Η ρωσική Aeroflot δημοσίευσε σήμερα τα στατιστικά της για τους επιβάτες του Φεβρουαρίου 2022. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στη Ρωσία μετέφερε 2,8 εκατομμύρια επιβάτες, περίπου 25% περισσότερους επιβάτες από πέρυσι.

Το μέλλον για την αεροπορική εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, ωστόσο, φαίνεται ζοφερό καθώς – από τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία που ξεκίνησε ακριβώς πριν από έναν μήνα – η εναέρια κυκλοφορία προς/από/προς τη Ρωσία μειώθηκε κατακόρυφα.

Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στην Aeroflot, σε άλλες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και στον ιδιωτικό στόλο. Η αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να πετάξει ούτε διεθνώς, καθώς οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης απαιτούν πίσω τα αεροσκάφη τους.

Το πόσο καιρό μπορεί η Aeroflot να πετάει στο εσωτερικό είναι επίσης ένα ερώτημα, καθώς η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί Airbus και Boeing. Τόσο οι κατασκευαστές αεροσκαφών όσο και οι προμηθευτές τους απαγορεύεται να στέλνουν ανταλλακτικά και να παρέχουν συντήρηση σε αυτά τα αεροσκάφη.

Σήμερα, το χρηματιστήριο της Μόσχας ξεκίνησε ξανά για τέσσερις ώρες, μόνο μετοχές 33 εταιρειών μπορούσαν να αγοραστούν και να πωληθούν, εκ των οποίων οι μετοχές της Aeroflot.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Aeroflot έχει χάσει 10%

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ