Δεν αγαπούν όλοι τα όμορφα και χαλαρά τοπία.

Υπάρχουν κι εκείνοι που κατά τη διάρκεια των διακοπών αναζητούν την περιπέτεια και τη δράση.
Το Bright Side, έφτιαξε μια λίστα με τους πιο επικίνδυνους προορισμούς.
Γνωρίστε τους

Έρημος Ντανακίλ, Ερυθραία

topio2

Μια ροζ μαγική λίμνη εντυπωσιάζει τον πλανήτη

Με θερμοκρασίες ημέρας που ξεπερνούν τους 50°C, η γνωστή και για τα ηφαίστεια περιοχή, είναι ένα από τα χαμηλότερα και θερμότερα μέρη στη Γη.
Πολλοί θα τη χαρακτηρίσουν κόλαση επί γης και δε θα έχουν άδικο, αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν περιπετειώδεις τύποι από όλο τον κόσμο που την επισκέπτονται.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η διέλευση της ερήμου χωρίς επαγγελματία ξεναγό.

Ηφαίστειο Sinabung, Ινδονησία

topio4

4 κοντινοί προορισμοί για μαγικά Σαββατοκύριακα μέσα στον Αύγουστο

Το ενεργό αυτό ηφαίστειο βρίσκεται στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα. Εκρήξεις σημειώνονται αρκετά συχνά, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη και εξαθλιωμένους. Οι κοντινές πόλεις και χωριά έχουν καλυφθεί αρκετές φορές με λάβα και στάχτη: τα έτη 2010, 2013, 2014 και 2015.

Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 2016 με ένα θανατηφόρο νέφος από ηφαιστειακό αέριο, πέτρες και τέφρα να καλύπτει την περιοχή. Οπότε κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί εκεί αύριο.

lha da Queimada Grande (το νησί των φιδιών), Βραζιλία

topio5

Κρυμμένο κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, αυτό το νησί είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη. Ο λόγος φυσικά είναι πολύ απλός – αυτό το μέρος είναι γεμάτο από ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, τα Bothrops (βόθροπες).

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στο νησί ζουν περίπου πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που υπέκυψαν στα τραύματά τους από τα θανατηφόρα αυτά ερπετά, σε χρόνο μηδέν.

Ατόλη μπικίνι, Νησιά Μάρσαλ

topio8

Χαμένο κάπου στον ωκεανό, αυτό το νησί μοιάζει σαν παράδεισος. Μάθετε όμως ότι εδώ γίνονται πολυάριθμες πυρηνικές δοκιμές που το μετέτρεψαν σε έναν… τροπικό σκουπιδότοπο. Οι ντόπιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ το νησί ακόμη παραμένει επικίνδυνο για τους ζωντανούς οργανισμούς: τα υψηλά ποσοστά ακτινοβολίας που καταγράφονται μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ