Aegean αεροπλάνο στον ουρανό

Η Aegean Airlines, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προχώρησε σε επιπλέον τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020.

Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου, αυξάνονται σταδιακά τόσο οι συχνότητες των πτήσεων εσωτερικού, από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, όσο και οι προορισμοί αλλά και οι συχνότητες εξωτερικού, από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα, από την 1η Ιουλίου, με τη σταδιακή άρση περαιτέρω περιορισμών, προβλέπεται νεότερη αύξηση συχνοτήτων προορισμών. Σημειώνεται ότι ειδικά για την Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα, ανάλογα με την απόφαση των αρχών, σχετικά με την επέκταση των αντίστοιχων ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης πτήσεων που μέχρι στιγμής λήγουν στις 15/6/2020.

Στους συνολικά 31 προορισμούς του εσωτερικού δικτύου, που δεν σταμάτησαν να εξυπηρετούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, αυξάνεται σταδιακά και σημαντικά η συχνότητα πτήσεων, με στόχο και την κάλυψη αναγκών διασύνδεσης των νησιών με το εξωτερικό.

Αντίστοιχα, έως τις 15/7 το πτητικό πρόγραμμα της Aegean θα καλύπτει 42 προορισμούς εξωτερικού από Αθήνα και τουλάχιστον 7 προορισμούς εξωτερικού από Θεσσαλονίκη. Mετά τις 15/6 θα οριστεί η δραστηριότητα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από τις βάσεις της εταιρείας σε Ηράκλειο, Ρόδο και Χανιά, με αφετηρία τον Ιούλιο.

Συνολικά, σε όλο το δίκτυο και από όλες τις βάσεις της, η αεροπορική εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι 15/7 θα πραγματοποιούνται περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν τις 1.600.

Το συνολικό πτητικό πρόγραμμα ακόμα και στην πληρότητά του, εκτιμάται ότι θα υπολείπεται κατά περίπου 50% του προγράμματος, προ κορονοϊου. Επισημαίνεται ότι, καθώς οι περιορισμοί πρόσβασης εξακολουθούν να μεταβάλλονται, το πρόγραμμα ενδέχεται να επηρεαστεί.

Για να διευκολυνθεί η προσαρμογή του επιβατικού κοινού στη μεταβλητότητα των συνθηκών και,  ειδικά έως την 15/6, η Aegean προέβη σε μια έκτακτη ανακοίνωση πριν μερικές μέρες

Aegean – Μεγάλη αλλαγή στις κρατήσεις: «Η κράτηση σας θα περιμένει 14 ήμερες».

ώρα, η κράτησή σας θα σας περιμένει για 14 ημέρες!powered by Rubicon Project

Με αυτό το “moto” η Aegean airlines όπως αποκαλύπτει το travelstyle.gr φέρνει επανάσταση στις κρατήσεις εισιτηρίων. Με λίγα λόγια θα δίνει η Aegean την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση και να το «σκέφτονται» για 14 ημέρες. Το διαβάσατε πρώτοι στο site μας ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση από την Aegean Airlines.

Mε την υπηρεσία «Hold my Booking», έχετε ακόμη περισσότερο χρόνο για να αποφασίσετε για το ταξίδι σας! Δεσμεύστε την κράτησή σας για 14 ημέρες όπου κι αν ταξιδεύετε.

Aegean αποκλειστικό: Όλες οι πτήσεις για το καλοκαίρι, εσωτερικού-εξωτερικού & οι ακυρώσεις

Ισχύει για κρατήσεις έως και 6/6/2020, για ταξίδια από 1/7/2020 έως και 31/8/2020.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες, αλλά και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, που ήδη εφαρμόζει σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, η AEGEAN προσαρμόζεται με ταχύτητα, ώστε να προσφέρει στους επιβάτες της ευέλικτες επιλογές, σιγουριά, ασφάλεια και όλα όσα χρειάζονται για να ταξιδέψουν ξανά.

Πώς λειτουργεί;

 • Επιλέξτε την πτήση και την τιμή που επιθυμείτε.
 • Στο βήμα «Πληρωμή» επιλέξτε «Hold my booking».
 • Μόλις συμπληρώσετε τα στοιχεία πληρωμής, έχετε τη δυνατότητα, αν το επιθυμείτε, να θέσετε την κράτησή σας σε αναμονή. Το κόστος της υπηρεσίας είναι 3€ για πτήσεις εσωτερικού ανά και 6€ για πτήσεις εξωτερικού ανά επιβάτη (και ανά σκέλος πτήσης).
 • Για τη δέσμευση της κράτησής σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email με σύνδεσμο προκειμένου να ολοκληρώσετε την διαδικασία και να καταβάλλετε το αντίτιμο της υπηρεσίας “Hold my booking”.
 • Η κράτησή σας θα διατηρηθεί σε αναμονή για 14 μέρες* (336 ώρες) για πτήσεις εσωτερικού και για πτήσεις εξωτερικού. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, μπορείτε να ελέγξετε τη δεσμευμένη κράτησή σας όποτε το επιθυμείτε με τους παρακάτω τρόπους: Μέσω του συνδέσμου που λάβατε στο email επιβεβαίωσης ή μέσω της ιστοσελίδας της AEGEAN στην ενότητα «Η Κράτησή μου».
Διαβάστε ακόμα:  Αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε σπίτι στη Μινεσότα

*Ο χρόνος δέσμευσης ισχύει από την ώρα που το αντίτιμο της υπηρεσίας έχει πληρωθεί στη τοπική ώρα της πόλης αναχώρησης.

Aegean: Με 6 δυνατούς προορισμούς ξεκινάει πτήσεις από Θεσσαλονίκη

Όροι & Προϋποθέσεις

 • H προωθητική ενέργεια του “Hold my booking” ισχύει από 28/05/2020 έως και 06/06/2020 και αφορά πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1/7/2020 έως και 31/8/2020, εφόσον η επιλεγμένη πτήση αναχώρησης, της κράτησης, είναι μεταξύ της παραπάνω περιόδου.
 • Η επιλογή «Hold my Booking» είναι διαθέσιμη μέσω των ψηφιακών καναλιών της AEGEAN και της Olympic Air.
 • Διατίθεται αποκλειστικά για πτήσεις που εκτελούνται από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air.
 • Η AEGEAN διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει ποιες πτήσεις προσφέρουν την υπηρεσία «Hold my Booking».
 • Η επιλογή «Hold my Booking» δεν είναι διαθέσιμη όταν ισχύουν ειδικές προσφορές. Δεν ισχύει για εισιτήρια εξαργύρωσης ή όταν γίνεται χρήση εκπτωτικών κωδικών ή κωδικών eVoucher.
 • Οι επιβάτες μπορούν να δεσμεύσουν την κράτησή τους έως και 7 μέρες πριν την αναχώρηση για πτήσεις εσωτερικού και έως και 10 μέρες πριν την αναχώρηση για πτήσεις εξωτερικού.
 • Ισχύει αντίτιμο δέσμευσης (3 EUR για πτήσεις εσωτερικού και 6 EUR για πτήσεις εξωτερικού) ανά επιβάτη και ανά σκέλος πτήσης. Η χρέωση δέσμευσης δεν επιστρέφεται.
 • Η AEGEAN διατηρεί το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει το αντίτιμο δέσμευσης ανά πάσα στιγμή και χωρίς πρότερη ειδοποίηση.
 • Ο χρόνος δέσμευσης της κράτησης είναι 14 μέρες (336 ώρες) για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ο χρόνος ξεκινά να ισχύει από την ώρα που το αντίτιμο δέσμευσης έχει πληρωθεί στη τοπική ώρα της πόλης αναχώρησης.
 • Αλλαγές στα στοιχεία επιβάτη ή στις ημερομηνίες ταξιδιού δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά τη δέσμευση κράτησης.
 • Συμπληρωματικές υπηρεσίες (π.χ. επιλογή θέσης, ξενοδοχείο, ενοικίαση αυτοκινήτου, ταξιδιωτική ασφάλιση κτλ.) δεν μπορούν να δεσμευθούν. Αφού έχετε επιβεβαιώσει την κράτησή σας, τότε έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε επιπλέον υπηρεσίες στην κράτησή σας μέσω της ενότητας “Η Κράτησή μου”.
 • • Εάν η κράτηση δεν επιβεβαιωθεί και το ποσό κράτησης δεν καταβληθεί εντός του χρόνου δέσμευσης, η κράτηση θα απελευθερωθεί και το αντίτιμο δέσμευσης κράτησης δεν θα επιστραφεί.
 • • Η AEGEAN διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις ανά πάσα στιγμή και χωρίς πρότερη ειδοποίηση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ