Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΦημισμένο αγγλόφωνο περιοδικό εξυμνεί την ομορφιά της Ικαρίας! -5 λόγοι που πρέπει...

Φημισμένο αγγλόφωνο περιοδικό εξυμνεί την ομορφιά της Ικαρίας! -5 λόγοι που πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείς!

Το αγγλόφωνο ταξιδιωτικό “Greece is” το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, τους τουριστικούς της προορισμούς, τη γαστριμαργία, την κουλτούρα, την ιστορία και ό,τι άλλο θα μπορούσε να ενδιαφέρει τους επισκέπτες της,  δημοσίευσε ένα άρθρο για την Ικαρία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Ο συντάκτης του άρθρου φροντίζει να «προειδοποιήσει» τον ταξιδιώτη πως δεν πρόκειται για άλλο έναν κοσμοπολίτικο προορισμό, αλλά περισσότερο για ένα μέρος με ιδιαίτερη φυσική μορφολογία, έθιμα και παραδόσεις, συνοψίζοντας τους βασικούς λόγους που την κάνουν ακαταμάχητη.

- Advertisement -

Όπως σημειώνεται δύο είναι τα πράγματα που έχουν κάνει την Ικαρία διάσημη: η μακροζωία των κατοίκων της και τα πανηγύρια της. Αυτά είναι και ο βασικός πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο και η περιγραφή του κλίματος που επικρατεί σ’ αυτά είναι αν μη τι άλλο εκστατική. Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφέρει πως τα έσοδα από αυτά χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση κοινωφελών έργων σε όλο το νησί, αναγνωρίζοντας έτσι και την κοινωνική διάσταση που πραγματικά έχουν.

2+1 tips για να ταξιδεύεις πάντα με τα κατάλληλα ρούχα! -Τι δεν πρέπει να φοράς σε ένα αεροπορικό ταξίδι;

Οι ίδιοι οι κάτοικοι περιγράφονται ως αυτάρκεις, πρόσχαροι, φιλικοί και φιλόξενοι, με ιδιαίτερο χιούμορ και αγάπη για τη  μουσική. Η τοπική κουζίνα, μπορεί να είναι απλή και απέριττη, ωστόσο είναι γευστική και ολόφρεσκη. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο κρασί, το κατσίκι και το σουφικό, ως σήματα κατατεθέντα του νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις παραλίες και στα βουνά της Ικαρίας, στην άγρια ομορφιά του τοπίου της, στις δασώδεις εκτάσεις και στα φυσικά μονοπάτια, που την κάνουν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την παρατήρηση πουλιών και την πεζοπορία.

Τάσος Δούσης: Γιατί το all inclusive είναι η μοντέρνα «φυλακή» του ταξιδιώτη; Γιατί μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές σου;

Τέλος, εστιάζει στις ιαματικές πηγές, γνωστές για τις ιδιότητές τους εδώ και εκατοντάδες χρόνια και στον τουρισμό υγείας που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτές. Μάλιστα αναφέρει πως κατά την αρχαιότητα οι κάτοικοι των Θέρμων αποκαλούνταν «Ασκληπιείς», παίρνοντας το όνομα τους από τον αρχαίο θεό της Ιατρικής.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,206 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ