16.370 θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει η United Airlines

Μόλις λήξει η ομοσπονδιακή στήριξη που λαμβάνει την 1η Οκτωβρίου, η United Airlines θα περικόψει 16.370 θέσεις εργασίας καθώς η αμερικανική αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν βγει εθελοντικά στη σύνταξη ή έχουν παρατείνει τις άδειές τους, τους τελευταίους μήνες.

Η αεροπορική εταιρεία εξάλλου έχει προειδοποιήσει ήδη από τον προηγούμενο μήνα ότι ενδεχομένως να αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις έως και 36.000 εργαζομένων καθώς επί μήνες τα αεροσκάφη της παραμένουν καθηλωμένα.

Το κύριο βάρος των περικοπών θα αφορά πληρώματα καμπίνας, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει σχετικές ειδοποιήσεις σε 6.920 αεροσυνοδούς, καθώς και σε 2.850 πιλότους, 2.260 εργαζομένους αεροδρομίων και 2.060 άτομα του τομέα συντήρησης. Όπως αναφέρει, πάντως, η Wall Street Journal, οι συνομιλίες της αεροπορικής εταιρείας με την Ένωση εργαζομένων συνεχίζονται.

Οι μετοχές της United Airlines σημειώνει την Τετάρτη μικρή άνοδο 0,64%, ωστόσο από την αρχή του έτους ο τίτλος του αερομεταφορέα έχει καταγράψει “βουτιά” της τάξης του 60%.

Έως και 1200 εργαζόμενοι υπάρχει περίπτωση να απολυθούν στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου

Από την άλλη πλευρά, στο διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου συμβαίνουν ανάλογα γεγονότα καθώς ενδέχεται να περικοπούν έως και 1.200 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 1/4 των εργαζομένων του σε πόστα πρώτης γραμμής ως αποτέλεσμα της ύφεσης στον κλάδο εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Την πληροφορία μετέδωσε το Sky News.

Το αεροδρόμιο ενημέρωσε τα στελέχη του συνδικάτου ότι ξεκίνησε μια περίοδο διαβούλευσης 45 ημερών σχετικά με τις προτεινόμενες απολύσεις, ανέφερε το Sky News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

- Advertisement -

Πηγή Airnews.gr

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ