αναβάθμιση δωματίου

Ονειρεύεστε να μείνετε σε premium δωμάτιο ή ακόμα και σε μια πολυτελή σουίτα ενός high-end ξενοδοχείου χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον; Η ομάδα του travelstyle.gr συγκέντρωσε για σας 10 εύκολους τρόπους για να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου στο ξενοδοχείο.

1. Κλείστε δωμάτιο τη χαμηλή περίοδο

κάντε κράτηση τη χαμηλή περίοδο
Κάντε κράτηση κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου

Αν σκεφτείτε έξυπνα σχετικά με την ημερομηνία που θα κλείσετε μπορείτε να πετύχετε αναβάθμιση δωματίου χωρίς επιπλέον κόστος. Κάντε κράτηση κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου όταν είναι πιθανότερο να βρείτε διαθέσιμο δωμάτιο. Τα ξενοδοχεία αναψυχής συνήθως είναι γεμάτα στις σχολικές αργίες ή τα σαββατοκύριακα. Αντιθέτως, τα ξενοδοχεία που στοχεύουν σε business ταξιδιώτες έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα τα σαββατοκύριακα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να πετύχετε αναβάθμιση.

2. Φτάστε αργά το μεσημέρι

Κάντε check in στο ξενοδοχείο αργά το μεσημέρι, η ώρα μεταξύ 15:00-17:00 είναι η ιδανική. Εκείνη την ώρα η υποδοχή έχει καλύτερη ιδέα για το ποια δωμάτια είναι πιθανό να μείνουν άδεια το βράδυ (και τις επόμενες ημέρες). Επομένως, ίσως πετύχετε αναβάθμιση δωματίου χωρίς να πληρώσετε επιπλέον.

Φτάστε στο ξενοδοχείο αργά το μεσημέρι για να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου
Κάντε check in στο ξενοδοχείο αργά το μεσημέρι για να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου

3. Γίνετε μέλος στο πρόγραμμα επιβράβευσης μιας αλυσίδας ξενοδοχείου

Οι περισσότερες αλυσίδες ξενοδοχείων προσφέρουν παροχές για τους πιστούς πελάτες τους. Το να γίνετε μέλος στο πρόγραμμα επιβράβευσης μιας αλυσίδας ξενοδοχείων μπορεί να σας διευκολύνει να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση ξενοδοχείου, αναλόγως με τους πόντους σας. Μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο είναι:

  • Marriott Bonvoy του Marriott Group
  • World of Hayatt του Hayatt Group
  • Hilton Honors της Hilton
  • Sirius του ξενοδοχειακού ομίλου Jumeirah
  • IHG Rewards Club του ομίλου IHG
Η Marriott Group είναι μία από τις αλυσίδες που συμμετέχουν σε προγράμματα επιβράβευσης

4. Χρησιμοποιήστε ως επιχείρημα μια ειδική περίσταση

Μια ειδική περίσταση όπως γενέθλια ή ένας αρραβώνας είναι το ιδανικό επιχείρημα. Να είστε ειλικρινείς και να ενημερώσετε το προσωπικό εξ αρχής. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα του ξενοδοχείου θα εκτιμήσει ότι είστε ένας πραγματικά πιστός πελάτης και θα σας δείξουν μεγαλύτερη αφοσίωση.

Super tips! 7 τρόποι για να κερδίσετε μία αναβάθμιση στην πρώτη θέση του αεροπλάνου

Αρραβώνας ξενοδοχείο
Μια ειδική περίσταση όπως ο αρραβώνας είναι ένας καλός λόγος να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου

5. Να είστε τακτικός επισκέπτης

Πολλές φορές το θέμα είναι ποιος είστε. Όσο περισσότερες φορές μείνετε σε ένα ξενοδοχείο, τόσο πιο οικείοι θα είστε στο προσωπικό. Τα στοιχεία σας θα αποθηκευτούν στο σύστημα και θα μπορούν να δουν πότε ήταν η τελευταία σας επίσκεψη. Για να είστε σίγουροι ότι ξέρουν ότι είστε τακτικός επισκέπτης, είναι καλό να είστε φιλικοί και να γνωρίσετε κάποιον στην υποδοχή ή ακόμα καλύτερα τον υπεύθυνο.

Διαβάστε ακόμα:  Κως: Ένα 5 αστέρων ξενοδοχείο μπροστά σε ιδιωτική παραλία με βαθμολογία 9,4 - Από τον Τάσο Δούση

6. Αξιολογήστε τη διαμονή σας

Κάντε καλή κριτική στο TripAdvisor
Αφήστε μια θετική κριτική σε πλατφόρμες όπως το TripAdvisor

Το να αφήσετε μια θετική κριτική σε πλατφόρμες όπως το TripAdvisor είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιβεβαιώσετε ότι θα σας θυμούνται. Επίσης, η θετική σας αξιολόγηση επηρεάζει κι άλλους δυνητικούς πελάτες.

7. Οι καλοί τρόποι μετράνε

Οι καλοί τρόποι συνοδευόμενοι με ένα ζεστό χαμόγελο μπορούν να κάνουν κάποιον πρόθυμο να σας βοηθήσει. Χαιρετήστε την ομάδα του ξενοδοχείου μόλις φτάσετε και επιστρατεύστε τη γοητεία σας για να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους πελάτες. Φερθείτε ευγενικά, πείτε τους μια καλή κουβέντα, φτιάξτε τους τη μέρα.

8. Επιλέξτε για τη διαμονή σας ένα καινούργιο ξενοδοχείο

Επειδή πολλοί ταξιδιώτες είναι πιστοί σε ένα ξενοδοχειακό brand, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει πρόσφατα και προσπαθούν να δελεάσουν νέους πελάτες. Όταν ένας επισκέπτης κάνει κράτηση σε ένα νέο ξενοδοχείο που θέλει να διευρύνει την πελατειακή του βάση, το ξενοδοχείο είναι πιο πρόθυμο να προσφέρει δωρεάν αναβάθμιση δωματίου για να κάνει τον κόσμο να επαινεί την καλή εξυπηρέτηση και το όμορφο δωμάτιο που έμεινε.

Ο Τάσος Δούσης σας αποκαλύπτει το κόλπο για να έχετε έκπτωση 20-30% στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα! (video)

9. Κάντε κράτηση μέσω κάποιας πλατφόρμας

Κάντε κράτηση μέσω μιας πλατφόρμας

Μια πλατφόρμα όπως το Virtuso θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μοναδικά ταξίδια και εξερευνήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά συχνά οι κρατήσεις από τέτοιου είδους πλατφόρμες θα συνοδεύονται από ειδικές παροχές, όπως δωρεάν αναβάθμιση δωματίου. Αυτό είναι πολύ συχνό και μεγάλους κι exclusive ξενοδοχειακούς ομίλους σε όλο τον κόσμο, όπως το St Regis, Park Hyatt, Four Seasons, κλπ. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τα ξενοδοχεία στην ιστοσελίδα κάθε πλατφόρμας.

10. Χρησιμοποιείστε την πιστωτική σας κάρτα για να λάβετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου

Δεν είναι επιστήμη να καταλάβει κανείς ότι μια πιστωτική κάρτα μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον προνόμια. Πολλές κάρτες συγκεντρώνουν πόντους ή συνεργάζονται με συγκεκριμένες μάρκες ξενοδοχείων. Είναι πολύ πιθανό να μπορέσετε να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου και να απολαύσετε επιπλέον παροχές.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ