5 tips για ασφαλή ταξίδια

Η πανδημία έβαλε φρένο στα ταξίδια μας ανά τον κόσμο και σίγουρα οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους όσο πιο σύντομα γίνεται… Παρόλο όμως που η επιθυμία όλων για ταξίδια και διακοπές είναι μεγάλη, ωστόσο υπάρχει φόβος και ανασφάλεια λιγότερο ή περισσότερο, καθώς η πανδημία παραμένει.

Εδώ συγκεντρώσαμε 5 πολύ χρήσιμα tips για να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και στον προορισμό σας και να απολαύσετε την εκδρομή ή τις διακοπές σας όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιστα!

1.Ερευνήστε πού πηγαίνετε

Για να προσδιορίσετε εάν μια περιοχή/προορισμός είναι ασφαλής, αναλύστε μερικά βασικά σημεία αναφοράς, συμπεριλαμβανομένου του ημερήσιου αριθμού νέων μολύνσεων, του συνολικού ποσοστού φορέων και εάν οι νέες μολύνσεις αυξάνονται ή μειώνονται. Στην ιδανική περίπτωση, ένας προορισμός πρέπει να έχει λιγότερες από τέσσερις νέες περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Ασφαλή ταξίδια

2.Σχεδιάστε πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, τρένα, λεψφορεία προσπαθούν πολύ να διαφυλάξουν τους επιβάτες ασφαλείς, αλλά κανένα μέσο μεταφοράς δεν είναι τέλειο για αυτές τις συνθήκες. Πολύ ασφαλέστερο είναι σίγουρα ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο σας όπου και εκεί, καλό είναι να ελαχιστοποιήστε τον αριθμό των στάσεων που θα κάνατε κατά της διαδρομής. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα για να μην σταματάτε στο δρόμο, όπως καφέ, σνακ, χαρτί, μάσκες προσώπου και απολυμαντικό χεριών (να περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλ). Όποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο ή τρένο θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράει μάσκα υψηλής προστασίας από τη στιγμή που ξεκινά το ταξίδι του μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του.

Μέτρα προστασίας στο αεροδρόμιο
Μέτρα προστασίας στο αεροπλάνο

Δείτε επίσης τις έρευνες που αποκαλύπτουν αφενός ότι η ζήτηση και η επιθυμία για ταξίδια έχει εκτοξευτεί και αφετέρου ποιες είναι οι τάσεις και οι κυρίαρχοι προορισμοί για τα ταξίδια το 2021.

3.Κάντε τεστ & μείνετε σε καραντίνα

Το να κάνετε τεστ για κορανοϊό είναι απαραίτητο μέρος της λίστας ελέγχου ταξιδιού όλων και πρέπει να γίνεται τόσο πριν όσο και μετά από ένα ταξίδι. Τα τεστ μπορούν να γίνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων, σε διάφορα εργαστήρια ενώ σε κάποιους προορισμούς πραγματοποιούνται σε τοποθεσίες όπως αεροδρόμια ή και ξενοδοχεία. Αν σκοπεύετε να έρθετε σε στενή επαφή ή να συγκεντρωθείτε σε κλειστούς χώρους με άλλους πέρα από την οικογένεια σας η απομόνωση 7 ή 14 ημερών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε την ασφάλεια όλων.

Τεστ covid

Δείτε εδώ επίσης τα 15 ελληνικά νησιά που προτείνει για διακοπές μετά την πανδημία η Daily Telegraph.

4.Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε άλλους ανθρώπους

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται εύκολα σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό ή πυκνοκατοικημένους, οπότε για να διατηρήσετε τις προτεινόμενες οδηγίες κοινωνικής απόστασης, επιλέξτε προορισμούς πιο ήσυχους με μικρότερο πληθυσμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει την αποφυγή ταξιδιών σε μεγαλουπόλεις ή κοσμοπολίτικους προορισμούς. Τα περισσότερα άλλωστε από τα αξιοθέατα που συγκεντρώνουν πληθώρα επισκεπτών όπως πχ τα μουσεία στα περισσότερα μέρη είναι ούτως ή άλλως κλειστά.

5.Λάβετε προφυλάξεις σε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις

Αναζητήστε τις προϋποθέσεις στο ξενοδοχείο ή σε οποιαδήποτε άλλη ενοικιάση που θα χρειαστείτε στις διακοπές, που αποδεικνύουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά την πανδημία. Για παράδειγμα, δείτε αν τηρούνται οι αποστάσεις των τραπεζιών στην αίθουσα πρωινού. Ελέγξτε που βρίσκονται τα απολυμαντικά χεριών. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια απολύμανσης σε επιφάνειες υψηλής αφής, όπως πόμολα και τηλεχειριστήρια. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εξαιρεθείτε από την καθημερινή υπηρεσία καθαρισμού, για να διατηρήσετε στο ελάχιστο την αλληλεπίδραση με άλλους.

Reception σε ξενοδοχείο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ