Airbnb: 5 τυχεροί θα ταξιδέψουν δωρεάν στις Μπαχάμες για καλό σκοπό!

Αυτόν τον Απρίλιο, η Airbnb στέλνει 5 τυχερούς δωρεάν στις Μπαχάμες, ώστε να ζήσουν σε τρία οικογενειακά νησιά και να γίνουν μέλος μιας παθιασμένης κοινότητας σε μια χώρα αποτελούμενη από περισσότερα από 700 νησιά. Μια εμπειρία ζωής που έχει καλό σκοπό!

Η Airbnb σε συνεργασία με τη Bahamas National Trust, μια ΜΚΟ στις Μπαχάμες που προστατεύει 32 εθνικά πάρκα στην εξωτική χώρα δημιούργησαν μαζί το project “Bahamas Sabbatical”. Το Bahamas Sabbatical είναι μια εμπειρία ζωής που στόχο έχει να βοηθήσει την εξωτική χώρα. Ένας τρόπος να βοηθηθεί η αποκατάσταση των νησιών μετά από τους καταστροφικούς τυφώνες, καθώς και ένας τρόπος να υπενθυμίσουν στους ταξιδιώτες ότι τα νησιά είναι και πάλι έτοιμα να υποδεχθούν επιχειρήσεις.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες θα περάσουν δύο μήνες (Απρίλιο και Μάιο 2020) βοηθώντας στο να προβάλουν τη μοναδική κουλτούρα και τους πλούσιους φυσικούς πόρους σε ένα νέο κύμα επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια των διακοπών στους τρεις πανέμορφους νησιώτικους προορισμούς: τη νήσο Andros, το Exumas και την Eleuthera, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με τοπικούς εμπειρογνώμονες για τις παραδοσιακές πρακτικές στη γεωργία, την ηθική αλιεία και την αναζωογόνηση κοραλλιογενών υφάλων.

Η Airbnb λατρεύει να κάνει δώρα, όπως και το να στείλει ένα τυχερό ζευγάρι να μείνει στο «σπίτι της Ιουλιέτας» στη Βερόνα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

- Advertisement -

Δείτε το υπέροχο promo βίντεο του project “Bahamas Sabbatical”:

Οκτώ εβδομάδες – Τρία νησιά – Μια εμπειρία ζωής

Εβδομάδα 1 – 3: Βοήθεια για την αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων στη νήσο Andros

The Bahamas Sabbatical- Andros

Ο ύφαλος Andros είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη – αλλά εξακολουθεί να είναι ευάλωτος στο μεταβαλλόμενο κλίμα. Στο Βόρειο και Νότιο Θαλάσσιο Πάρκο του, θα μάθετε από τον παθιασμένο εκπαιδευτή κατάδυσης Katie Storr και στη συνέχεια θα ξεκινήσετε το έργο: συλλογή, οικοδόμηση και φροντίδα κοραλλιών.

Εβδομάδα 4 – 6: Υποστήριξη δεοντολογικής αλιείας στην Exuma

The Bahamas Sabbatical - Airbnb Μπαχάμες Exuma

Το κόκκινο λιοντάρι αναγνωρίζεται ευρέως ως απειλή για τα πλούσια και ποικίλα ύδατα στις Μπαχάμες, αλλά ως ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, είναι επίσης μια λιχουδιά που έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τον τοπικό αλιευτικό κλάδο. Στο Exuma Cays Land & Sea Park, θα συμμετάσχετε σε μια ομάδα με δύτες και ψαράδες με επικεφαλής τον Andre Musgrove *. Με τον Αντρέ, θα μάθετε για τις δεοντολογικές πρακτικές αλιείας και θα βοηθήσετε στη δημιουργία μαγειρικών εκδηλώσεων.

- Advertisement -

Εβδομάδα 7 – 8: Προωθήστε την παραδοσιακή γεωργία στην Eleuthera

The Bahamas Sabbatical - Eleuthera

Η προετοιμασία και η χρήση των τσαγιού Bush και των φυσικών θεραπειών του έχουν τις ρίζες τους στις περήφανες αφρικανικές καταβολές των Μπαχάμων, αλλά δυστυχώς η πρακτική του τσαγιού εξαφανίζεται γρήγορα. Omar McKlewhite *, ένας εξειδικευμένος κηπουρός στο Levo Levy Native Plant Preserve, έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη ενδημικών φυτών. Με τον Omar, θα βυθιστείτε σε αυτόν τον πλούσιο φυσικό κόσμο και θα βοηθήσετε να οργανωθούν workshops για να διατηρήσετε αυτό το σημαντικό μέρος κουλτούρας.

Αν σας ενδιαφέρει και εσάς αυτή η μοναδική εμπειρία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέχρι και την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 και να μάθετε περισσότερα για τα καθήκοντά σας όσο μένετε στις εξωτικές Μπαχάμες επισκεφθείτε το airbnb.com/sabbatical και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε άνω των 18 ετών, διαθέσιμοι να βρεθείτε στις Μπαχάμες για δύο μήνες (Απρίλιο έως Μάιο του 2020) και να αποδείξετε τη δέσμευσή σας στο να συμβάλετε στην ζωή των νησιών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ