Κεράλα: Το ανερχόμενο hot spot της Ινδίας!
Ενημερώθηκε στις 1 Ιουλίου 2020, 14:15

Το ανερχόµενο trend της Ινδίας, η πολιτεία Κεράλα (Kerala) ή αλλιώς η «Χώρα του Θεού» στη Νοτιοδυτική Ινδία δεν έχει µετατραπεί τυχαία σε έναν από τους δηµοφιλέστερους προορισµούς παγκοσµίως. Η εκπληκτική φυσική οµορφιά της, οι χαλαροί ρυθµοί ζωής κι ένας πληθυσµός δραστήριος, υπερήφανος µακριά από την εικόνα που οι περισσότεροι έχουν για τους ντόπιους σε άλλα µέρη της Ινδίας. Στο travelstyle.gr, επίσης, σας αποκαλύπτουμε και 10+1 μυστικά για την… Ινδία!

- Advertisement -

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Photo Shutterstock

Στα βουνά του Munnar βρίσκονται ορισµένες από τις µεγαλύτερες φυτείες τσαγιού στον κόσµο. Οι θάµνοι του δηµοφιλούς φυτού διακοσµούν τους καλοσχηµατισµένους λόφους της περιοχής διαµορφώνοντας ένα υπέροχο σκηνικό! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κουζίνα και τα εστιατόρια του Munnar, διάσηµη για την ποικιλία των υλικών και τους εκλεπτυσµένους συνδυασµούς της καθώς εδώ τα µπαχαρικά χρησιµοποιούνται χωρίς υπερβολή, µε αποτέλεσµα να να διακρίνονται οι γεύσεις και τα αρώµατα, ενώ εξέχουσα θέση κατέχει το ψάρι, γεγονός που προκαλεί εντύπωση, αν αναλογιστούµε ότι σε άλλες περιοχές της χώρας δεν υπάρχει ούτε σαν λέξη!

Η καλή διατροφή, το αξιοπρεπές σύστηµα υγείας και οι υψηλοί υπόλοιποι κοινωνικοί δείκτες, έχουν εξασφαλίσει στην Κεράλα τον τίτλο της «πιο αναπτυγµένης κοινωνίας σε όλη την Ινδία». Από την άλλη ιδιαίτερη µνεία αξίζει στις πανέµορφες παραλίες της µε τους ψηλούς φοίνικες και την πλούσια βλάστηση στις όχθες.

εξωτικός προορισμός Ινδία

Εμπειρίες - Τι να κάνετε στην Κεράλα

Φεστιβάλ

Στις αρχές Ιανουαρίου πραγµατοποιείται στον ναό του Ernakulathappan στο Kochi ένα από τα διασηµότερα φεστιβάλ της Κεράλα, ενώ τον Δεκέµβριο και τον Ιανουάριο µπορείτε να κολυµπήσετε στην πανέµορφη παραλία Samudra.

Πολύ ενδιαφέρον είναι επίσης το δεκαήµερο φεστιβάλ «Thirunakkara» τον Μάιο στην πόλη Kottayam. Την 3η και την 4η νύχτα µπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις kathakali, ενώ το φεστιβάλ κλείνει µε ποµπή ελεφάντων. Για αγιουβερδικές θεραπείες προτιµήστε τον Αύγουστο και τον Σεπτέµβριο, στο τέλος των µουσώνων.

Διαμονή και βόλτες σε houseboat

Ζήστε µια εµπειρία µέσα σε houseboat που θα σας µεταφέρει στον προορισµό σας µέσα από τα διάσηµα κανάλια της Κεράλα (backwaters). Θα κλείσετε houseboat για τον αριθµό ατόµων που επιθυµείτε µέσω του τουριστικού πράκτορα. Τα houseboats, που µοιάζουν µε πλωτές καλύβες, φιλοξενούν από δύο µέχρι δεκαπέντε άτοµα και οι κρουαζιέρες διαρκούν δυο-τρεις ηµέρες (µία ή δύο διανυκτερεύσεις). Υπάρχουν και µονοήµερες εκδροµές µε το δηµόσιο φέρι, ενώ όσοι θέλουν να εισχωρήσουν στο πυκνό δίκτυο των καναλιών πρέπει να νοικιάσουν κανό.

Κεράλα, εξωτικός προορισμός Ινδία

Εκκλησίες

Θα επισκεφτείτε την παλιότερη ευρωπαϊκή εκκλησία στην Ινδία St. Francis Church όπου εκεί υπάρχει και ο πρώτος τάφος του Βάσκο Ντα Γκάµα. Μεγάλης ιστορικής κι αισθητικής αξίας είναι επίσης η Paradesi Synagogue, η παλιότερη εν λειτουργία συναγωγή της κοινοπολιτείας (η είσοδος απαγορεύεται αν η εµφάνιση είναι «απρεπής»).

Shopping

Τη βαβούρα των µικροµάγαζων µε τα εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα διαδέχεται η ηρεµία των πολυτελών µπουτίκ, όπου το µετάξι έχει µετατραπεί σε ρούχα για σπάνιες περιστάσεις.

Παραλίες

Θα πάτε στην αµµώδη παραλία του Kochi. Θα πάρετε το φέρι για το νησί Vypeen, απέναντι από το Kochi, ενώ η Κεράλα φηµίζεται για τις διάσηµες παραλίες της, όπως την εντυπωσιακή Varkala και τις παρθένες Pulinkudi, Chowara και Samudra στο νότιο τµήµα της ή τις ανεξερεύνητες παραλίες των Bekal, Palakunnu και Udma στον Βορρά.

Κεράλα, εξωτικός προορισμός Ινδία

Πότε να πάτε στην Κεράλα

Ο καιρός είναι ιδανικός τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι τιµές µειώνονται τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέµβριο, αγγίζοντας τα χαµηλότερα επίπεδα την περίοδο των µουσώνων, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ιδιαίτερα υψηλές είναι από τις αρχές µέχρι τα µέσα Σεπτεµβρίου, κοντά στο φεστιβάλ «Onam», ενώ κορυφώνονται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αν επισκεφθείτε την Κεράλα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, ίσως ορισµένα εθνικά πάρκα είναι κλειστά λόγω της ετήσιας απογραφής των τίγρεων.

Πως να πάτε

Από Αθήνα θα φτάσετε στην Κεράλα στο αεροδρόµιο στο Kochi (ή Cochin) µε την Etihad (www.etihad.com) µε ανταπόκριση στο Άµπου Ντάπι και µέση τιµή €853/ µε επιστροφή.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ