Ύστερα από υποβολή αίτησης πτώχευσης η εταιρεία Century 21, που είναι μια μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι βάζει λουκέτο στα καταστήματά της.

Η Century 21, που είναι γνωστή για τις προσφορές σε ρούχα και αξεσουάρ, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1961 στο κέντρο του Μανχάταν και έχει επίσης καταστήματα στο Νιου Τζέρσεϋ, την Πενσυλβάνια και τη Φλόριντα.

Ακολουθώντας το δρόμο που δυστυχώς πήραν πολλές ακόμη εταιρείες του κλάδου μετά την οικονομική καταστροφή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μάλιστα, η Century 21 ανακοίνωσε η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται στους ασφαλιστικούς παρόχους που αρνήθηκαν να πληρώσουν σχεδόν 175 εκατομμύρια δολάρια που οφείλονται σε συμβόλαια για την προστασία της εταιρείας από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Επισημαίνει δε, επως θα αποσύρει την αγωγή που εκκρεμεί επί του παρόντος στη Νέα Υόρκη εναντίον πολλών ασφαλιστικών παρόχων για μη αποζημίωση της εταιρείας για τις απώλειές της.

Χαρακτηριστικά, ο διευθύνων σύμβουλός Raymond Gindi, δήλωσε ότι «ενώ τα ασφαλιστικά χρήματα μας βοήθησαν να επανέλθουμε από τις καταστροφικές συνέπειες της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν έχουμε πλέον βιώσιμη εναλλακτική λύση. Επομένως προχωρούμε στο κλείσιμο της αγαπημένης μας οικογενειακής επιχείρησης, επειδή οι ασφαλιστές μας, στους οποίους καταβάλλουμε σημαντικά ασφάλιστρα κάθε χρόνο για προστασία έναντι απρόβλεπτων περιστάσεων όπως αυτών που βιώνουμε σήμερα, μας έστρεψαν την πλάτη τους σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Παρόλα αυτά, η American Insurance Casuality Insurance Association αναφέρει πως οι πανδημίες είναι «ανασφάλιστες» και ότι οι ασφαλιστικές ρυθμιστικές αρχές έχουν εγκρίνει εξαιρέσεις για ιούς μετά το ξέσπασμα του SARS.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ