Άνθρωποι στο Preikestolen
Ενημερώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2022, 13:13

Μπορεί να κάνουμε καιρό να ταξιδέψουμε εξαιτίας της πανδημίας αλλά εμείς στην ομάδα του travelstyle.gr σας συγκεντρώσαμε τα κορυφαία αξιοθέατα σε ναούς και όχι μόνο που κόβουν την ανάσα. Καλή απόλαυση!

Μάτσου Πίτσου

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο νότιο Περού και αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο.

Μάτσου Πίτσου - 7 θαύματα του κόσμου

Η πρόσβαση στην πόλη δεν είναι εύκολη, καθώς η πορεία μέχρι το υψόμετρο των 2.350 μέτρων γίνεται μόνο με τρένο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα ο επισκέπτης το πραγματοποιεί πεζός.

Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ

Το Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ είναι το μεγαλύτερο τζαμί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας, τον Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, ο οποίος είναι θαμμένος στην αριστερή πλευρά του τζαμιού.

Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζαγιέντ

Άνοιξε τις πύλες του τον Δεκέμβρη του 2007 και πρόκειται για ένα κτίσμα όπου αραβική και μαυριτανική αρχιτεκτονική έχουν συνδυαστεί άψογα, ενώ είναι εμπνευσμένο από το Badshahi τζαμί που βρίσκεται στη Λαχώρη.

Ταζ Μαχάλ

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Το Ταζ Μαχάλ βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιούμα. Κατασκευάστηκε από τον Μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α’, τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «το όγδοο θαύμα του κόσμου».

Καθεδρικός ναός και Τζαμί (Μεσκίτα της Κόρδοβα)

Το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κόρδοβα ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός της Μεσκίτα της Κόρδοβα, ένα αρχαίο μουσουλμανικό τέμενος χτισμένο το 785 συνδυάζοντας το χριστιανικό με το ισλαμικό στοιχείο.

Τζαμί Μεσκίτα, Κόρδοβα

Είναι το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Ευρώπης και παγκοσμίως: έχει 19 νάρθηκες και διπλή καμάρα με 856 κολώνες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί βάσει διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών.

Γαλάζιες σημαίες 2020: Η Ελλάδα δεύτερη δύναμη στον κόσμο (η Χαλκιδική πρώτη με 94 σημαίες)!

Βασιλική του Αγίου Πέτρου

H βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο και αντιπροσωπεύει τον θρίαμβο του ρωμαϊκού μπαρόκ. Είναι κτισμένη στην αρένα του Καΐου Καλιγούλα (παλάτιουμ Νέρονις), γιού της Αγρυπίνας (σε εκείνο το σημείο βρίσκονταν οι περίφημοι κήποι της), όπου κατά τον Τάκιτο, επί βασιλείας του Νέρωνα πραγματοποιούνταν μαρτύρια χριστιανών.

Βασιλική Αγίου Πέτρου

Εκεί λοιπόν μαρτύρησε, σταυρώθηκε και θάφτηκε ο Απόστολος Πέτρος, (εξ’ ού και το όνομα της βασιλικής) το 67 μ.χ., ο οποίος είχε διατελέσει πρώτος επίσκοπος στην Αντιόχεια και στη Ρώμη.

Άνγκορ Βατ

Η Άνγκορ Βατ είναι ναός που βρίσκεται στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης και χτίστηκε για τον βασιλιά των Χμερ Σουριαβαρμάν 2ο κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, καθώς ήταν αφιερωμένος στον Βισνού, όσο και του Βουδισμού.

Angkor Wat, Cambodia

Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.

Ναός Μπαγιόν

Ναός Μπαγιόν

Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αι, στη νότια πύλη δεσπόζουν τα μεγαλειώδη αγάλματα και ο Ναός Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας.

Ναός του «χυμένου αίματος»

Ναός Αγία Πετρούπολη

Ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης είναι ο Ναός του «χυμένου αίματος». Πρόκειται για μια επιβλητική Ορθόδοξη εκκλησία μεγάλων διαστάσεων, γεμάτη πολύχρωμα μωσαϊκά και τοιχογραφίες, με χαρακτηριστικούς πύργους σε σχήμα κρεμμυδιού, η οποία χτίστηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄. Οι εργασίες κατασκευής του ναού ξεκίνησαν το 1883 και ολοκληρώθηκαν το 1907.

Προσοχή: Οδηγίες από την Skyskanner για διακοπές με φίλους χωρίς άγχος

Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο του Γκέτισμπεργκ

Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο

Η Μάχη του Γκέτισμπεργκ (1-3 Ιουλίου 1863), έλαβε χώρα μέσα και γύρω από την πόλη του Γκέτισμπεργκ της πολιτείας Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Ως μέρος της «Εκστρατείας του Γκέτισμπεργκ», ήταν η μάχη με τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Σήμερα το Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο του Γκέτισμπεργκ αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο. Στη περιοχή, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για το «Homeland».

Παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ

Ντουμπρόβνικ, Κροατία - μεσαιωνικές πόλεις

Για αιώνες το Ντουμπρόβνικ ήταν μετά τη Βενετία το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική. Το Ντουμπρόβνικ (παλιά ονομαζόταν Ραγούζα) θεωρείται ότι ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα από πρόσφυγες από την κοντινή πόλη Επίδαυρο. Πρόσφατα ίχνη έδειξαν ότι υπήρχε και πιο πριν εκεί μεγάλος οικισμός.

Παγόδα Σβενταγκόν

Παγοδά, Σβένταγκον

Η Γιανγκόν γνωστή και ως Ρανγκούν, είναι η πρώην πρωτεύουσα της Μιανμάρ και πρωτεύουσα της επαρχίας Γιανγκόν. Στο μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, εξέχουσα θέση κατέχει η επίχρυση παγόδα Σβενταγκόν.

Μνημείο του Λίνκολν

Το Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσιγκτον χτίστηκε για να τιμήσει τον 16o Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αβραάμ Λίνκολν. Αρχιτέκτων ήταν ο Χένρυ Μπέικον. Το κτήριο έχει τη μορφή ελληνικού δωρικού περιπτέρου ναού με 36 κίονες (8Χ12), όσες και οι Πολιτείες της Ομοσπονδίας κατά τον χρόνο θανάτου του Λίνκολν.

Μνημείο του Λίνκολν

Ως πρότυπα χρησιμοποιήθηκαν ο Παρθενών (8 κίονες στις στενές πλευρές) και ο ναός του Διός στη Νεμέα (12 κίονες στις μακριές πλευρές). Η μεγάλου πλάτους είσοδός του είναι στη μακριά πλευρά.

Πέτρα Ιορδανίας

Η αρχαία πόλη της Πέτρας θεωρείται ένας από τους εθνικούς θησαυρούς και το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ιορδανίας. Η Πέτρα βρίσκεται περίπου 3 ώρες νότια του Αμμάν και αποτελεί την κληρονομιά των Ναβαταίων, ενός πολυμήχανου αραβικού λαού, που είναι εγκαταστημένος στη Νότια Ιορδανία για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Πέτρα, Ιορδανία

Αυτό που κάνει την Πέτρα ιδιαίτερα ελκυστική είναι η θέση της, που τη βρίσκουμε στο βάθος ενός στενού φαραγγιού χαραγμένου μέσα στην έρημο. Από την είσοδο ο επισκέπτης διασχίζει ένα εντυπωσιακό φαράγγι, μια απέραντη χαράδρα μήκους ενός χιλιομέτρου χωμένη μέσα στους χρωματιστούς θεόρατους βράχους που φθάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα ύψος, φτιαγμένους από την πολύχρωμη άμμο της ερήμου.

Κίνδυνος για την Πέτρα της Ιορδανίας; Δείτε τι συμβαίνει με το εντυπωσιακό παγκοσμίου φήμης μνημείο!

Σινικό τείχος

Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές.

Σινικό Τείχος Κίνα

Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Αρχαία Πόλη Εφέσου

Η Έφεσος ήταν μια από τις μεγάλες πόλεις του αρχαίου κόσμου,σύμφωνα με τον μύθο, ιδρύθηκε από τον Άνδροκλο, γιο του βασιλιά της Αθήνας Κόδρου, επικεφαλής μεικτού πληθυσμού Αθηναίων, Σαμίων και Αιτωλών. Βρισκόταν πάντα σε καλές σχέσεις με τις Σάρδεις γιατί από εκεί εξαρτιόταν το διακομιστικό εμπόριο που της άφηνε τόσα πλούτη. Η πόλη καταστράφηκε το 650 π.Χ. από τους Κιμμέριους.

Αρχαία πόλη, Έφεσος

Κατά τον 6ο αιώνα πέρασε κάτω από την κυριαρχία του Κροίσου, διατηρώντας όμως την αυτονομία της. Πέρασε, στη συνέχεια, διαδοχικά από την κυριαρχία του Κύρου και των επόμενων Περσών βασιλιάδων κι έτσι αποτέλεσε τμήμα του περσικού κράτους.

Αλάμπρα

Η Αλάμπρα (Το κόκκινο φρούριο) είναι παλάτι και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών στην Γρανάδα, στα νότια της Ισπανίας, όπως ήταν γνωστή κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φρουρίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα λόφο στο νοτιοανατολικό όριο της πόλης.

Αλάμπρα, Γρανάδα

Πρόκειται για ένα τουριστικό αξιοθέατο εξαιρετικής Ισλαμικής αρχιτεκτονικής, παρ’όλο που πολλές από τις εμφανείς διακοσμήσεις και οι κήποι είναι πρόσφατες αποκαταστάσεις των παλαιότερων, και μαζί με τη Χενεραλίφε (Generalife) και το Αλμπαϊσίν (Albaicín) αναγνωρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογραφίας τοπίου: Η ομορφιά όλου του πλανήτη “κλεισμένη” μέσα σε εκπληκτικές εικόνες!

Μνημείο Πολέμου

Το Μνημείο Πολέμου της Αυστραλίας είναι εθνικό μνημείο για τα μέλη όλων των ενόπλων δυνάμεων και την υποστήριξη των οργανώσεων που έχουν συμμετάσχει στους πολέμους της κοινοπολιτείας της Αυστραλίας. Το μνημείο περιλαμβάνει και το εθνικό πολεμικό μουσείο.

Μνημείο Πολέμου, Αυστραλία

Καθεδρικός Ναός της Σιένα

Ο καθεδρικός ναός της Σιένα (Duomo di Siena) είναι μεσαιωνικός ναός στη Σιένα, Ιταλία, αφιερωμένος στην Ανάληψη της Θεοτόκου. Είναι έδρα της ρωμαιοκαθολικής αρχιεπισκοπής της Σιένα-Κόλε ντι Βαλ ντ’Έλσα-Μονταλτσίνο. Το μεγαλύτερο τμήμα του ναού κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα σε γοτθικό ρυθμό και αποτελεί ίσως το σημαντικότερο ναό αυτού του ρυθμού στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τη wikipedia, λίγα είναι γνωστά για την ιστορία του ναού πριν τον Δεκέμβριο του 1226, οπότε και άρχισε η καταγραφή του κόστους και των συμβολαίων από τη Δημοκρατία της Σιένα. Πιθανότατα δημιουργήθηκε πάνω σε προϋπάρχον κτίριο τον 12ο αιώνα.

Καθεδρικός ναός, Σιένα

Σύμφωνα με την παράδοση ο ναός καθαγιάστηκε παρουσία του Πάπα Αλέξανδρο Γ΄ τις 18 Νοεμβρίου 1179. Το 1196 οργανώθηκε μια επιτροπή πολιτών για την κατασκευή του ναού. Η κατασκευή προχωρούσε και το 1263 ολοκληρώθηκε η χορωδία και αγοράστηκε μόλυβδος για τον τρούλο.Το 1284 άρχισε η διαμόρφωση της πρόσοψης από τον Τζοβάνι Πιζάνο και το 1299 η πρόσοψη συνεχίστηκε από τον Καμάινο ντι Κρεσεντίνο. Το 1313 ολοκληρώθηκε το κωδωνοστάσιο του ναού, ύψους 77 μέτρων. Παράλληλα έγιναν εργασίες για την επέκταση του ναού, ανυψώνοντας το κεντρικό κλίτος.

Καθεδρικός Ναός του Μιλάνο

Ο εντυπωσιακός καθεδρικός του Μιλάνου είναι η σημαντικότερη εκκλησία και έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης, ενώ θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες εκκλησίες παγκοσμίως. Χρειάστηκε πέντε αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και ακόμα και σήμερα είναι η 4η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο.

Milan Duomo

Το πόσο σημαντικό είναι το σημείο για την πόλη του Μιλάνου είναι εμφανές από τη ρυμοτομία του κέντρου της πόλης, με τους δρόμους είτε να ξεκινούν από το σημείο, είτε να το περικυκλώνουν.

Ναός της Sagrada Familia

Η La Sagrada Familia είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για μια γιγαντιαία Βασιλική που βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 και δεν αναμένεται να τελειώσει τουλάχιστον πριν το 2026.

Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη

Η κατασκευή χαρακτηρίζεται από δεκάδες συμβολισμούς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κεντρικό πύργο που ονομάζεται «πύργος του Χριστού» και με τα 170 μέτρα του είναι κατά 1 μέτρο μικρότερος από των λόφο Montjuïc (έναν από τους βασικούς λόφους της πόλης), καθώς ο Gaudí πίστευε ότι η δημιουργία του δεν πρέπει να ξεπεράσει τη δημιουργία του θεού.

Γέφυρα Golden Gate

Η γέφυρα Golden Gate είναι κρεμαστή γέφυρα που εκτείνεται στη Χρυσή Πύλη, το άνοιγμα δηλαδή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στον Ειρηνικό Ωκεανό και συνδέει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, το βόρειο άκρο της χερσονήσου του Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία του Μαρίν.

Γέφυρα, Σαν Φρανσίσκο

Η κατασκευή της γέφυρας διήρκεσε πέντε χρόνια και έχει γίνει ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνιας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα κυρίως στα ανοίγματα της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη γέφυρα Verrazano-Narrows στη Νέα Υόρκη.

Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή

Άγαλμα Χριστού

Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο 32 μέτρων, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο. Δεσπόζει σε ύψος 710 μέτρων και έχει γίνει το σύμβολο της πόλης και ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα.

Τεοτιχουακάν

Μια από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες με πυραμίδες στο Μεξικό είναι το Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πόλης του Μεξικού και εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους ανθρωπολόγους και τους αρχαιολόγους. Αυτή η αρχαία μητρόπολη εγκαταλείφθηκε από τους κατασκευαστές της 500 και πλέον έτη προτού εμφανιστεί ο πολιτισμός των Αζτέκων.

Τεοτιχουάκαν

Το όνομα Τεοτιχουακάν, στη γλώσσα νάχουατλ, σημαίνει «Η Πόλη των Θεών» ή «Εκεί Όπου οι Άνθρωποι Γίνονται Θεοί». Πιστεύεται ότι οι Αζτέκοι έδωσαν αυτό το όνομα στην πόλη όταν την επισκέφτηκαν.

Χρυσός Ναός

Χρυσός Ναός

Ο Χρυσός Ναός είναι ο κύριος ναός λατρείας (γκουντβάρα) των Σιχιτών και βρίσκεται στο Αμριτσάρ, στην περιοχή Παντζάμπ βορειοδυτικά στην Ινδία. Ο Ναός ιδρύθηκε τέλους 16ου αιώνα από τον Γκουρού Ραμ Ντας και ολοκληρώθηκε από τον νεότερο υιό του Γκουρού Αρτζάν Ντεβ το 1604.

Παλιά βαγόνια τρένου μετατράπηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο (φωτο)

Όπερα του Σίδνεϊ

Η Όπερα του Σίδνεϊ αποτελεί από άποψη αρχιτεκτονικής το σήμα κατατεθέν όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Αυστραλίας. Είναι ένα από τα πιο διάσημα κτήρια του 20ού αιώνα, και ένας από τους διασημότερους τόπους άσκησης τεχνών στον κόσμο.

Όπερα, Σίδνει

Τοποθετημένο στο σημείο Bennelong στο λιμάνι του Σίδνεϊ και κοντά στην εξίσου διάσημη γέφυρα του Σίδνεϊ, το κτήριο και τα περίχωρα του διαμορφώνουν μια εικονική αυστραλιανή εικόνα.

Θέα που κόβει την ανάσα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα αξιοθέατα του κόσμου

Μια ξεχωριστή εμπειρία υπόσχεται στους ταξιδιώτες το Preikestolen στη Νορβηγία.

Ο «άμβωνας του ιεροκήρυκα», όπως σημαίνει το όνομά του, είναι μια φυσική πλατφόρμα σε ύψος 604 μέτρων από το νερό.

Preikestolen, Νορβηγία

Ο τρόπος που προεξέχει αυτός ο κάθετος βράχος πάνω από τα νορβηγικά φιόρδ, τον κάνει να συγκαταλέγεται στη λίστα με τα πιο «επικίνδυνα» αξιοθέατα του κόσμου.

Προσφέροντας εκπληκτική θέα των φιόρδ, των πράσινων λόφων και των κοιλάδων που ξεδιπλώνονται από κάτω, το Pulpit Rock αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στη Νορβηγία.

βράχος Preikestolen, Νορβηγία

Οι περίπου 200 χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο αψηφούν τον κίνδυνο για να φτάσουν στην άκρη και να τραβήξουν την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία.

Ο πανύψηλος βράχος στην άκρη του γκρεμού μοιάζει με την πρύμη πλοίου και για να το προσεγγίσει κανείς χρειάζεται να περπατήσει 2-3 ώρες.

βράχος στην Νορβηγία

Μία ματιά προς τα κάτω σίγουρα προκαλεί ζαλάδα, ωστόσο το μικρό πλάτωμά του είναι συνεχώς γεμάτο κόσμο.

Στο σημείο έχουν σημειωθεί αυτοκτονίες και απόπειρες κατά το παρελθόν, δεν έχουν παρθεί όμως μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ