αεροδρόμιο επιβάτης μπροστά από οθόνη ανακοινώσεων πτήσεων

Η αεροπορική εταιρία Wizz Air ανακοίνωσε πως θα προσθέσει δρομολόγια από το βρετανικό αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου προς προορισμούς στην Πορτογαλία από τις 16 Ιουνίου και στην Ελλάδα από τον Ιούλιο.

- Advertisement -

Να σημειώσουμε ότι τα ταξίδια έχουν σταματήσει λόγω του κορoνοϊού με τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν περιορισμούς και οι μεταφορές συνεχίζονται για επιβάτες που ταξιδεύουν για λόγους εργασίας, για όσους επαναπατρίζονται ή για μεταφορά φορτίων.

Η Wizz Air ανακοίνωσε τα νέα δρομολόγια στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη χαλάρωση των περιορισμών και είπε πως οι νέοι κανόνες που έχει εισαγάγει, όπως η υποχρεωτική χρήση μασκών για τους επιβάτες και το προσωπικό, θα κάνουν τους πελάτες να αισθάνονται ασφαλείς για να πετάξουν, ενώ και η Ryanair έχει προβεί στις αναγκαίες αλλαγές.

Wizz Air αεροπλάνο

Υπενθυμίζεται όμως ότι δεν είναι γνωστό ακόμα αν οι προορισμοί των θερινών διακοπών θα είναι ανοικτοί φέτος. Πτήσεις θα πραγματοποιούνται για το Φάρο της Πορτογαλίας από τις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με την Wizz και για τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, στην Ελλάδα, στις αρχές Ιουλίου.

Έσκασε ανακοίνωση από την Ryanair – Περικοπή 3.000 θέσεων

Μια είδηση “βόμβα” έσκασε, πριν λίγες ημέρες, για την αεροπορική εταιρεία Ryanair. Με μια ανακοίνωση, τόνισαν πώς σχεδιάζεται περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε την επιστροφή στον κανονικό της προγραμματισμό για τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, δήλωσε πως θα έρθουν περικοπές, καθώς λόγω της πανδημίας υπήρξε μεγάλη ζημία. Συγκεκριμένα, η Ryanair σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας και να έχει συνομιλίες με την Boeing για την καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών, καθώς δεν αναμένει η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη να ανακάμψει πλήρως από την κρίση του κορονοϊού πριν το 2022.

Πριν από δύο εβδομάδες, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε, ότι αναμένει ισχυρή κερδοφορία για το 2021 και ότι, δεν σχεδιάζει την αναβολή παραγγελιών για αεροσκάφη.

Ryanair ανακοίνωση - νέα - προσφορές

“Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και των τιμών (στα επίπεδα του 2019) θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’Λίρι στην ενημέρωσή του προς τους επενδυτές. Είπε ότι η εταιρία θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για το κλείσιμο βάσεων της και για την περικοπή έως 3.000 θέσεων εργασίας, που θα αφορούν κυρίως πιλότους και προσωπικό καμπίνας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ