Οι 10 χειρότερες ταξιδιωτικές συμβουλές

Ακούτε και διαβάζετε συμβουλές από απλούς ταξιδιώτες, travel bloggers και άλλους σχετικούς με αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, και ό,τι έχει σχέση με τον τουρισμό. Σίγουρα έχετε πολλά να μάθετε και όσο πιο συχνά ταξιδεύετε τόσο περισσότερα μαθαίνετε. Όμως υπάρχουν και κάποιες συμβουλές που είναι περιττές και δεν θα σας ωφελήσουν πουθενά.

Δείτε ποιες είναι οι 10 χειρότερες ταξιδιωτικές συμβουλές:

1. Οι γυναίκες δεν πρέπει να ταξιδεύουν ποτέ μόνες

Είναι μία από τις πιο «πολυταξιδεμένες» ταξιδιωτικές συμβουλές. Η απάντηση σε αυτήν, ωστόσο, δεν είναι μία και μοναδική. Υπάρχουν σίγουρα μέρη, όπως η Ινδία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, που θα αποτελούσαν τουλάχιστον πρόκληση για μια γυναίκα, όμως αυτό δεν ισχύει για όλα τα μέρη του κόσμου.

Άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν παντού, είτε είστε άντρας ή γυναίκα. Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει κανείς, θα ήταν να προσέχετε να μην κάνετε ριψοκίνδυνα πράγματα και να μην κάνετε κάτι που δεν θα κάνατε και στη δική σας πατρίδα!

2. Μην τρώτε φαγητό δρόμου

street food εξωτερικό

Πρόκειται σίγουρα για μία από τις χειρότερες συμβουλές στην ιστορία των… ταξιδιών! Εντάξει, σε ορισμένες χώρες πρέπει κανείς να παίρνει τα μέτρα του, όταν διαλέγει σε ποιον μικροπωλητή θα «σβήσει» την πείνα του, όμως το φαγητό του δρόμου είναι η πιο άμεση και φθηνή επιλογή για να γνωρίσει κανείς την ταυτότητα ενός λαού.

3. Η Ιταλία έχει την καλύτερη πίτσα στον κόσμο

Ιταλική πίτσα

Πολλοί ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί στην Ιταλία θα έχουν να σας πουν μια ιστορία για τη «χειρότερη πίτσα που έχουν φάει ποτέ». Οι «τουριστικές παγίδες» υπάρχουν παντού, ακόμη και στους πιο φημισμένους για το φαγητό τους προορισμούς.

4. Προγραμματίστε τα πάντα / Μη σχεδιάζετε τίποτα

Παν μέτρον άριστον. Η ισορροπία είναι το «κλειδί», προκειμένου ένα ταξίδι να σας μείνει αξέχαστο. Αυτό που ουσιαστικά προτείνεται είναι μια χρυσή τομή, κατά την οποία θα είστε εν μέρει οργανωμένοι, αφήνοντας όμως πάντα ένα περιθώριο περιπέτειας στα πλάνα σας.

5. Περισσότερα ρούχα στη βαλίτσα σημαίνει λιγότερο πλύσιμο

Μπουγάδα

Μπορεί να υπάρχει μια αλήθεια μέσα σε αυτό, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερο βάσανο καθώς το πιο σωστό είναι λιγότερα ρούχα για πιο ελαφριά βαλίτσα. Ωστόσο, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, στους περισσότερους προορισμούς το να βάλει κανείς πλυντήριο είναι πολύ πιο εύκολο και φτηνό, απ’ ότι αν το έκανε μόνος του στο σπίτι του. Στο Βιετνάμ για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δώσει τα άπλυτά του στο ξενοδοχείο/hostel και με ένα δολάριο θα τα έχει πίσω καθαρά.

6. Πάρτε αρκετό υγρό φακών/αντηλιακό/φάρμακα για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Και πάλι αυτό εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τον προορισμό σας, όμως σε γενικές γραμμές όπου κι αν πάτε, μπορείτε να βρείτε τα πάντα… πολλές φορές μάλιστα πολύ φθηνότερα.

7. Πάρτε για καλό και για κακό ένα μαχαίρι για προστασία

Όποιος σας έχει δώσει αυτήν τη συμβουλή, δηλαδή την “οπλοκατοχή”, μάλλον δεν έχει ταξιδέψει και πάρα πολύ.

8. Μην πάρετε οδηγό μαζί σας, ό,τι χρειαστείτε θα το βρείτε στο διαδίκτυο

Ταξιδιωτικοί οδηγοί - βιβλία

Στις μέρες μας αυτό ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, όμως οι ταξιδιωτικοί οδηγοί μπορούν κάποιες φορές να παρέχουν πολύ περισσότερες και πιο σωστές πληροφορίες. Εμείς προτείνουμε αν έχετε χρόνο να τα συνδυάζετε.

9. Ταξιδέψτε όσο είστε ακόμα νέοι

Μπορεί όσο είσαστε νέοι να έχετε περισσότερες αντοχές, άρα να μπορείτε να εξερευνήσετε στο έπακρο έναν προορισμό, όμως πιστεύουμε ότι τα ταξίδια είναι για όλες τις ηλικίες και ότι ποτέ δεν είναι αργά να μπουν στο πρόγραμμά σας.

10. Έχετε πάντα μαζί σας ταξιδιωτικές επιταγές

Οι ταξιδιωτικές επιταγές έχασαν την αξία και τη σημασία τους στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν και το διεθνές δίκτυο ΑΤΜ αναπτύχθηκε και έφτασε σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αν θέλετε να νιώθετε ασφάλεια να φροντίσετε, για τις επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις, να έχετε μια έξτρα κάρτα ανάληψης, αποθηκευμένη σε ένα ασφαλές μέρος, εκτός από το πορτοφόλι σας.

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα travel tips μόνο στο travelstyle.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ