Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Αν είστε λάτρεις του κινηματογράφου τότε σας προτείνουμε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, ή αλλιώς Βerlinale, που διεξάγεται φέτος από 7-17 Φεβρουαρίου, σε πολυκινηματογράφους, αλλά και σε μικρότερες αίθουσες, που βρίσκονται στην Potsdamer Platz.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα διεθνή φεστιβάλ για τον κινηματογράφο, μαζί με αυτά των Καννών και της Βενετίας. Τα βραβεία που δίνονται είναι αυτά της Χρυσής και Ασημένιας Άρκτου, ζώο – σύμβολο του Βερολίνου, για κατηγορίες όπως καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, προσφοράς στην τέχνη και καλύτερου/ης ηθοποιού.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Περισσότεροι από 20.000 επαγγελματίες και κριτικοί κινηματογράφου καθώς και πολλοί οπαδοί του κινηματογράφου από περισσότερες από 120 χώρες επισκέπτονται κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Με περισσότερα από 330.000 εισιτήρια να πωλούνται, το Berlinale προσελκύει το μεγαλύτερο ακροατήριο από οποιοδήποτε άλλο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.

Το πρόγραμμα του Berlinale περιλαμβάνει περίπου 400 ταινίες διαφόρων ειδών και μορφών που είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές πρεμιέρες.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Δείτε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ