7 Μοναδικές διαδρομές εν πλω, σε μικρά ή μεγάλα ποτάμια σας περιμένουν να τα τις ανακαλύψετε. Από την κοντινή Πορτογαλία μέχρι τη μακρινή Κίνα, υπάρχουν μέρη που με την αστείρευτη ομορφιά τους θα σας ταξιδέψουν σε μια διαφορετική εμπειρία.

ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΤΟΥΡΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η κοιλάδα Ντούρο βρίσκεται στην Πορτογαλία και είναι εκπληκτική καθώς διαθέτει βαθιά φαράγγια και μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια. Εκτείνεται σε τεράστιες πλαγιές και ο ποταμός Ντούρο που τη διασχίζει είναι ένα από τα πιο ήρεμα της κεντρικής Ευρώπης. Με το σκάφος, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε μια χαλαρωτική βόλτα κατά μήκος του ποταμού.  Μπορείτε να απολαύσετε μερικές μέρες στον ποταμό Ντούροεξερευνώντας το χωριό το πρωί και το απόγευμα συνεχίστε κάνοντας ιστιοπλοΐα και ανακαλύπτοντας το μαγικό τοπίο και τα μυστικά του. Επισκεφτείτε την Casa de Vila Verde στην κοιλάδα Σούσα, διάσημη για την παραγωγή κρασιού από τον 17ο αιώνα και συνδυάστε τη μια  βόλτα από το αρχοντικό, πριν από τη γευσιγνωσία κρασιού και το δείπνο. Κοντά στην πόλη της Βίγια Ρεάλ επισκεφτείτε το Palacio de Mateus για να μάθετε την ιστορία της πορτογαλικής αριστοκρατίας και της μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

river1

ΑΒΑ, ΜΙΑΝΜΑΡ

Η πόλη Άβα βρίσκεται κοντά στον ποταμό Ιραγουάντι κοντά στο Μανταλέι και αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Βιρμανίας για πέντε φορές μεταξύ του 1365 και 1842 πριν εγκαταλειφθεί από το σεισμό. Μια επίσκεψη στο Άβα – ή Ίνβα όπως είναι επίσης γνωστό – είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στην αρχαία πρωτεύουσα της Μιανμάρ, που είναι γεμάτη από παλιά παρατηρητήρια, τείχη, ναούς, και μοναστήρια. Το Άβα βρίσκεται πάνω σε ένα νησί και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με βάρκα. Διαθέτει αρκετά μέρη για εξερεύνηση. Επισκεφθείτε μερικά βασικά αξιοθέατα, όπως η μονή Μπαγκάγια και ο όμορφος ναός της “Maha Aungmye Bonzan” πριν επιστρέψετε για κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα με θέα την Άβα.

aya

ΝΗΣΙ ΚΙΖΙ, ΡΩΣΊΑ

Ανακαλύψτε το φημισμένο για τα ξύλινα κτίρια νησί Κίζι της Ρωσίας, που διαθέτει  ένα υπαίθριο μουσείο στη λίμνη Ονέγκα, 360 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη.Ταξιδεύοντας στη Ρωσία είναι σαν να ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο, με την ιστορία να ρέει κατά μήκος του Βόλγα μεταξύ της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης- που αποτελούν και οι δυο πανέμορφους προορισμούς και συχνή επιλογή των Ευρωπαίων επισκεπτών. Μια φανταστική διαδρομή σας επιτρέπει να θαυμάσετε το Ερμιτάζ και το Κρεμλίνο, καθώς και άλλα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, που βρίσκονται στο Kίζι. Αξίζει να επισκεφτείτε το νησί κατά τις απογευματινές ώρες, όπου οι επισκέπτες λιγοστεύουν και έτσι έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ανενόχλητοι. Τα ιστορικά ξύλινα κτίρια και ο  πιο διάσημος Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο οποίος έχει 22 τρούλους και έχει χτιστεί  χωρίς μια κανένα καρφί, θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

rus

ΜΕΚΟΝΓΚ ΜΑΡΚΕΤ, ΒΙΕΤΝΑΜ

Οι αγορές στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ είναι πλωτές και αποτελούν μια γοητευτική παράδοση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε και να  ζήσετε το “ζωντανό” Μεκόνγκ, παρά μόνο με ένα μικρό σκάφος, για να γνωρίσετε από κοντά τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Το ποταμόπλοιο σταματά στο Sa Dec, όπου οι ταξιδιώτες αποβιβάζονται για να επισκεφτούν την τοπική αγορά από νωρίς το πρωί, που σφύζει από ζωή. Στη λίστα με τις επισκέψεις που πρέπει να κάνετε στις αγορές αξίζει να μπει και η επίσης πλωτή αγορά, Cai Be. Μπορείτε ακόμα με ποδήλατο να ανακαλύψετε το “ξύλινο” χωριό Χνόκ Τρου.

market

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΣΕΡΒΊΑ

Το Lonely Planet, χαρακτηρίζει  τη “Λευκή Πόλη” της Σερβίας σαν ένα “hot ” προορισμό , όπου το σκοτεινό παρελθόν του μένει στο περιθώριο από αυτούς που χτίζουν ένα λαμπρό μέλλον για την πόλη. Το Βελιγράδι – στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα – είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και με πολλά μουσεία, καταστήματα, αγορές και εστιατόρια,. Μπορείτε να απολαύσετε μια διαδρομή 12.000 μιλίων πάνω στο Δούναβη και στη συνέχεια να συνδυάσετε την περιήγησή σας με μια εκδρομή στις πόλεις Όπολα και ‘Οπλενακ ή εναλλακτικά να περάσετε τη μέρα σας ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα της πόλης. Όταν ο ήλιος δύει, η πόλη ζωντανεύει και μπορείτε να απολαύσετε μια  βόλτα στην καλλιτεχνική συνοικία Σκανταρίγια, όπου θα δείτε να εκτυλίσσεται ένα υπέροχο φολκλόρ σόου.

 

beli

ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ, ΚΊΝΑ

Το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα σύγχρονο θαύμα σε μια χώρα που φημίζεται για τις μεγάλες και αρχαίες πόλεις της. Το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών βρίσκεται στη μέση του φαραγγιού Χίλινγκ, έχει 2,335 μέτρα  μήκος και 185 μέτρα ύψος.  Ο χαρακτηρισμός του βέβαια σαν σύγχρονο θαύμα είναι δύσκολο να γίνει κατανοητός αν δεν το δείτε από κοντά. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια διαδρομή στην ακτή ή μια κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτζέ. Είναι εντυπωσιακό να καταφέρετε να αντικρίσετε από κοντά αυτό το κατόρθωμα της φύσης.

ch

ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Αν έχετε ανακαλύψει τις περιοχές κρασιού της Νέας Ζηλανδίας, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε και αυτές της Βουργουνδίας στη Γαλλία. Εξερευνώντας τη φανταστική περιοχή της Βουργουνδίας και πλέοντας στον ποταμό Ροδανό, θα αποκομίσετε μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσετε. Η ομορφιά της περιοχής είναι απαράμιλλη και διαθέτει μερικά εξαιρετικά πυργόσπιτα, στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε κρασιά και να μιλήσετε με τους οινοποιούς για να σας γνωρίσουν την ιστορία πίσω από τα σταφύλια. Φεύγοντας από τον ποταμό Ροδανό, μπορείτε να επισκεφτείτε στην κρυφή του λόφου το χωριό Βιβιέρ με μπερδεμένα σοκάκια.

bour

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ