Τώρα που καλοκαιριάζει, παρά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού, οι περισσότεροι έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε καλοκαιρινό mood! Κάποιοι μπορούν να πάνε για μια βουτιά στην παραλία, όχι όμως όλοι. Τι θα λέγατε να φέρνατε το καλοκαίρι στην κουζίνα σας εντυπωσιάζοντας τους δικούς σας ανθρώπους; Εμείς σας προτείνουμε 3+1 συνταγές για να δροσιστείτε απολαμβάνοντας το πιο εύκολο και υγιεινό σπιτικό παγωτό με υπέροχη τροπική γεύση!

Για καμία από τις παρακάτω συνταγές δε θα χρειαστείτε παγωτομηχανή. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα ώριμα φρούτα που έχετε στην κουζίνα σας (βλ. μαυρισμένες μπανάνες) αντί να τα πετάξετε! Τα παγωτά αυτά, εκτός από πεντανόστιμα, είναι και light ΚΑΙ vegan αφού δεν περιέχουν γάλα ή αυγά! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Δείτε και Η Disney δημοσίευσε τη συνταγή για το διάσημο σάντουιτς της με το ψητό τυρί! Πώς θα την φτιάξετε στο σπίτι

1. Παγωτό μπανάνα καρύδα

παγωτό μπανάνα καρύδα

Υλικά:

4-6 μπανάνες (ώριμες)

1/2 κούπα τριμμένη καρύδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάλτε τις μπανάνες για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν καλά, απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα. Αφήστε το στην κατάψυξη να παγώσει για μερικές ώρες.

Παραλλαγές:

  • Μπορείτε να ψήσετε τις μπανάνες πριν τις παγώσετε
  • Αν σας αρέσει, προσθέστε αρωματικά όπως κανέλα ή κάρδαμο
  • Μπορείτε να προσθέσετε κακάο σε σκόνη για μια πιο σοκολατένια γεύση

2. Παγωτό φράουλα μπανάνα

παγωτό φράουλα μπανάνα

Υλικά:

6-8 ώριμες μπανάνες

1 κιλό φράουλες

Εκτέλεση:

Κόψτε σε φέτες τις μπανάνες και τις φράουλες και στρώστε τις σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τις να παγώσουν στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μόλις τις βγάλετε (αφήστε λίγα λεπτά για να μην κολλήσουν στο χαρτί), βάλτε τις στο μπλέντερ και χτυπήστε για μερικά λεπτά. Το μείγμα πρέπει να γίνει τελείως κρεμώδες και ομοιογενές. Μπορείτε να το φάτε απευθείας ή να το ξαναβάλετε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.

Παραλλαγές:

  • Αντί για φράουλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωμένα βατόμουρα.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα.
  • Μια άλλη ωραία ιδέα είναι, επίσης: μπανάνες, γάλα καρύδας κι ανανάς (θυμίζει piña colada)
  • Ένας άλλος υπέροχος συνδυασμός είναι: μπανάνες, φυστικοβούτυρο και κακάο σε σκόνη.

Διαβάστε και 10 υπέροχες κουζίνες του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσετε!

3. Παγωτό αβοκάντο

vegan παγωτό αβοκάντο

Υλικά:

2 ώριμα αβοκάντο

λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

γάλα καρύδας (παγωμένο)

1 ώριμη μπανάνα (παγωμένη)

σιρόπι σφενδάμου (ή ζάχαρη/μέλι)

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπλέντερ τα αβοκάντο, το δυόσμο και το χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε καλά. Μετά, προσθέστε την μπανάνα, το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου (ή όποιο άλλο γλυκαντικό θέλετε). Μετά από λίγη ώρα, το μείγμα θα θυμίζει πολύ παχύ smoothie (αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε). Μόλις γίνει μια πολύ απαλή και ομοιόμορφη κρέμα, βάλτε το σε μια φόρμα και αφήστε το να παγώσει για 4 ώρες.

Παραλλαγές:

  • Αν δε σας αρέσει ο δυόσμος, παραλείψτε τον.
  • Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας (στο τέλος) ή κακάο σε σκόνη (από την αρχή).
  • Αν σας αρέσουν τα εσπεριδοειδή, αναμείξτε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και προσθέστε στο μείγμα.
  • Τα φυστίκια Αιγίνης και τα αμύγδαλα ταιριάζουν τέλεια!

4. Σορμπέ φράουλα βασιλικός

σορμπέ φράουλα βασιλικός

Υλικά:

1 φλ. ζάχαρη (ανάλογα με τα γούστα σας)

1 φλ. νερό

1/2 κιλό φράουλες (παγωμένες)

1 φλ. φύλλα βασιλικού

3/4 κούπας χυμό από λεμόνι ή λάιμ

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί, ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέστε το βασιλικό, αφαιρέστε από τη φωτιά, σκεπάστε κι αφήστε στην άκρη για 15 λεπτά. Στραγγίξτε το σιρόπι σε ένα μπολ χωρίς τα φύλλα βασιλικού και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τις παγωμένες φράουλες με χυμό λεμονιού και το σιρόπι που φτιάξατε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρετε σε μια φόρμα κι αφήστε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να παγώσει. Πριν σερβίρετε, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ