Ταξίδι στην Ινδία

H Ινδία, µε την ιστορία της να έχουν πλέξει µύθοι, θρύλοι και παραδόσεις, είναι εκείνος ο προορισµός-ευκαιρία για δυνατές αναµνήσεις… και ένας τόπος που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να συµπεριλάβει στη λίστα του και δεν µπορεί παρά να χαρακτηριστεί once in a timelife experience…

Ινδία σοκάκια

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

Παρόλες όμως τις εικόνες, τις εμπειρίες, τη διαφορετική κουλτούρα και επικοινωνία, την δυνατή ανάμνηση, την διαφορετική φιλοσοφία και πολιτισμό η Ινδία δεν παύει να είναι μια χώρα που όλες οι πόλεις της ”κρύβουν” μικρούς ή μεγαλύτερους κινδύνους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν πρέπει να πάει απροετοίμαστος! Εμείς εδώ έχουμε μια λίστα με tips και χρηστικές προτάσεις για να ξέρετε τι σας περιμένει! Και στη συνέχεια ανακαλύψτε 10+1 μυστικά για την Ινδία!

Ινδία αγορά

1.Αποφύγετε να επισκεφτείτε την Ινδία την εποχή των µουσώνων, από Ιούνιο, δηλαδή, έως Σεπτέµβριο.

2.Η χώρα είναι συντηρητική και αυστηρή στα ινδουιστικά έθιµα, οπότε να είστε προσεκτικοί αναφορικά µε συνήθειες όπως η κατανάλωση αλκοόλ σε δηµόσια θέα.

3.Το κυκλοφοριακό πρόβληµα –όπως και η κακή οδηγική συµπεριφορά– είναι πολύ έντονο στις περισσότερες περιοχές της Ινδίας.

4.Αν έχετε τον χρόνο, επισκεφτείτε και άλλες πόλεις του Ρατζαστάν, όπως τις Ουνταϊπούρ και Τζαϊσαλµέρ. Γενικότερα, στην πλειονότητά τους, οι πόλεις της περιοχής είναι αντιπροσωπευτικά δείγµατα του πολιτιστικού µωσαϊκού του Ρατζαστάν.

- Advertisement -

5.Οι ινδουιστές έχουν 365 (!) θεούς. Οι αγαπηµένοι τους είναι η «θεά αγελάδα» και ο Σίβα. Πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερο σεβασµό στις αγελάδες.

6.Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν µικρούς ναούς µέσα στα σπίτια τους, όπου κάνουν τελετές καθηµερινά, πρωί βράδυ. Είναι τροµερά θρήσκοι και αυστηρά υποταγµένοι στον Ινδουισµό.

7.Θα δείτε Ινδούς να επεξεργάζονται και να µασάνε κάποιων ειδών φύλλα. Δεν είναι αθώα, οπότε µην τα δοκιµάσετε…

8. Πρέπει να δείξετε ιδιαίτερο σεβασμό στις αγελάδες.

9.Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί µε το φαγητό. Τα καλύτερα εστιατόρια είναι αυτά που στεγάζονται σε πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία σερβίρουν και ευρωπαϊκό φαγητό αλλά και ινδικά πιάτα, λιγότερο καυτερά. Αυθεντική ινδική κουζίνα θα βρείτε στα υπαίθρια µαγειρεία, τα οποία, όµως, δεν συνιστώνται. Σήµα-κατατεθέν της ινδικής κουζίνας είναι τα µπαχαρικά και κυρίως το καυτερό κάρι, το οποίο οι Ινδοί βάζουν σχεδόν παντού. Δοκιµάστε σίγουρα τις πίτες τσαπάτι (βασική τροφή των ντόπιων, που υποκαθιστά το ψωµί) και το νταλ, το οποίο είναι πηχτή σούπα από φακές. Δηµοφιλή είναι, επίσης, το ταντούρι µε κοτόπουλο (µαγειρεύεται αργά σε πήλινο σκεύος, αφού πρώτα µαριναριστεί σε µείγµα γιαουρτιού και µπαχαρικών) και τα τηγανητά λαχανικά σαµόσας, ενώ το τάλι είναι φαγητό για χορτοφάγους, το οποίο σερβίρεται σε δίσκο µε λαχανικά, ρύζι και διάφορες σάλτσες. Για ποτό, επιλέξτε µπύρα Κingfisher ή λάσι (ποτό γιαουρτιού), ενώ για επιδόρπιο γλυκαθείτε µε παγωτό κούλφι µε πράσινο φιστίκι.

Ινδία φαγητό

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ