Οι 6+1 πόλεις του κόσμου που είναι πιο φιλικές προς την κάνναβη

Ο τουρισμός της κάνναβης βρίσκεται σε άνθηση, αφότου η χρήση της μαριχουάνας γίνεται νόμιμη σε όλο και περισσότερες χώρες κάθε χρόνο, το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό όσων ταξιδεύουν σε πόλεις φιλικές προς την κάνναβη. Εξαιτίας των κοινωνικών μεταβολών και των νομικών μεταρρυθμίσεων, σήμερα υπάρχουν πολλές πόλεις όπου μπορεί κανείς να επιδοθεί σε αυτό το είδος τουρισμού. Δείτε ποιες είναι οι 7 πιο φιλικές προς την κάνναβη πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με το bigseventravel.com.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Άμστερνταμ τουρισμός κάνναβης

Πώς θα μπορούσε να υπάρξει λίστα με πόλεις φιλικές προς την κάνναβη και να μη βρίσκεται το Άμστερνταμ στην κορυφή; Παρόλο που κι άλλες πόλεις έχουν υιοθετήσει μια παρόμοια κουλτούρα απέναντι στην κάνναβη και τα coffee shop, το Άμστερνταμ παραμένει η δημοφιλέστερη, και δικαιολογημένα. Τα γοητευτικά κανάλια, τα εκπληκτικά κτίρια και το κορυφαίο street food. Μπορείτε να κάνετε ακόμα και τουρ στα καλύτερα coffee shops της πόλης, πράγμα πολύ ενδιαφέρον αν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε την πόλη και ενδιαφέρεστε για την τοπική κουλτούρα και ιστορία. Ανακαλύψτε και 12+1 αξιοθέατα για όσους πάνε πρώτη φορά!

Ντένβερ, Κολοράντο, ΗΠΑ

Adagio Bud and Breakfast - τουρισμός κάνναβης Κολοράντο

Το Ντένβερ είναι πρωτοπόρος πόλη στην Αμερική όταν γίνεται λόγος για την κάνναβη. Το Κολοράντο ήταν μια από τις πρώτες πολιτείες των ΗΠΑ που νομιμοποίησε πλήρως τη μαριχουάνα και την φορολόγησε, μια κίνηση που αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη από κοινωνικής και οικονομικής άποψης. Υπάρχει ακόμα και bed and breakfast ειδικά προορισμένο για καπνιστές, το διάσημο Adagio Bud and Breakfast.

Βανκούβερ, Καναδάς

Βανκούβερ, Καναδάς - τουρισμός κάνναβης

Το “Βάνμστερνταμ” είναι η αμερικανική απάντηση στη μέκκα της Ευρώπης, το Άμστερνταμ. Διαθέτει υπέροχη θέα προς τα βουνά ενώ θεωρείται ότι έχει την καλύτερη κάνναβη στο Δυτικό ημισφαίριο. Κάποια από τα πρώτα στέκια κάνναβης στον Καναδά δημιουργήθηκαν στο Βανκούβερ, και σήμερα η χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη για ιατρική χρήση και για λόγους αναψυχής επιτρέπεται, με αποτέλεσμα η πόλη να έχει γίνει καυτό προορισμό για τουρισμό κάνναβης.

Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

Γνωρίζατε ότι η Ουρουγουάη ήταν η πρώτη χώρα του κόσμου που νομιμοποίησε την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση; Κι όμως, είναι νόμιμη εδώ και πολλά χρόνια, παρόλο που η ελεύθερη πώλησή της ξεκίνησε το 2017. Για να αγοράσει κανείς μαριχουάνα στην Ουρουγουάη, απλά μπορεί να πάει στο φαρμακείο. Και μπορεί να σας ακούγεται φοβερό, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο να μπείτε σε ένα ολλανδικό coffee shop. Θα πρέπει να κάνει ειδική εγγραφή για να μπορεί να προμηθεύεται κάνναβη, ενώ επιτρέπεται να αγοράζει μέχρι 10 γραμμάρια την εβδομάδα.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Cannabis Clubs Βαρκελώνη

Αν οι λέξεις κλαμπ κάνναβης σας ακούγονται υπέροχες, τότε μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο για Βαρκελώνη και να ετοιμαστείτε να το απολαύσετε. Η Ισπανία είναι διάσημη για το ηλιόλουστο κλίμα της και το χαμηλό κόστος ζωής. Οι ταξιδιώτες πιο νεαρής ηλικίας, όμως, ξέρουν τη χώρα και για τα κλαμπ κάνναβης, μέρη όπου μπορεί κανείς να γίνει μέλος και να κάνει δωρεές σε αντάλλαγμα κολλώδους, πράσινης κάνναβης. Θα πρέπει να την καπνίσετε μέσα στο χώρο, ο οποίος πολλές φορές είναι πολύ cool μέρος. Το ίδιο ισχύει και για την πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, όπου τα κλαμπ κάνναβης συχνά διαθέτουν τηλεόραση, τραπέζια για μπιλιάρδο, κονσόλες για παιχνίδια και πολύ άνετους καναπέδες για να βυθιστείτε. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συνήθως πρέπει να σας προσκαλέσει ένα ήδη υπάρχον μέλος για να μπορείτε να γίνετε μέλος στα κλαμπ.

Κίνγκστον, Τζαμάικα

Κίνγκστον, Τζαμάικα - τουρισμός κάνναβης

Ως η πατρίδα του θρυλικού Μπομπ Μάρλεϋ, η Τζαμάικα είναι ένα από τα λίγα μέρη μέρη του κόσμου τόσο φιλικά προς την κάνναβη. Παρά το όσα μπορεί να πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση αποποινικοποίησε την κάνναβη (το 2015). σήμερα, επιτρέπεται κάποιος να κατέχει μέχρι και 56 γραμμάρια για προσωπική χρήση. Στην Τζαμάικα δεν μπορείτε να προμηθευτείτε κάνναβη σε κλαμπ ή coffee shops. Υπάρχουν όμως πολλοί Ρασταφάρι που περπατούν πάνω-κάτω στις αμμώδεις παραλίες της χώρας πουλώντας καλής ποιότητας ganja σε τουρίστες.

Νιμπίν, Αυστραλία

Νιμπίν, Αυστραλία - τουρισμός κάνναβης

Η πόλη είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της κάνναβης. Είναι ένα μέρος όπου μπορούν να απολαύσουν μια άνετη και απελευθερωμένη κουλτούρα. Πρόκειται για την πρώτη πόλη που αυτοανακηρύχτηκε πρωτεύουσα της κάνναβης στην Αυστραλία, και όχι άδικα. Η μικρή, ήσυχη πόλη, μοιάζει να έχει ξεχαστεί στα 60s. Tie-dye μπλουζάκια βρίσκονται παντού στους δρόμους, μαζί με πινακίδες με λουλούδια που προσκαλούν τους απανταχού χρήστες της κάνναβης. Στην πόλη μπορείτε να επισκεφτείτε πολλά smoke shop και να αγοράσετε χαρούμενα μπισκότα. Αν δεν είστε μπορείτε να καταλάβετε τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο χαρούμενα, τότε ίσως το Νιμπίν να μην είναι ο ιδανικός προορισμός για σας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ