Άνδρος, χώρα

Για 6η χρονιά διοργανώνεται στην “Αρχόντισσα των Κυκλάδων” το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Φέτος το υπέροχο αυτό γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια φιλοξένησε 75 εκδηλώσεις, θα είναι πιο μικρό, χωρίς να στερείται όμως τη μεγάλη του σημασία και την αξιόλογη συμβολή του στο μοναδικό νησί της Άνδρου.

- Advertisement -

Η ιστορία πίσω από το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία. Οι παραστάσεις ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και ολοκληρώνονται προς το τέλος Αυγούστου.

Στα πέντε χρόνια της λειτουργίας του έχουν παρουσιαστεί σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες Ελληνικής και κλασικής μουσικής αλλά και τοπικά σχήματα όπως η Φιλαρμονική αλλά και θεατρικές σκηνές, χορευτικά συγκροτήματα της Άνδρου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάζει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, αξιόλογες συναυλίες κλασικής μουσικής, τζαζ και χορού. Βασικός κορμός του Φεστιβάλ κάθε χρόνο είναι οι θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε επίσης: Άνδρος: μια “βόλτα” από ψηλά στο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων

Οι δύσκολες συνθήκες και οι φετινές εκδηλώσεις

Φέτος, η περιπέτεια της πανδημίας επιβάλλει τους κανόνες της για την ασφάλεια θεατών, καλλιτεχνών, τεχνικού προσωπικού και εθελοντών. Οι θεατές θα είναι σημαντικά λιγότεροι και θα κάθονται αραιά, οι χώροι θα απολυμαίνονται όπως πρέπει, τα μέτρα προστασίας θα τηρούνται με μεγάλη σοβαρότητα.

Από τις 138 προτάσεις που δέχτηκαν οι διοργανωτές, οι περισσότερες ήταν αληθινά ενδιαφέρουσες αποδεικνύοντας ότι οι καλλιτέχνες θεωρούν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ του νησιού έναν όμορφο σταθμό στον προγραμματισμό τους.

Παντελής Βούλγαρης
O Παντελής Βούλγαρης

Λόγω προσαρμογής στις έκτακτες συνθήκες, οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι μόνο πέντε, αλλά προσεκτικά διαλεγμένες, ποιοτικές και με πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες. Ο Παντελής Βούλγαρης στην ανακοίνωσή του, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Σταύρο Ξαρχάκο και στους μουσικούς του, στην Ανέζα Παπαδοπούλου και στην Έλλη Ιγγλίζ, στον Γιώργο Κιμούλη και στην Φωτεινή Μπαξεβάνη, στον Στέλιο Μάινα και στην Κάτια Σπερελάκη.

Το πρόγραμμα για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου είναι το εξής:

  • 30/7/2020: “Το Παγκάκι” του Αλεξάντερ Γκέλμαν
  • 04/08/2020: “Ευτυχισμένες Μέρες” του Σάμουελ Μπέκετ – Ομάδα Σημείο Μηδέν
  • 07/08/2020: “5 Λαϊκές Μορφές με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν” – Σταύρος Ξαρχάκος
  • 08/08/2020: “5 Λαϊκές Μορφές με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν” – Σταύρος Ξαρχάκος (Ζωντανή αναμετάδοση μέσω YouTube/AndrosFestival)
  • 09/08/2020: “Ο Κήπος” (“Tangled Garden”) του Μπρους Γκουτς – Από Μηχανής Θέατρο

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου από 30 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ