Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
24.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAegean Airlines: Ακυρώθηκε η πτήση σας; Δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας

Aegean Airlines: Ακυρώθηκε η πτήση σας; Δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δυναμικά μεταβαλλόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβάλλονται σε ολόκληρο τον κόσμο από τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι περιορισμοί, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που υπάρχει για το ταξίδι, οδηγούν αναπόφευκτα σε αλλαγές στον πτητικό πρόγραμμα της Aegean Airlines, με τις οποίες συνεπάγονται και αρκετές ακυρώσεις πτήσεων.

Το travelstyle.gr ύστερα από μια έρευνα σας αποκαλύπτει ποιες είναι οι επιλογές σας μετά από την ακύρωση της πτήσης σας.

- Advertisement -

Credit Voucher

Για να διαχειριστείτε καλύτερα τα ταξίδια σας, αν η πτήση σας έχει ακυρωθεί, μπορείτε να κάνετε αίτηση για να λάβετε Credit Voucher, το οποίο θα έχει πιστωθεί με την συνολική αξία του εισιτηρίου σας. Για ακυρώσεις πτήσεων από 1/7/2020 και έπειτα, που σχετίζονται με την υποχρεωτική προσαρμογή του μελλοντικού μας προγραμματισμού στα νέα δεδομένα, η Aegean Airlines σας προσφέρει 10% επιπλέον στην αξία του Credit Voucher.

Αεροπλάνο εν πτήσει από μπροστά

Το Credit Voucher θα έχετε τη δυνατότητα να το εξαργυρώσετε σε ένα επόμενο ταξίδι σας, μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Αν δεν το χρησιμοποιήσετε μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, είτε για το σύνολο είτε για το υπολειπόμενο ποσό που δεν έχετε εξαργυρώσει, 12 μήνες μετά την έκδοσή του.

Όροι και Προϋποθέσεις του Credit Voucher

 • Όσοι ενδιαφέρεστε να κάνετε αίτηση για Credit Voucher, θα πρέπει να το πραγματοποιήσετε μέσα σε ένα διάστημα έξι (6) μηνών από την αρχική ημερομηνία της πτήσης που ακυρώθηκε.
 • Το Credit Voucher εκδίδεται στο όνομα και επώνυμο του επιβάτη εκάστου εισιτηρίου, είναι αυστηρά προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαργυρώνεται σε κρατήσεις για έναν επιβάτη, στο όνομα του επιβάτη για τον οποίο είχε εκδοθεί το αρχικό εισιτήριο. Εάν η κράτησή σας περιλαμβάνει περισσότερους από έναν επιβάτες/εισιτήρια, τότε θα πρέπει να καταχωρήσετε την αίτηση για Credit Voucher ξεχωριστά για κάθε έναν επιβάτη/αριθμό εισιτηρίου, και θα λάβετε ξεχωριστά Credit Voucher, για κάθε έναν επιβάτη που ήταν στην αρχική κράτηση. Με την καταχώρηση του αιτήματός σας, αυτόματα μας δίνετε την συγκατάθεσή σας για την ακύρωση της κράτησης (με όλα τα δρομολόγια που περιλαμβάνει). Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης του αιτήματος, θα λάβετε ένα email με τον αριθμό της καταχώρησης αυτής.
 • Όλα τα αιτήματα διαχειρίζονται ξεχωριστά και στόχος μας είναι να επανέλθουμε σε όλα τα αιτήματα το αργότερο, εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής των. Αν παρόλα αυτά, δεν λάβετε το Credit Voucher σας εντός αυτού του διαστήματος, μπορείτε να στείλετε μήνυμα από την ιστοσελίδα της εταιρείας με τον τίτλο του μηνύματος σας να είναι «Αίτημα για Credit Voucher» και μέσα να έχετε τον αριθμό της καταχώρησης του αιτήματος, που λάβατε όταν πραγματοποιήσατε την αίτηση.
 • Μόλις γίνει επεξεργασία του αιτήματός σας, θα λάβετε ένα email με το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στο Credit Voucher σας και το οποίο μπορείτε να εξαργυρώσετε, καθώς και το promotional code που αντιστοιχεί στο προσωπικό σας Credit Voucher.
 • Εάν η πτήση σας ακυρώθηκε πριν τις 28 Μαΐου 2020, τότε το Credit Voucher που θα λάβετε θα είναι ίσης αξίας με το εισιτήριο που αγοράσατε συμπεριλαμβανομένης οποιαδήποτε πρόσθετης υπηρεσίας που τυχόν έχετε αγοράσει.
 • Εάν η πτήση σας ακυρώθηκε από τις 28 Μαΐου 2020 και μετά και η ημερομηνία της πτήσης σας ήταν από την 1η Ιουλίου 2020 και μετά, τότε το Credit Voucher που θα λάβετε θα είναι ίσης αξίας με το εισιτήριο που αγοράσατε, συμπεριλαμβανομένης και οποιαδήποτε πρόσθετης υπηρεσίας που τυχόν έχετε αγοράσει, και επιπλέον 10% της αρχικής τιμής του εισιτηρίου σας. Σημείωση: συγκεκριμένες υπηρεσίες εξαιρούνται από τη συνολική αξία του Credit Voucher, πιο συγκεκριμένα: PNR on hold, Ταξιδιωτική Ασφάλιση, Δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS, άλλες μη αεροπορικές υπηρεσίες (parking, ξενοδοχεία κτλ).
 • Τα rebooking fees και άλλες χρεώσεις (όπως τέλος έκδοσης, χρέωση αλλαγής ονόματος κτλ) εξαιρούνται από τη συνολική αξία του Credit Voucher.
 • Μπορείτε να εξαργυρώσετε το Credit Voucher σας online, αποκλειστικά στο aegeanair.com και το olympicair.com και το AEGEAN app.
 • To Credit Voucher δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισιτήρια που θα εκδοθούν με εξαργύρωση μιλίων Miles+Bonus/πόντων Business on Board και πόντων από προγράμματα επιβράβευσης Τραπεζών.
 • To Credit Voucher πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κρατήσεις και πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός 18 μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του.
 • Εφόσον περάσει το χρονικό διάστημα των 12 μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του Credit Voucher, και δεδομένου ότι ο επιβάτης δεν έχει χρησιμοποιήσει το σύνολο ή μέρους του ποσού του Credit Voucher, δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων για το σύνολο ή το υπολειπόμενο ποσό που δεν έχει εξαργυρώσει, από το συνολικό ποσό που είχε καταβάλλει για την αρχική του κράτηση.
 • Το πλήρες ποσό του Credit Voucher μπορεί να εξαργυρωθεί σε περισσότερες από μία κρατήσεις/συναλλαγές. Εάν η νέα κράτηση, είναι χαμηλότερης αξίας από την αξία του Credit Voucher, τότε η διαφορά παραμένει σαν υπόλοιπο στο Credit Voucher και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη κράτηση. Εάν η νέα κράτηση είναι υψηλότερης αξίας από την αξία του Credit Voucher, τότε το υπολειπόμενο κόστος θα πρέπει να καταβάλλεται επί τόπου, κατά την ώρα της κράτησης.
 • Το Credit Voucher μπορεί να εξαργυρωθεί σε κρατήσεις με έναν επιβάτη, κάτω από το ίδιο όνομα επιβάτη για τον οποίο εκδόθηκε το Credit Voucher. Εξαιρείται η περίπτωση όπου ένας ενήλικας και ένα παιδί ή/και βρέφος συμπεριλαμβάνονται στην ίδια κράτηση, οπότε και το Credit Voucher για κάθε παιδί ή/και βρέφος θα ενσωματωθεί με το Credit Voucher ενός από τους ενήλικες επιβάτες της κράτησης και θα σταλεί ένα Credit Voucher σε αυτόν τον επιβάτη.
 • Το Credit Voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί για παραπάνω από έναν επιβάτες, αρκεί ο ενήλικας επιβάτης για τον οποίο εκδόθηκε εξαρχής το Credit Voucher να είναι μέσα στη νέα κράτηση. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, εάν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση για περισσότερους από έναν επιβάτες, θα πρέπει να προχωρήσετε με ξεχωριστές κρατήσεις.
 • Το Credit Voucher είναι εξαργυρώσιμο είτε σε μονής ή διπλής διαδρομής εισιτήρια, σε πτήσεις που εκτελούνται από την AEGEAN ή/και την Olympic Air, ή/και για πτήσεις σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρία (codeshare πτήσεις/πτήσεις κοινού κωδικού).
 • Η νέα κράτηση μπορεί να αφορά άλλο προορισμό εντός του δικτύου της AEGEAN ή/και της Olympic Air από εκείνον του ακυρωθέντος εισιτηρίου. Δεν χωρεί άλλη αλλαγή σε προορισμό από την στιγμή έκδοσης του νέου εισιτηρίου βάσει του Credit Voucher.
 • Το Credit Voucher θα εκδοθεί σε νόμισμα GBP, για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί σε νόμισμα GBP. Το Credit Voucher θα εκδοθεί σε νόμισμα ΕUR, για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί σε νόμισμα EUR ή οποιαδήποτε άλλο νόμισμα (εκτός από νόμισμα GBP). Εάν ο επιβάτης επιθυμεί να αλλάξει το νόμισμα στο οποίο έχει εκδοθεί το Credit Voucher (EUR νόμισμα να αλλαχθεί σε GBP νόμισμα και το ανάποδο), αυτό μπορεί να γίνει, μόνο εφόσον το Credit Voucher δεν έχει ήδη εξαργυρωθεί και μόνο καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο.
 • Τα Credit Vouchers που έχουν εκδοθεί σε EUR νόμισμα, μπορούν να εξαργυρωθούν για δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς, εκτός από δρομολόγια που εκκινούν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα Credit Vouchers που έχουν εκδοθεί σε GBP νόμισμα, μπορούν να εξαργυρωθούν μόνο για δρομολόγια που εκκινούν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιτρέπεται μόνο μια αλλαγή νομίσματος στο Credit Voucher, και μόνο εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου.
 • Στην περίπτωση που ο επιβάτης έχει αλλάξει το νόμισμα που είχε αρχικά εκδοθεί το Credit Voucher, στη συνέχεια προχωρήσει σε μερική χρήση του, και υπάρχει υπολειπόμενο ποσό, τότε ο επιβάτης: α) θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο στους προορισμούς που επιτρέπεται (σύμφωνα με όσα περιγράφονται παραπάνω) ανάλογα με το νόμισμα που έχει αλλαχθεί το Credit Voucher, ή β) ή θα μπορεί να ζητήσει επιστροφή του υπολειπόμενου αχρησιμοποίητου ποσού, μετά το πέρας των 18 μηνών από την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η αλλαγή του νομίσματος του Credit Voucher.

Αλλαγή της κράτησης

Σε περίπτωση που ακυρώθηκε η πτήση σας και δεν θέλετε να λάβετε voucher τότε μπορείτε να κάνετε αλλαγή της κράτησης σας χωρίς rebooking fees. Ωστόσο, αν νιώθετε ακόμα ανασφάλεια σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια, η κράτηση σας μπορεί να περιμένει για 14 μέρες.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,527 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ