ότι χρειάζεσαι πριν ταξιδέψεις

Οι λεπτομέρειες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για να οργανώσετε ένα low budget ταξίδι, ακόμα και μετά την οργάνωση πολλών ταξιδιών θα υπάρχουν κάποιες που πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή.

Εμείς δίνουμε μερικές συμβουλές για αρχάριους ταξιδιώτες που μπορούν να προστατεύσουν τον… ισολογισμό τους! Πως να εξοικονομήσετε χρήματα για τον επόμενο προορισμό σας;

- Advertisement -

Δείτε 6 tips που θα σας βοηθήσουν!

Off season

Οι περίοδοι που προδιαθέτουν ολιγοήμερες αποδράσεις είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, αλλά και η περίοδος του καλοκαιριού. Ωστόσο, οι τιμές τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια, όσο και στη διαμονή σε ξενοδοχείο είναι μεγαλύτερες. Όπως είναι λογικό, η αυξημένη ζήτηση ευνοεί και τις επιπλέον χρεώσεις.

Παρ’όλα αυτά η off season κρατήσεις παρουσιάζονται αρκετά μειωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες περιόδους. Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτοι μήνες της άνοιξης και οι αρχές του φθινοπώρου συστήνονται για τις καλύτερες off season περιόδους.

Αεροπορικά εισιτήρια

Για να ξεκινήσετε το οικονομικό σας ταξίδι θα χρειαστεί να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια χαμηλού κόστους. Μπορείτε να βρείτε διάφορες ιστοσελίδες για να συγκρίνετε τις προσφορές των αεροπορικών εταιρειών, διευκολύνοντας την αναζήτηση διαθέσιμων θέσεων σε οικονομικές θέσεις.

Η αναζήτηση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων και ψάχνετε σωστά τις “ευκαιρίες” που προκύπτουν, τότε είστε στον σωστό δρόμο για να προγραμματίσετε ένα low budget ταξίδι.

Διαμονή

Οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν ξενοδοχεία ή ιδιόκτητα δωμάτια γύρω από το κέντρο της πόλης που έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν. Κοστίζοντας πολλά παραπάνω ευρώ, ανά διανυκτέρευση, σε σχέση με κάποιες άλλες γειτονιές λίγο πιο έξω από το κέντρο.

Η καλή έρευνα είναι το σημαντικότερο και σε αυτή τη περίπτωση, καθώς αν ψάξεις περιοχές λίγο έξω από την πόλη, θα μπορέσεις να βρεις γειτονιές με αρκετές συγκοινωνίες. Το κόστος διαμονής μπορεί να μειωθεί μέχρι και 50% και δεν σημαίνει ότι θα διανυκτερεύσετε σε hostel.

Αναλήψεις και συνάλλαγμα

Ο ταξιδιώτης θα πρέπει να προνοήσει να έχει μαζί του περισσότερα χρήματα από εκείνα που υπολογίζει ότι θα χρειαστεί, προκειμένου να αποφύγει τις επιπλέον τραπεζικές χρεώσεις από αναλήψεις των ΑΤΜ. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που θα πρέπει να κινηθούν με συνάλλαγμα, καθώς η επίτευξη της πιο συμφέρουσας ισοτιμίας θέλει συστηματικό έλεγχο.

Εναλλακτική μετακίνηση

Εφόσον ο χρόνος δεν αποτελεί εμπόδιο στην οργάνωση του ταξιδιού σας, έχουμε μία “εναλλακτική” λύση και πιο οικονομική. Από την Θεσσαλονίκη μπορείτε να μετακινηθείτε με τρένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Παρ’όλα αυτά, ο οικονομικότερος τρόπος για να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό, παραμένει, το λεωφορείο.

Κάρτες μουσείων και συγκοινωνιών

Στην συμβολή της εξοικονόμησης είναι και το κλείσιμο εισιτηρίων διαδικτυακά για τις υπεραστικές συγκοινωνίες αλλά και την είσοδο σε διάφορα αξιοθέατα σε μία πόλη του εξωτερικού. Αυτό γιατί το κόστος της έκδοσης τους από τους σταθμούς είναι πάντοτε υψηλότερο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων συμφέρει η αγορά της εβδομαδιαίας κάρτας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ