Για όσους ζουν μόνιμα στην Αθήνα είναι πολύ γνώριμη η εικόνα να καλοκαιριάζει και να προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μια όμορφη παραλία με καθαρά νερά χωρίς να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη διπλανή παρέα. Ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι απαιτεί μεγάλη ασφάλεια και προσοχή κι αυτό είναι κάτι μη διαπραγματεύσιμο. Απολαύστε την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο, έναν αληθινό παράδεισο που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο “Μπάλος της Αττικής” λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του!

Διαβάστε επίσης Αλυκές Δροσιάς: μια ονειρική παραλία μια ώρα από την Αθήνα (βίντεο)

Πού βρίσκεται η παραλία

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην Ανάβυσσο κάτω από τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Είναι μια τεράστια αμμουδιά που σε κάποια σημεία “αγκαλιάζεται” από βράχια που συνθέτουν ένα τοπίο μαγικό. Στην παραλία του Αγίου Νικολάου θα απολαύσετε πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά, ενώ το τοπίο κάθε άλλο παρά Αττική θυμίζει. Δεν είναι τυχαίος,άλλωστε, ο χαρακτηρισμός “Μπάλος της Αττικής” που παραπέμπει στη διάσημη παραλία του νομού Χανίων.

Άγιος Νικόλαος Ανάβυσσος από ψηλά

Η στενή λωρίδα άμμου ενώνει την ακτή με το νησάκι του Αγίου Νικολάου κι εκεί στρώνουν τις πετσέτες τους οι λουόμενοι που έρχονται για να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της. Η παραλία “βαφτίστηκε” από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην παραλία και είναι ιδανικό για καλοκαιρινούς γάμους.

Άγιος Νικόλαος Ανάβυσσου εκκλησάκι

Μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή βόλτα για αν εξερευνήσετε το νησάκι με την υπέροχη παραλία γυμνιστών και την πλούσια βλάστηση.

Απολαύστε την παραλία του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου από ψηλά!

Βίντεο: Up Stories

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ