Τα κρυστάλλινα νερά με το τιρκουάζ χρώμα και τη λευκή άμμο, θα πρέπει να πάρετε πλοίο για να τα βρείτε σε κάποια από τα νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου.

Μέχρι τότε, όμως, κάποιες παραλίες κοντά στην Αθήνα μπορούν να φιλοξενήσουν τα μακροβούτια σας στα νερά τους, τα οποία ίσως να μην είναι τιρκουάζ, αλλά ανήκουν στα πιο κρυστάλλινα που μπορείτε να βρείτε σε κοντινή στην πόλη ακτίνα και συνθέτουν ένα όμορφο περιβάλλον για μπάνιο, ειδικά αυτές τις ημέρες που ο καύσωνας μας ταλαιπωρεί ψυχή τε και σώματι.

- Advertisement -

Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος
Κατευθυνθείτε προς την Ανάβυσσο για να πλατσουρίσετε στα νερά της παραλίας του Αγίου Νικολάου, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με το νησάκι όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Το τοπίο ξεφεύγει λίγο από τα καθιερωμένα, η παραλία διαθέτειαμμουδιά και αν θέλετε να προλάβετε καλή θέση τα Σαββατοκύριακα, οργανώστε το μπάνιο σας νωρίς το πρωί. Θα τη βρείτε στο 50ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών –Σουνίου, νοτιοδυτικά της Αναβύσσου.

Οι 10 οργανωμένες παραλίες της Αθήνας και το κόστος τους!!!

Αλθέα, Σκαλάκια Αγίας Μαρίνας
Είναι μια από τις πιο συμπαθητικές παραλίες της Αττικής, όχι τόσο γνωστή όσο άλλες και μπορεί να φιλοξενήσει το μπάνιο σας στο μικρό κολπίσκο που σχηματίζεται, με τα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά και την άμμο. Θα τη βρείτε μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, όπως έρχεστε από Αθήνα, κι αν ρωτήσετε είναι πιθανό οι περισσότεροι να τη γνωρίζουν ως «Σκαλάκια», αφού πρέπει να κατεβείτε κάποια σκαλιά για να φτάσετε σε αυτήν. Απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο και είναι μια καλή επιλογή, που σας στέλνει όσο μακριά χρειάζεται για να είναι το μπάνιο σας απολαυστικό.

Λεγραινά, Σούνιο
Για τα Λεγραινά θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε περίπου 65 χιλιόμετρα από το κέντρο με το αυτοκίνητό σας, αλλά το μπάνιο θα σας αποζημιώσει. Με κατεύθυνση προς Σούνιο, πολύ κοντά στο ακρωτήριο Σούνιο, ψάξτε για την πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ», στρίψτε μέσα, περάστε από βίλες και πολυτελή σπίτια, κατεβείτε το χωματόδρομο, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και ρίξτε από ψηλά μια ματιά στην παραλία. Σίγουρα τα κρυστάλλινα νερά της θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για το μακροβούτι και η τοποθεσία θα μπορέσει εύκολα να σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο ότι βρίσκεστε στην Αττική κι όχι σε κάποια κυκλαδίτικη παραλία. Αν είστε τυχεροί και δεν έχει κόσμο –πράγμα απίθανo τα Σαββατοκύριακα- θα απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα μπάνια σας, χωρίς να βγείτε από το νομό. Αν έχει κόσμο, πάρτε τα πράγματά σας στα χέρια και προχωρήστε μερικά βήματα αριστερά μέσα στη θάλασσα, προκειμένου να βγείτε σε ένα μικρό κολπάκι, το οποίο ανακαλύπτουν οι πιο μοναχικοί.

Χαμολιά, Βραυρώνα
Περίπου 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, θα βρείτε την κεντρική παραλία της Χαμολιάς, με πολύ κόσμο και κυρίως οικογένειες, η οποία είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς βοριάδες. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά όταν δεν φυσάει έχει πολύ καθαρά νερά. Θα τη βρείτε στο δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Λούτσα και οι πιο τολμηροί μπορούν να την προσπεράσουν και να ψάξουν τις επόμενες παραλίες, με λιγότερο κόσμο και περισσότερη ησυχία.

Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη
Είναι μια μικρή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, που μαζεύει πολύ κόσμο και κυρίως νεότερης ηλικίας. Από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στρίβετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό και τα νερά είναικρυστάλλινα, με βραχάκια και πράσινο τριγύρω.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Για κάποιους, το μπάνιο δεν είναι χαλάρωση στην ψάθα πάνω στην άμμο, αλλάβουτιές και παιχνίδι από τα βράχια. Γι’ αυτούς, η καλύτερη επιλογή είναι τα γνωστά Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη, όπου τα βράχια σχηματίζουν μικρούς κολπίσκους και ο κόσμος συρρέει για να κάνει τις βουτιές του από εκεί. Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα Σαββατοκύριακα τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά με λίγο ψάξιμο ίσως βρείτε κάποιον πιο απομονωμένο βράχο. Θα τα βρείτε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, συνεχίζοντας στο δρόμο για Βάρκιζα, μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ