Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
27.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAegean: Με 6 δυνατούς προορισμούς ξεκινάει πτήσεις από Θεσσαλονίκη

Aegean: Με 6 δυνατούς προορισμούς ξεκινάει πτήσεις από Θεσσαλονίκη

Από τις 15 Ιουνίου η Aegean ενώνει ξανά τη Θεσσαλονίκη απευθείας με 6 προορισμούς του εξωτερικού.

Απευθείας δρομολόγια Aegean με 6 προορισμούς του εξωτερικού

Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό και από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», που ανακοινώθηκε εχθές, η Aegean ενημερώνει ότι από τις 15 Ιουνίου προχωρά την επανέναρξη των απευθείας δρομολογίων της, από και προς τη Θεσσαλονίκη, με βασικούς προορισμούς εξωτερικού και υπό την αίρεση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των χωρών.

- Advertisement -

Aegean αποκλειστικό: Όλες οι πτήσεις για το καλοκαίρι, εσωτερικού-εξωτερικού & οι ακυρώσεις

Συγκεκριμένα ξεκινούν, οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και τη Λάρνακα. Ενώ, μόλις ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών και η άρση των περιορισμών πρόσβασης στο Ισραήλ, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

Aegean Airlines λογότυπο

Οι συχνότητες θα είναι αρχικά περιορισμένες, αλλά θα αυξάνονται ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού και τη δυναμική των κρατήσεων και πάντα με την έγκριση των αρχών για την επαναδραστηριοποίηση προς διαφορετικές χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, ο στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετήσει όσο μπορεί περισσότερο και σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας.

Δρομολόγια Ημερομηνία έναρξης δρομολογίων Συχνότητα (κατά την έναρξη, Ιούνιος 2020) Συχνότητα (κατά την περίοδο αιχμής, -Αύγουστος 2020)

  • Θεσσαλονίκη-Μόναχο 15 Ιουνίου 4 εβδομαδιαία 6-8 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη- Φρανκφούρτη 16 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία 5-7 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη -Ντίσελντορφ 16 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία 5-7 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη – Στουτγάρδη 17 Ιουνίου 2 εβδομαδιαία 3-4 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη -Λάρνακα 15 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία 5-7 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη -Τελ Αβίβ Αναμένεται η ημερομηνία προσβασιμότητας 2 εβδομαδιαία 2-3 εβδομαδιαία

20 συνδέσεις της Aegean από Θεσσαλονίκη

Με την έναρξη και των δρομολογίων αυτών προς το εξωτερικό, οι άμεσες συνδέσεις με προορισμούς από Θεσσαλονίκη για το εσωτερικό και το εξωτερικό, φτάνουν τις 20, αφού ήδη έχει ξεκινήσει και θα αυξάνεται κατά τον Ιούνιο η επαναδραστηριοποίηση και στο εσωτερικό δίκτυο, με την άμεση διασύνδεση προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Καλαμάτα, ενώ αργότερα προστίθενται και Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Aegean: Πως ήταν η 1η πτήση για Θεσσαλονίκη; Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες & πότε ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού;

Τέλος, η Aegean υπενθυμίζει ότι οι αλλαγές σε περιοριστικά μέτρα που συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας και επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές. Αυτά είτε επεκτείνουν τους ισχύοντες περιορισμούς, είτε επιτρέπουν την επαναφορά των διασυνδέσεων με συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες, επιφέρουν αναπόφευκτα αλλαγές στον προγραμματισμό της εταιρείας.

Στις αλλαγές αυτές, η Aegean προσαρμόζεται με ταχύτητα, προσφέροντας ταυτόχρονα αυξημένη ευελιξία και στους επιβάτες της τόσο στην αλλαγή υπαρχόντων εισιτηρίων όσο και σε νέες κρατήσεις.

Ξεκινούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»-Πρώτος στόχος η αγορά της Γερμανίας

Κάτι που δικαίωσε το αίτημα τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της εταιρείας για «άνοιγμα» στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Βήλο Γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece.

Άλλωστε η Θεσσαλονίκη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Fraport Greece, όπως τόνισε, όχι μόνο λόγω του μεγέθους της αλλά και χάρη στη δυναμική και την προοπτική ανάπτυξης που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια. Μιλώντας στο δεύτερο Destination Update Webinar που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Βήλος υπογράμμισε τη δυναμική του αεροδρομίου Μακεδονία.

αεροδρόμιο Μακεδονία νέος διάδρομος

Πιο συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι το 2019 παρουσίασε αύξηση της διεθνούς επιβατικής κίνησης κατά 8,6% ενώ μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2020 η αύξηση της κίνησης εξωτερικού ανήλθε περίπου στο 4,5%, το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν 60.000 επιβάτες.

Πρώτος στόχος του αεροδρομίου «Μακεδονία» οι πτήσεις από Γερμανία

«Με ενδιαφέρον περιμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε τις αγορές που θα ανοίξουν, για να αρχίσουμε να πετάμε. Για εμάς, πρώτος στόχος είναι η αγορά της Γερμανίας, καθώς το μερίδιό της στην κίνηση του αεροδρομίου Μακεδονία είναι 32%. Και αυτό, γιατί είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες που ζουν εκεί και θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς και φίλους τους στη Βόρεια Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Βήλος.

Άρση μέτρων:Η Aegean αυξάνει τις πτήσεις εσωτερικού,τα εισιτήρια θα φτηνύνουν η όχι; (Ανάλυση)

Την ίδια ώρα οι εργασίες για τον νέο τερματικό σταθμό συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς, τέτοιους που μεταθέτουν το χρονοδιάγραμμα και επισπεύδουν την ολοκλήρωση των έργων. Αυτό σημαίνει ότι τέλος του έτους αναμένεται να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο νέος τερματικός σταθμός και η ανακαίνιση του παλιού ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τον κ.Βήλο. «Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι.

Συγκρατημένα μεν, αλλά το πρόσημο για την ώρα είναι θετικό», είπε. Παράλληλα, η υπεύθυνη επικοινωνίας του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος, Ιωάννα Παπαδοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού στο αεροπορικό ταξίδι και να «πιάσουμε το νήμα από την αρχή, με βάση τα νέα δεδομένα». Ο αεροπορικός κλάδος, όπως είπε, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στη μέχρι τώρα ιστορία του.

H Aegean Airlines ξεκινά τις πτήσεις για 6 χώρες από Θεσσαλονίκη

Από 15 Ιουνίου ξεκινά πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία η Aegean Airlines προς 6 προορισμούς του εξωτερικού. Όπως ανέφερε η Μαρίνα Σπυριδάκη Corporate Affairs Manager της Aegean Airlines. Πρόκειται για επανέναρξη των απευθείας δρομολόγιών της, από και προς τη Θεσσαλονίκη, υπό την αίρεση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των χωρών, με το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και τη Λάρνακα. Ενώ, μόλις ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών και η άρση των περιορισμών πρόσβασης στο Ισραήλ, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

«Ευελπιστούμε το διάστημα Αύγουστος-Σεπτέμβριος να έχουμε ανακτήσει το 50% της συνολικής μας δραστηριότητας», σημείωσε. Τόνισε δε ότι τα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης θα είναι αυστηρά ενώ το πλήρωμα θα υποβάλλεται σε τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού κάθε 15 μέρες.

Προβληματισμός για τον οδικό τουρισμό και τους ξενοδόχους

Την ανησυχία τους για τον τρόπο διαχείρισης κρούσματος στην περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και γενικότερα στις περιοχές με μεγάλη οικιστική πυκνότητα επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και των Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα συνολικότερο σχέδιο δράσης άμεσα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, θέλουμε να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας και εκτιμώ ότι θα είμαστε από τις πρώτες περιοχές που θα έχουν τουρισμό, δεδομένης της ευκολίας πρόσβασης των γειτόνων μας οδικώς», σημείωσε ο κ.Τάσιος. «Θα πρέπει ωστόσο να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις και να ληφθούν επιπλέον μέτρα», πρόσθεσε. Είπε ακόμη, ότι ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, συνεργάζεται με την Marketing Greece για την προβολή του προορισμού στα Βαλκάνια και σε δεύτερη φάση στη Γερμανία και άλλες χώρες.

ξενοδοχείο Μεξικό

Παρόμοιες ανησυχίες και αγωνίες εξέφρασε και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι ακόμη η κατάσταση είναι ρευστή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις χώρες των Βαλκανίων ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για το ποια ξενοδοχεία θα επιλέξουν να ανοίξουν. «Σαφώς θέλουμε η χώρα μας να είναι και να δίνει την εικόνα του ασφαλούς προορισμού αλλά και τα ξενοδοχεία χρειάζονται στήριξη», τόνισε.

Άρση του μέτρου για τον περιορισμό των θέσεων στα τουριστικά λεωφορεία ζητά ο κλάδος

Με τον μεγαλύτερο αριθμό των τουριστικών λεωφορείων να βρίσκεται σε ακινησία έχοντας παραδώσει πινακίδες, οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν άρση του μέτρου για περιορισμό των θέσεων κατά το ήμισυ, σύμφωνα με όσα είπα ο Μιχάλης Πεζίκογλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης. «Ο κλάδος μας ήταν ο πρώτος που χτυπήθηκε, από τον Φεβρουάριο και δυστυχώς η Πολιτεία δεν έχει λάβει ακόμη μέτρα για τα τουριστικά λεωφορεία», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο περιορισμός των θέσεων ανεβάζει το κόστος μεταφοράς και δεν νοείται οι επιβάτες να είναι όλοι μαζί στο αεροπλάνο αλλά όχι στο λεωφορείο».

Νέες ανακοινώσεις από τον CEO της Aegean: Πότε & ποιες πτήσεις εξωτερικού ξεκινούν και ποιοι οι νέοι κανόνες για τους επιβάτες;

Αυτήν τη στιγμή όλες οι κρατήσεις είναι παγωμένες ενώ κινητικότητα υπάρχει μόνο για τη μετακίνηση περίπου 10.000 εργατών από την Αλβανία προς την Ημαθία και την Πέλλα, προκειμένου να εργαστούν στη συγκομιδή των φρούτων, τόνισε.

Το 2ο σεμινάριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, με την υποστήριξη του Thessaloniki Convention Bureau και των τουριστικών Οργανισμών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής συντόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου μίλησε για τις δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπου είναι πρόεδρος και τη συνεργασία με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη μέρα και να γίνει επανεκκίνηση του τουρισμού.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ