ταξίδι με αυτοκίνητο

Είναι δυνατόν να καλύψει κάποιος 20.000 χλμ. ταξιδεύοντας σε 18 χώρες χωρίς… αεροπλάνο; Ναι, είναι η απάντηση αφού ένα λεωφορείο θα σας μεταφέρει από το Δελχί στο Λονδίνο σε 70 ημέρες!

Η εταιρεία Adventures Overland οργανώνει ένα εντυπωσιακό όσο και περιπετειώδες ταξίδι με λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει ταξιδιώτες από την ινδική μητρόπολη του Δελχί στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς τη… συμμετοχή αεροπλάνων. Το Bus to London θα μεταφέρει 20 επιβάτες με ένα πολυτελές λεωφορείο, εμπνευσμένο εν μέρει από τα λεωφορεία Hippie Trail που διέσχισαν τον κόσμο τη δεκαετία του 1950 και 1960.

κάστρα Μιανμάρ πράσινο τοπίο
Η υπέροχη Μιανμάρ με τα κάστρα της μέσα στο πράσινο!

Το λεωφορείο θα διασχίσει 18 χώρες σε μια περίοδο 70 ημερών, με τους επιβάτες να κάνουν στάσεις στα πιο σημαντικά αξιοθέατα κάθε τόπου, θαυμάζοντας, για παράδειγμα, τις παγόδες της Μιανμάρ, το Σινικό Τείχος της Κίνας ή κάνοντας βόλτες σε ιστορικές πόλεις, όπως η Μόσχα και η Πράγα.

Ταξιδεύοντας σε 18 χώρες… χωρίς αεροπλάνο «είναι ένα απολύτως φανταστικό ταξίδι», λένε οι υπεύθυνοι της Adventures Overland, Agarwal και Madan, που ήδη έχουν οργανώσει τρεις αποστολές από την Ινδία προς το Λονδίνο, στις οποίες οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν με τα αυτοκίνητά τους.

παγόδα στην Κίνα
Παγόδα στην Κίνα φωτισμένη το βράδυ.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός χερσαίου ταξιδιού αλλά χωρίς το αυτοκίνητό τους», λέει ο Agarwal. «Λοιπόν, καταλήξαμε στην ιδέα να δημιουργήσουμε ένα λεωφορείο όπου οι άνθρωποι θα κάθονται άνετα και θα κάνουν ασυνήθιστα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του λεωφορείου προς το Λονδίνο», συμπληρώνει.

Το πρώτο ταξίδι σε μια σειρά από μοναδικά ταξίδια με λεωφορείο προς Λονδίνο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2021, καθώς εκκρεμούν περιορισμοί λόγω Covid. «Η καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό το ταξίδι είναι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, γιατί τότε είναι καλός ο καιρός για αναχώρηση από την Ινδία έως τη Μιανμάρ, διασχίζοντας τα ψηλά βουνά της Κίνας και του Κιργιζιστάν», εξηγεί ο Agarwal.

σινικό τείχος κίνα
Το Σινικό Τείχος, ένα από τα ωραιότερα και σπουδαιότερα αξιοθέατα στον κόσμο.

Ο Agarwal υπόσχεται ότι θα είναι το ταξίδι μιας ζωής, περιγράφοντας πόσο απίστευτο είναι να βλέπεις την ύπαιθρο να αλλάζει μπροστά στα μάτια σου. «Αυτό είναι ένα είδος εμπειρίας που μπορείς να έχεις μόνο όταν κάνεις τέτοιου είδους χερσαία ταξίδια», εξηγεί.

καθεδρικός ναός St.Basil Μόσχα
Ο καθεδρικός ναός St. Basil’s στη Μόσχα.

Από τότε που ανακοίνωσε την ιδέα, ο Agarwal και η ομάδα του έχουν πλημμυρίσει μηνύματα από ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο – περίπου 40.000 άτομα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. Για όσους, λοιπόν, ονειρεύονται να συμμετέχουν σε αυτή την περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε 18 χώρες χωρίς αεροπλάνο απαιτείται μόνο καλή διάθεση, ανοιχτό μυαλό και… ανοιχτή καρδιά, αφού πρόκειται για ένα ταξίδι που θα θυμούνται πάντα και θα αναπολούν για πάντα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ