3+1 μοναδικά στέκια στην Θεσσαλονίκη που

Eκτός από εστιατόρια µε σήµα κατατεθέν το ψάρι και φυσικά µεζεδοπωλεία, η Θεσσαλονίκη διαθέτει και μια άλλη γαστρονομική πλευρά, πολύ ευχάριστη και πολλά υποσχόµενη!

Η κουλτούρα της πόλης είναι άρρηκτα συνδεδεµένη µε το φαγητό, άρα τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα µεζεδοπωλεία ακόµα και τα street food  είναι οι εκπρόσωποι αυτής της κουλτούρας. Η πόλη βρίθει επιλογών σε όλα τα παραπάνω, ενώ παρατηρείται η τάση της συνεχούς εξέλιξης όχι ποσοτικά αλλά ποιοτικά. Μέσα στα πλαίσια αυτά, η εστιατορική σκηνή, ωριµάζει χρόνο µε το χρόνο, γίνεται περισσότερο ενδιαφέρουσα και προσφέρει περισσότερες επιλογές.

Μπορεί λοιπόν, να έχουµε συνηθίσει στην πόλη να απολαµβάνουµε εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις, εξαιρετικά πιάτα σύγχρονης δηµιουργικής κουζίνας, αλλά και καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό, αλλά η Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει περεταίρω τους γαστρονοµικούς της ορίζοντες και µας συστήνει προσεγµένα µενού διεθνούς κουζίνας όπως και µοντέρνες εκδοχές ελληνικής.

Διαβάστε ακόμαΜαρακές: Δοκιμάστε την εξωτική μαροκινή κουζίνα σε αυτά τα 4 εστιατόρια!

Το travelstyle.gr δοκίμασε και σας παρουσιάζει τα 3+1 μοναδικά στέκια στην Θεσσαλονίκη, όπου μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις με “άρωμα” Ανατολής.

Indian Chef

Αυθεντική ινδική κουζίνα σερβίρει στο κέντρο της πόλης το Indian Chef, …όπερ σηµαίνει αρωµατική, spicy και πολύχρωµη! Θα απολαύσετε ένα γευστικό ταξίδι σε µια από τις δηµοφιλέστερες κουζίνες του κόσµου. Η βάση του µενού του παραδοσιακού ινδικού εστιατορίου είναι το  καλοµαγειρεµένο ρύζι µε µοσχάρι, αρνί, κοτόπουλο ή  γαρίδες, οι γλυκόξινες, πικάντικες ή καυτερές σάλτσες και τα µπαχαρικά και η ποικιλία σε πιτάκια και ψωµιά.  Το µενού διακρίνεται για την ποικιλία του σε ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα ενώ έχει και vegetarian επιλογές.

3+1 μοναδικά στέκια στην Θεσσαλονίκη που "μυρίζουν" Ανατολή!

Καθηµερινά 14:00 – 12:30. Διεύθυνση: Πλ. Ναυαρίνου & Σπύρου Λούη, τηλ. 2310 243890.

Massaya

Το Massaya  θα σας ταξιδέψει στα άδυτα της γνήσιας Αραβικής κουζίνας, όπως αυτή αποτυπώνεται µέσα από την κουλτούρα της συριακής γαστρονοµίας. Χρωµατιστές σαλάτες, χειροποίητες αλοιφές, χορταστικά ορεκτικά, κυρίως πιάτα θα σας µυήσουν σε έναν κόσµο «γευστικής αποπλάνησης»! Δοκιµάστε µεταξύ των πιο γνωστών (όπως φαλάφελ, χούµους, ταµπουλέ) άλλες γεύσεις, όπως σους µπαράκ (κιµάς τυλιγµένος σε ζύµη, µαγειρεµένος σε γιαούρτι µε κοµµάτια από µοσχάρι) ούζι (κοτόπουλο ή αρνί µε αρωµατικό ρύζι και καβουρδισµένους ξηρούς καρπούς), Φρίκε (φρέσκο σιτάρι ψηµένο µε αρνάκι ή κοτόπουλο), Μααλούµπε (αρνί και µελιτζάνα ή κοτόπουλο και κουνουπίδι), Άµπλαµα,(κολοκυθάκια γεµισµένα µε κρέας και κουκουνάρι, µαγειρεµένα σε γιαούρτι), Μχάµαρα (ο πικάντικος αραβικός µεζές από πιπεριά Φλωρίνης και ψιλοκοµµένο καρύδι που παντρεύονται µε το ταχίνι και το σιρόπι ροδιού) και πολλά ακόµα ενώ για επιδόρπιο σίγουρα κνάφε. 

3+1 μοναδικά στέκια στην Θεσσαλονίκη που "μυρίζουν" Ανατολή!

Καθηµερινά, 10:00 – 01:00 (Δευτ. κλειστά). Διεύθυνση: Χειµάρρας 22, τηλ. 2310 904202.

Erebuni

Ένα ξεχωριστό, φιλόξενο εστιατόριο αρµένικης κουζίνας, όπου το µενού του διακρίνεται για τις «σπιτικές» του γεύσεις. Με αίσθηση αυθεντικότητας τόσο στο χώρο όσο και στα πιάτα, διακρίνεται για τις πληθωρικές του µερίδες, τις παραδοσιακές συνταγές, τον αγνό τρόπο παρασκευής και τις σωστές πρώτες ύλες, καθώς όλα ετοιµάζονται στο εστιατόριο αλλά και για τα «µυστικά» της αρµένικης κουζίνας. Οι γεύσεις του, είναι σχετικά οικείες. Τα κρεατικά µαρινάρονται µε παραδοσιακό τρόπο και ψήνονται σε σούβλες και στα κάρβουνα. Χοιρινό, κοτόπουλο, µοσχάρι, αρνί, όλα σερβίρονται ιδανικά  ψηµένα. Επίσης, θα βρείτε µαγειρευτά φαγητά και παραδοσιακά όπως  µαντί, κεµπάπ, παστουρµαλί, λαχµατζούν και πολλές ακόµη νοστιµιές και  θα τα συνοδεύσετε µε αρµένικα κρασιά, κρασί από ρόδι και το περίφηµο αρµένικο κονιάκ. Από το µενού δεν λείπουν vegetarian και vegan επιλογές. 

3+1 μοναδικά στέκια στην Θεσσαλονίκη που "μυρίζουν" Ανατολή!

Καθηµερινές 14:00 – 23:00, Παρ. & Σαβ. 12:00 – 23:00. Διεύθυνση: Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 45, Tτηλ 2310 274744.

Nargis

Για να το βρείτε µάλλον θα χρειαστείτε τις οδηγίες ενός ντόπιου, καθώς η οδός Καπετάν Πατρίκη όπου βρίσκεται το Nargis, είναι ένα µικρό αδιέξοδο στενό κάθετα στην οδό Σβώλου. Το Nargis είναι ο µοναδικός λόγος που θα αναζητήσετε το στενάκι αυτό καθώς πρόκειται για το µοναδικό ινδικό…κουτούκι της πόλης! Ένα ζευγάρι που ζούσε στην Ινδία και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να φέρει µαζί τη γαστρονοµική κουλτούρα της Ινδίας και να την συστήσει µέσα από το δικό του εστιατόριο. Μπαίνοντας θα παρασύρει τις αισθήσεις σας η µυρωδιά του κάρυ, και σίγουρα η διακόσµηση που έχει την απαραίτητη για την φιλοσοφία του, δόση ινδικού κιτς και αέρα Bollywood!  Με τα έντονα χρώµατα της σάλας και τα δυνατά αρώµατα από την κουζίνα νιώθεις να βρίσκεσαι όντως κάπου στην Ινδία. Το µενού είναι αντιπροσωπευτικό δείγµα της ινδικής κουζίνας χωρίς όµως να παραβλέπει ότι η ένταση του πικάντικου αναγκαστικά  κατεβάζει «ντεσιµπέλ» … Έτσι λοιπόν οι γεύσεις είναι µεν παραδοσιακές αλλά έχουν φροντίσει να τις απαλύνουν χωρίς να χαλάσουν τις αυθεντικές συνταγές.  Στα best seller ανήκει σίγουρα το κοτόπουλο Ταντούρι, ενώ αξίζει να δοκιµάσετε σαµόζες λαχανικών και κοτόπουλο µασσάλα, σαλάτα µε ρεθύθια και νααν µε σκόρδο και βούτυρο. Συνοδέψτε το φαγητό σας είτε µε ινδική µπύρα είτε µε ένα lassy, µε mango, φρεσκοστιµµένο λεµόνι ή ό,τι άλλη γεύση θέλετε! Για το τέλος, αφήστε χώρο για το παραδοσιακό κιρ, (το ινδικό ρυζόγαλο). 

3+1 μοναδικά στέκια στην Θεσσαλονίκη που "μυρίζουν" Ανατολή!

Καθηµερινά 12:30 – 00:30. Διεύθυνση: Καπετάν Πατρίκη 18, τηλ. 2310 228502.

Διαβάστε ακόμαΤα 5+1 διάσημα πιάτα που θα απογειώσουν την γευστική σας εμπειρία στην Ουγγαρία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ