αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη

Η Τουρκία υποδέχτηκε 16 εκατομμύρια ξένους τουρίστες επισκέπτες μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, παρά την πανδημία. Από αυτό, ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον Αύγουστο είναι περίπου 4 εκατομμύρια.

- Advertisement -

Επιταχύνοντας την κίνηση εμβολιασμού για τον COVID 19 σε όλη τη χώρα, η Δημοκρατία της Τουρκίας κοινοποίησε τους τελευταίους αριθμούς και λεπτομέρειες σχετικά με τη δοσολογία εμβολίου και τους αριθμούς άφιξης τουριστών έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2021, η Τουρκία εμβολίασε συνολικά 112 εκατομμύρια πολίτες της σε διαφορετικά στάδια. Ενώ 55 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την πρώτη τους δόση, 46 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν τη δεύτερη δόση και 11 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την τρίτη δόση. Αυτά είναι εντυπωσιακά δεδομένα εμβολιασμού, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας είναι 83 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδόθηκαν από την τουρκική πρεσβεία στην Ινδία τον περασμένο μήνα, οι επιβάτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί με δόσεις εγκεκριμένες από τον ΠΟΥ ή την τουρκική κυβέρνηση θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα, εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την τελευταία δόση.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα αρνητικό πιστοποιητικό Covid-19 RT-PCR μαζί με τους 72 ώρες πριν την άφιξη. Από αυτή την άποψη, ταξιδιώτες από την Ινδία που έλαβαν Covishield ή Sputnik V μπορούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία χωρίς κανένα περιορισμό ή καραντίνα.

Μετά την έγκριση του Covaxin από τον ΠΟΥ, οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με το ίδιο θα μπορούν επίσης να επισκέπτονται την Τουρκία χωρίς κανένα περιορισμό.

Με την αναβίωση του τουρισμού, οι ταξιδιώτες είναι ενθουσιασμένοι με τα ταξίδια σε αυτή τη χώρα. Ινδοί υπήκοοι με έγκυρη θεώρηση ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας και Σένγκεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική βίζα χωρίς προβλήματα σε λιγότερο από 5 λεπτά μέσω της ιστοσελίδας www.evisa.gov.tr/en/.

Οι αιτήσεις θεώρησης είναι επίσης ανοιχτές στα κέντρα Gateway στις αντίστοιχες πόλεις. Τα προξενεία της Visa εργάζονται με πλήρη ικανότητα για την επιβολή κυρώσεων για αυτοκόλλητες Βίζες για Ινδούς ταξιδιώτες.

Παρά το κυμαινόμενο παγκόσμιο σενάριο για το στέλεχος του COVID-19, η Τουρκία έχει διατηρήσει ισχυρό έλεγχο της κατάστασης του COVID-19 με οδηγίες και πρωτόκολλα σε ισχύ για τους τουρίστες και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Εξαιτίας αυτού, τα στοιχεία τουριστικών εισροών στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακά. Το «Πρόγραμμα πιστοποίησης ασφαλούς τουρισμού» της Τουρκίας καθορίζει και συμβουλεύει μια εκτεταμένη σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν όσον αφορά τη μεταφορά και τη διαμονή όλων των Τούρκων πολιτών και των διεθνών επισκεπτών που θα περάσουν τις διακοπές τους στην Τουρκία.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ