Ινδία: Ο νέος must προορισμός της Τζαϊπούρ!
Ενημερώθηκε στις 25 Αυγούστου 2019, 13:26

Πρωτεύουσα και µεγαλύτερη πόλη του Ρατζαστάν, στη βορειοδυτική Ινδία, η Τζαϊπούρ είναι ένας από τους δηµοφιλέστερους προορισµούς της γεµάτης µυστήριο µεγάλης χώρας της Ασίας. Γνωστή ως «Ροζ Πόλη», από τη χαρακτηριστική απόχρωση των παλατιών της, είναι πραγµατικά γεµάτη εκπλήξεις!

Ένα ταξίδι στη Τζαϊπούρ περιλαµβάνει 2 must πράγµατα: Να εξερευνήσετε τα υπέροχα φρούρια και τα παλάτια και να απολαύσετε αυθεντικές νοστιµιές της. Τα στενάκια του κέντρου της Τζαϊπούρ είναι γεµάτα µε πωλητές τροφίµων!

Masala Chowk Market: O νέος must προορισµός της Τζαϊπούρ!

Ινδία: Ο νέος must προορισμός της Τζαϊπούρ!

Η νέα αγορά της Τζαϊπούρ σερβίρει τις καλύτερες ινδικές νοστιµιές!

Η Masala Chowk αποτελεί µια από τις πιο δηµοφιλείς αγορές φαγητού στην περιοχή Ram Niwas Garden όπου µπορείτε να απολαύσετε τις αυθρυντικές ινδικές γεύσεις. Αν και σχετικά καινούρια, είναι ιδιαιτέρως tourist-friendly, λόγω της τοποθεσίας της αλλά και του όµορφου εξωτερικού της χώρου! Το «Masala» είναι ένα πολύ γνωστό ινδικό µπαχαρικό ενώ «chowk» σηµαίνει δηµόσια πλατεία ή µια ανοιχτή περιοχή.

Ινδία: Ο νέος must προορισμός της Τζαϊπούρ!

Αρχικά, προοριζόταν κυρίως για τους τουρίστες αφού βρίσκεται κοντά στο φηµισµένο τουριστικό αξιοθέατο, το µουσείο Albert Hall στο κήπο Ram Niwas. Ωστόσο, έχει γίνει ιδιαίτερα δηµοφιλής και ανάµεσα στους ντόπιους, αφενός γιατί δεν υπάρχει άλλη υπαίθρια ανοιχτή αγορά και δέυτερον, λόγω της πολύ µεγάλης ποικιλίας που διαθέτει, µε πολλά stands που καλύπτουν ένα ευρύ φάσµα της ινδικής κουζίνας!

Ινδία: Ο νέος must προορισμός της Τζαϊπούρ!

Must try

  • Στο Samrat: Είναι γνωστό για το νόστιµο Pyaaz Ki kachori.
  • Στο Raman Dosa δοκιµάστε «Masala Dosa» και «Uttapam».
  • Το Prem Prakash Samosa φηµίζεται για το πεντανόστιµο Samosa.

Info:
H αγορά είναι ανοιχτή 09:00-22:00 και βρίσκεται δίπλα στο µουσείο Albert Hall (Museum Road, Ram Niwas Garden, Kailash Puri, Adarsh Nagar, Jaipur).

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ