Φτάσατε επιτέλους στον προορισμό. Δεν θέλω να σας αγχώσω, αλλά τις ημέρες που θα είστε σε διακοπές μπορεί να προκύψουν διάφορα.

Για να μην προκύψουν, προνοήστε κατάλληλα. Πως θα μείνετε καθαροί και οργανωμένοι καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας;

1 Για να μοσχοβολά η βαλίτσα

 Ένα τέτοιο αρωματικό με τσόχα κι αιθέρια έλαια είναι ο ιδανικός τρόπος για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα όλες τις ημέρες των διακοπών. Φτιάξτε το και τοποθετήστε στον πάτο των αποσκευών.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

 2 Πανάκια κατά των λεκέδων

Αυτά τα μωρομάντηλα είναι η σωτήρια λύση για να απομακρύνετε επιτόπου κάθε μικρό λεκέ από τα ρούχα. Δεν ταξιδεύω ποτέ χωρίς αυτά.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

3 Παπούτσια που λερώθηκαν

Μωρομάντηλα ενισχυμένα ελαφρώς με ξύδι είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για τα δερμάτινα ή και τα υφασμάτινα παπούτσια που λερώθηκαν στις διακοπές. Τώρα θα μου πείτε και που να το βρω το ξύδι. Ζητήστε από το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Δεν θα πουν όχι.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

4 Καλλυντικά σε σακουλάκια

Ανοίγετε τις αποσκευές μόλις φτάσετε στο ξενοδοχείο και βλέπετε το make up να έχει στάξει παντού. Γκρρρρ… Όχι, δεν χρειάζεται να το πάθετε για να μάθετε. Τοποθετήστε όλα τα καλλυντικά σας σε πλαστικά σακουλάκια με zip. Τα σακουλάκια αυτά είναι εύκαμπτα, εύχρηστα και η βαλίτσα θα παραμείνει καθαρή, αν μια συσκευασία σπάσει ή υπερχειλίσει.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

Μοναδικά τουριστικά αξιοθέατα που ανακαλύφθηκαν κατά τύχη

5 Η διάφανη μεμβράνη τροφίμων είναι super tip

Τοποθετήστε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης στα μπουκάλια με αφρόλουτρο, σαμπουάν, γαλάκτωμα κτλ, πριν τα τοποθετήσετε στα σακουλάκια με zip. Ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια από διαρροές κι ατυχήματα. Πολύ χρήσιμο αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο!

Διαβάστε ακόμα:  Αύξηση των αφίξεων στα αεροδρόμια της χώρας από το εξωτερικό σημειώθηκαν τον Ιούνιο

10 tips για «καθαρές» διακοπές

6 Τα άπλυτα ρούχα

Κάθε φορά που διαλέγετε τι να βάλετε στις διακοπές κάνετε το τεστ της όσφρησης για να ξεχωρίσετε τα καθαρά ρούχα από τα βρώμικα; Το κάνετε, το ξέρω! Μην μπερδεύετε τα καθαρά με τα λερωμένα μέσα στη βαλίτσα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας σε κάθε ταξίδι έναν άδειο σάκο, που θα τον γεμίζετε με τα άπλυτα. Όταν επιστρέψετε σπίτι, πετάξτε το περιεχόμενο του σάκου κατευθείαν στο πλυντήριο.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

7 Για καθαρά χέρια

Δύο είναι οι εναλλακτικές λύσεις για χέρια καθαρά, όταν δεν υπάρχει νερό και σαπούνι. 1) Τα αλκοολούχα αντισηπτικά μαντηλάκια και 2) Το αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα. Επιλέξτε ένα από τα δύο στην τσάντα σας και τα χέρια όλης της οικογένειας θα είναι πάντα προστατευμένα από βρωμιά και μικρόβια.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

8 Για την τουαλέτα

Επειδή τις περισσότερες ώρες θα είστε εκτός ξενοδοχείου ένα τέτοιο πλαστικό κάλυμμα μιας χρήσηςγια τη λεκάνη της τουαλέτας είναι ότι πρέπει, κυρίως για τα παιδιά.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

Λειψοί, ένα νησί που τίποτα δεν του λείπει

9 Για τα κοσμήματα

Χρησιμοποιήστε καλαμάκια για να αποθηκεύσετε αλυσίδες ή άλλα κοσμήματα. Έτσι δεν θα μπερδευτούν μεταξύ τους, μέχρι να έρθει η ώρα που θα τα φορέσετε. Ένα κουμπί επίσης θα οργανώσει τέλεια και πάνω από όλα εύκολα τα σκουλαρίκια σας.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

10 Φορητή μπαταρία φόρτισης κινητού

Τελειώνει η μπαταρία του κινητού και ψάχνετε τοίχο και μπρίζα να το φορτίσετε; Όταν είστε σε ταξίδι δεν είναι φυσικά εύκολο να βρείτε. Με την φορητή μπαταρία φόρτισης όμως το πρόβλημα λύνεται στο λεπτό. Πραγματικά το καλύτερο gadget για κάθε ταξίδι κι όχι μόνο.

10 tips για «καθαρές» διακοπές

πηγή: makeitlife.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ