Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
27.5 C
Athens
ΑρχικήTravel News5 καλύτερα σημεία των Χανίων που πρέπει να ανακαλύψεις

5 καλύτερα σημεία των Χανίων που πρέπει να ανακαλύψεις

Μερικά απο τα καλύτερα σημεία των Χανίων παρουσιάζονται στην παρακάτω λίστα για να τα έχετε στα υπόψιν σας σε περίπτωση που βρεθείτε στο όμορφο νησί με τις πολλές εναλλάκτικές…

Λευκά όρη

- Advertisement -

Πρόκειται για τις πολυτραγουδισµένες Μαδάρες, όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι (σηµαίνει «γυµνές», εξαιτίας του απόκρηµνου, άνυδρου εδάφους τους), οι οποίες σχηµατίζουν µια επιβλητική οροσειρά µήκους 60 χλµ. και καταλαµβάνουν το µεγαλύτερο µέρος του νοµού Χανίων.

Διαθέτουν περισσότερες από πενήντα συνολικά κορφές, από τις οποίες ψηλότερη είναι οι Πάχνες (2.454 µ.). Εδώ συναντάµε τοπία ιδιαίτερης οµορφιάς, µεταξύ των οποίων και εκπληκτικά φαράγγια, όπως το ξακουστό Φαράγγι της Σαµαριάς, διάφορα ενδηµικά είδη, καθώς επίσης και το διάσηµο αγριοκάτσικο κρι-κρι.

Μονή Αγίας Τριάδος

Η Αγία Τριάδα Τζαγκαρόλων (ή Μουρτάρων) είναι το πιο γνωστό µοναστήρι της Κρήτης. Το συναντάµε 16 χλµ. ΒΑ των Χανίων. Η ονοµασία και ανοικοδόµησή του οφείλεται στους Βενετούς µοναχούς Ιερεµία και Λαυρέντιο Τζαγκαρόλο, οι οποίοι ασπάστηκαν την Ορθοδοξία.

8 καλοκαιρινά φεστιβάλ των ελληνικών νησιών

Η αρχιτεκτονική του ξεχωρίζει µε τους δωρικούς κίονες στην πρόσοψη, ενώ έχει γίνει γνωστό επίσης για την παραγωγή λαδιού και κρασιού (Μοναστηριακός Οίκος Αγίας Τριάδας). Είναι επισκέψιµο από τις 08:00 έως τη δύση του ηλίου.

Μονή Γουβερνέτου

Στέκεται στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου από το 1537 και είναι από τις παλαιότερες µονές του νησιού πλησίον (περίπου 5 χλµ.) στη Μονή Αγίας Τριάδος. Με ενετικές επιρροές και όψη σαν κάστρο µε πύργους -που χρησίµευαν για την άµυνα απέναντι στους επιδροµείς- και πρόσοψη µε τετράµορφα ανάγλυφα από την περίοδο του Μπαρόκ και της Αναγγένησης, η Κυρία των Αγγέλων, όπως συχνά αποκαλείται, θα σας εντυπωσιάσει…

Η µονή έχει δύο παρεκκλήσια και µουσείο, ενώ πολλοί επισκέπτονται από εδώ τη διάσηµη Αρκουδοσπηλιά, µε εκκλησάκι που είναι αφιερωµένο στην Παναγία. Επισκέψιµη 09:00-12:00 & 17:00-19:00 (εκτός από Τετ. & Παρ.).

Ασή Γωνιά

Μικρό χωριό µε τεράστια ιστορία. Η τουρκικής προέλευσης ονοµασία του σηµαίνει «Γωνιά των αποστατών ή των παλικαράδων» και διαδραµάτισε σηµαντικό ρόλο στα διάφορα επαναστατικά κινήµατα της Κρήτης. Βρίσκεται στα σύνορα του νοµού Χανίων µε τον νοµό Ρεθύµνου, στον Δήµο Αποκορώνου.

Εδώ, σε ετήσια βάση, ανήµερα του Αϊ-Γιώργη διεξάγεται πανηγύρι, όπου λαµβάνει χώρα ένα ξεχωριστό έθιµο: Oι βοσκοί της περιοχής συγκεντρώνουν τα κοπάδια τους στο εκκλησάκι του αγίου, για να ευλογηθούν από τους ιερείς… Αρµέγουν τα ζώα τους και το γάλα µοιράζεται επί τόπου σε ντόπιους και επισκέπτες, ενώ έπεται γνήσιο κρητικό γλέντι!

Εκκλησία Αγίου Ιωάννου Προδρόµου

Καθ’ οδόν για την περίφηµη παραλία της Φαλάσαρνας, πολύ κοντά στoν Κίσσαµο, ερχόµαστε αντιµέτωποι µε ένα… θέαµα που εντυπωσιάζει: Ένα πανέµορφο, µικρό εκκλησάκι, σφηνωµένο στην κυριολεξία κάτω από έναν υπερµεγέθη βράχο, το οποίο είναι αφιερωµένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδροµο.

Η μοναδική χώρα που εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα απο όλο τον κόσμο

Από µια επιγραφή µαθαίνουµε ότι στο ίδιο σηµείο υπήρχε κάποιος ναός του 10ου αιώνα, ο οποίος καταστράφηκε από τους Τούρκους.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ