Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
19.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAirbnb: Αύξηση στις κρατήσεις των εγχώριων διακοπών

Airbnb: Αύξηση στις κρατήσεις των εγχώριων διακοπών

Μετά την τρίμηνη καθολική παράλυση του τουρισμού σε όλο τον κόσμο, οι επιπτώσεις στον τρόπο που θα ταξιδεύουμε είναι αναμφισβήτητες. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα μετά την σταδιακή άρση των μέτρων σε πολλές χώρες του κόσμου, πολλοί έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν ήδη τα επόμενα ταξίδια τους.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι. «Οι άνθρωποι, αφού παρέμειναν κατ΄ οίκον για λίγους μήνες, θέλουν να βγουν από τα σπίτια τους, αυτό είναι πράγματι πολύ σαφές. Εντούτοις δεν θέλουν απαραίτητα να πάνε με αεροπλάνο και δεν είναι ακόμα άνετοι να φύγουν από τις χώρες τους» πρόσθεσε.

- Advertisement -

Αυξάνονται τα εγχώρια ταξίδια

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Airbnb είδε περισσότερες κρατήσεις για διανυκερεύσεις φέτος στις ΗΠΑ μεταξύ 17 Μαΐου και 3 Ιουνίου συγκριτικά με τις κρατήσεις που έγιναν το 2019 και παρόμοια αύξηση στα εγχώρια ταξίδια παγκοσμίως. Η εταιρεία διαπιστώνει αύξηση της ζήτησης για εγχώριες κρατήσεις σε χώρες από τη Γερμανία έως την Πορτογαλία, τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για επιλογή των ταξιδιωτών που έχει παρατηρηθεί μόνο από την Airbnb. Άλλες εταιρείες, όπως η Vrbo της Expedia Group και η Booking Holdings, βλέπουν επίσης ένα άλμα στις κρατήσεις εγχώριων διακοπών.

Οι αναζητήσεις καταλυμάτων στις ΗΠΑ μέσω Vrbo είναι πλέον σε συγκρίσιμα μεγέθη με πέρυσι, ενώ στο Airbnb μειώθηκαν μόνο περίπου κατά 10%. Βέβαια, τα ξενοδοχεία και η Expedia δεν έχουν ακόμη ανακάμψει για το καλοκαίρι και οι αναζητήσεις παραμένουν κάτω από το 60%.

road trip

Τα διεθνή ταξίδια, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για προγραμματισμό και δαπάνες, αντικαθίστανται με παρορμητικά road trip που έχουν κλείσει μια μέρα πριν. Όπως αυτά εδώ στην μαγευτική Ελλάδα.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, το ποσοστό των κρατήσεων στο Airbnb εντός 200 μιλίων (322 χιλιόμετρα) -ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής που μπορούν να ολοκληρώσουν οι ταξιδιώτες με ένα ντεπόζιτο βενζίνης- αυξήθηκε από το ένα τρίτο το Φεβρουάριο σε περισσότερο από 50% τον Μάιο. Τα ταξίδια στον μετα-Covid κόσμο αλλάζει «από το αεροπλάνο στο αυτοκίνητο, από τη μεγάλη πόλη στην μικρό μέρος, από το ξενοδοχείο στο σπίτι», δήλωσε ο Τσέσκι.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,572 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ