αεροπλάνο πετάει πάνω από την Ανταρκτική
Ενημερώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, 11:17

12ωρες “πτήσεις στο πουθενά”! Είναι το νέο trend στα ταξίδια; Η αεροπορική εταιρεία Qantas της Αυστραλίας οργανώνει 12ωρες πτήσεις στα αξιοθέατα πάνω από την Ανταρκτική, με επιστροφή στην βάση της!

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas πραγματοποιεί 12ωρες “πτήσεις στο πουθενά”, αφού τα αεροπλάνα εκτελούν ταξίδι 6.500 μιλίων και επιστρέφουν στη βάση τους. Πρόκειται στην ουσία για μια εναλλακτική πρόταση ταξιδιού και μια ελκυστική «ταξιδιωτική» ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

αεροπλάνο πετάει πάνω από την παγωμένη Δυτική Ανταρκτική

Η Qantas πρωτοπορεί και στέλνει επιβάτες στην Ανταρκτική, επιστρέφοντάς τους πίσω χωρίς να… πατήσουν καν στο έδαφος! Οι επιβάτες θα περάσουν περίπου τέσσερις ώρες πετώντας πάνω από την ήπειρο της Ανταρκτικής, θαυμάζοντας σπάνια θέα στην παγωμένη έκταση. Μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου (όταν ο ήλιος λάμπει περισσότερο) η εταιρεία θα εκτελεί επτά πτήσεις: δύο από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη και μία από τις Αδελαΐδες, Μπρίσμπεϊν και Περθ.

Παρόλο που οι πτήσεις μπορεί να φαίνονται λίγο άσκοπες για όσους προτιμούν να εξερευνήσουν έναν τόπο, έχουν ένα αναμφισβήτητο ατού εν καιρό πανδημία και κορονοϊού, αφού τα περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό για διακοπές έχουν πληγεί. Επειδή αυτά τα αεροπλάνα προσγειώνονται στη βάση τους, θεωρούνται πτήσεις εσωτερικού. Έτσι, οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δουν ένα νέο μέρος, χωρίς να εγκαταλείψουν στην ουσία τη χώρα τους.

Οι πτήσεις αυτές εκτελούνται από τον αυστραλιανό αερομεταφορέα με Boeing 787 – ένα αεροπλάνο φημισμένο για τα ιδιαίτερα μεγάλα παράθυρά του. Έτσι οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να δουν καθαρά το εξαιρετικό τοπίο, να θαυμάσουν τις ιδιαιτερότητές του και να βγάλουν φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ