Περιστρεφόμενα εστιατόρια στον κόσμο

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, τα περιστρεφόμενα εστιατόρια έχουν ανοίξει σε περισσότερες από 50 χώρες σε έξι ηπείρους, από την Κολομβία στο Νεπάλ και μέχρι τον Καναδά.

Σουηδία: Τραπέζι για… έναν! Το εστιατόριο στη μέση του αγρού εν μέσω πανδημίας!

Η ιδέα των εστιατορίων που περιστρέφονται δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1961, όταν ο αρχιτέκτονας από το Σιάτλ John Graham δημιούργησε το πρώτο στην ταράτσα ενός εμπορικού κέντρου στη Χαβάη. Έναν χρόνο αργότερα, του ανατέθηκε να σχεδιάσει το Space Needle στο νεόκοπο World’s Fair στη γενέτειρά του.

Και το αποτέλεσμα όχι μόνο ενθουσίασε τον κόσμο αλλά έφερε και πολλούς επισκέπτες στην πόλη, ξεκινώντας από εκεί και πέρα μια παγκόσμια τρέλα για τα περιστρεφόμενα εστιατόρια. Σήμερα 10 από αυτά κερδίζουν τις εντυπώσεις όπως παρουσιάζονται από το CNN…

Δείτε επίσης 5 απομακρυσμένα εστιατόρια στα πιο απρόσμενα σημεία του κόσμου! Σε προορισμούς… εκτός χάρτη!

1. Τοp of the Ritz, Κέιπ Τάουν

Τοp of the Ritz, Κέιπ Τάουν

2. Perlan – Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Perlan – Ρέικιαβικ, Ισλανδία

3. Top of the World, Λας Βέγκας

Top of the World, Λας Βέγκας

4. Summit, Σίδνεϊ

Summit, Σίδνεϊ

5. Drehrestaurant Allalin – Saas-Fee, Eλβετία

Drehrestaurant Allalin – Saas-Fee, Eλβετία

6. Restaurant 181, Μόναχο

Restaurant 181, Μόναχο

7. Sky-City, Σιάτλ

Sky-City, Σιάτλ

8. Näsinneula – Tampere, Φινλανδία

Näsinneula – Tampere, Φινλανδία

9. Brasserie Le Phare de la Méditerranée – Palavas-les-Flots,Γαλλία

Brasserie Le Phare de la Méditerranée – Palavas-les-Flots,Γαλλία

10. The Sky, New Otani Tower, Τόκιο

The Sky, New Otani Tower, Τόκιο

Ξενοδοχείο στο Παρίσι μετέτρεψε την πισίνα του σε… εστιατόριο!

Μια πραγματικά απίθανη και πρωτότυπη ιδέα είχε ένα παρισινό ξενοδοχείο, μετατρέποντας την πισίνα του σε πολυτελές εστιατόριο! Διώροφα καθίσματα στο αεροπλάνο θα προφέρουν απόσταση και άνεση!

Le Bains ξενοδοχείο Παρίσι εστιατόριο σε πισίνα κοντινό

Το ξενοδοχείο Les Bains είχε μια φαεινή ιδέα προκειμένου να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους επισκέπτες του εν μέσω πανδημίας και να τους χαρίσει επιπλέον αποστασιοποίηση. Τι έκανε; Μεταμόρφωσε την πισίνα του σε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο!

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι εστιατόριο σε πισίνα πανοραμική
Το εστιατόριο Roxy μέσα στην άδεια πισίνα του ξενοδοχείου.


Πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια ανά τον κόσμο αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, βρίσκοντας παράλληλα απροσδόκητους τρόπους για την ασφαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Το Les Bains στο Παρίσι έκλεισε για έξι μήνες λόγω πανδημίας κορονοϊού και για να επιβιώσει βρήκε λύση!

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι πισίνα
Η πισίνα στο Le Bains πριν αδειάσει για να υποδεχτεί το εστιατόριο.

Ενώ το ίδιο το ξενοδοχείο δεν επιτρέπει στους επισκέπτες τις διανυκτερεύσεις, το εστιατόριό του, Roxo, προσφέρει πολύ ενδιαφέροντες τρόπους για δείπνο μέσα σε μια άδεια… πισίνα.

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι lobby
Το bar του ξενοδοχείου Le Bains στο Παρίσι.


Το ξενοδοχείο, που ήταν λουτρό κατά τον 19ο αιώνα, άδειασε την εμβληματική του πισίνα για να την επαναχρησιμοποιήσει ως εστιατόριο. Το ξενοδοχείο, μάλιστα, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με τη λεζάντα: “Ένα από τα πιο ασυνήθιστα δείπνα μας στο εσωτερικό της θρυλικής πισίνας “Les Bains Douches”!5+1 ιστορικά ταβερνάκια της Αθήνας για… γευστικές βραδιές στην πόλη!

Le Bain ξενοδοχείο παρίσι τραπεζαρία εστιατόριο
Η τραπεζαρία στο εστιατόριο του ξενοδοχείου πριν μεταφερθεί στην άδεια πισίνα!

Στον χώρο της πισίνας έχει τοποθετηθεί ένα μακρόστενο τραπέζι για 8 άτομα, ενώ τα φώτα ολόγυρα δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον για τους επισκέπτες. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ρομαντικό δείπνο υπέροχης γαλλικής κουζίνας μέσα σε μια άδεια πισίνα; Μέχρι και η Singapore Airlines ετοιμάζει να μεταμορφώσει ένα jumbo σε εστιατόριο!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ