναι αρκετά μεγάλη.

Καταρράκτες Iguazu, Αργεντινή

4.Καταρράκτες Yosemite, Καλιφόρνια

Αποτελούν ορόσημο στην Αμερικανική Δύση και μπορεί κάποιος να τους δει σχεδόν από οποιοδήποτε σημείο βρεθεί στην ομώνυμη κοιλάδα της Καλιφόρνια. Εξίσου εντυπωσιακές με τους καταρράκτες –οι οποίοι είναι οι ψηλότεροι στη Βόρεια Αμερική στα 740 μέτρα- είναι και οι πλαγιές από γρανίτη που τον περιβάλλουν, αλλά και τα δέντρα Giant Sequoia, τα οποία συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.

Καταρράκτες Yosemite, Καλιφόρνια

5.Καταρράκτες Caracol, Βραζιλία

Μετά τους καταρράκτες Iguazu, οι καταρράκτες Caracol είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Βραζιλία. Για να φτάσει κανείς στη βάση του καταρράκτη, πρέπει να περάσει από ένα απότομο μονοπάτι και να κάνει αναρρίχηση, αλλά ακόμη κι αυτοί που δεν τα πηγαίνουν καλά στο σκαρφάλωμα, μπορούν να απολαύσουν τη θέα από σημείο παρατήρησης στα 30 μέτρα που βρίσκεται κοντά.

Καταρράκτες Caracol, Βραζιλία

6.Καταρράκτης Gullfoss, Ισλανδία

Ίσως ο πιο ασυνήθιστος καταρράκτης του κόσμου, που μπορεί να έχει χαμηλό ύψος (32 μέτρα), αλλά συνθέτει ένα τοπίο μαγευτικό στη νότια ακτή της Ισλανδίας. Αποτελεί δημοφιλή τουριστική ατραξιόν και συμβαίνει το νερό να μην… πέφτει πάντα.

Καταρράκτης Gullfoss, Ισλανδία

7.Λίμνες Plitvice, Κροατία

Βρίσκονται στην Κροατία και η τοποθεσία θυμίζει κάτι από Γκραντ Κάνιον, με τη διαφορά ότι έχει πολύ πράσινο και μεγάλες εκτάσεις με κρυστάλλινο νερό στη βάση του. Χάρη στα μεταλλικά στοιχεία από το νερό που προκύπτει από τους πάγους από τις Δειναρικές Άλπεις, το νερό στις λίμνες και τους καταρράκτες έχει ένα εντυπωσιακό τιρκουάζ χρώμα.

Λίμνες Plitvice, Κροατία

Το φαράγγι του Βίκου: Ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα

8.Καταρράκτες Hanakapi’ai, Χαβάη

Οι καταρράκτες Hanakapiai ή Hanakapi’ai Falls είναι ένας καταρράκτης ύψους περίπου 300 μέτρων που βρίσκεται στη Χαβάη, στην πλευρά Na Pali του νησιού Kauai. Απαιτεί μια πεζοπορία περίπου 2 μίλια από την παραλία Hanakapi’ai για να φτάσει κάποιος εκεί. Ο καταρράκτης περιγράφεται ως πανέμορφος αλλά προκλητικός”…

Καταρράκτες Hanakapi'ai, Χαβάη

9.Καταρράκτης Vinnufossen, Νορβηγία

Βρίσκεται στη Νορβηγία και αποτελεί τον ψηλότερο καταρράκτη στην Ευρώπη, αλλά και τον έκτο ψηλότερο του κόσμου. 

Καταρράκτης Vinnufossen, Νορβηγία

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ