H Airbnb θέλει να εισάγει νέο πλαίσιο κανονισμών, ώστε να καταφέρει να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

- Advertisement -

Επίσης, δείτε το “μακελειό” σε ενοικιαζόμενο σπίτι της Airbnb βάζει τέλος στα “παράνομα” πάρτι!

Ειδικά μετά το περιστατικό πυροβολισμών σε σπίτι της Airbnb στην Καλιφόρνια, όπου γινόταν πάρτι για το Χάλοουιν, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε προσκεκλημένων.

Όπως αποκάλυψε ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Brian Chesky, σε επιστολή του προς το προσωπικό της Airbnb παγκοσμίως, από τις 6 Νοεμβρίου 2019 ξεκινούν έλεγχοι σε όλες τις καταχωρήσεις σπιτιών, οι οποίες θα κοστίσουν στην εταιρεία γύρω στα 7 εκατ.

Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι που θα αφορούν στην εγκυρότητα της καταχώρησης, της διεύθυνσης, των λεπτομερειών περιγραφής και την ακρίβεια των φωτογραφιών. Επίσης θα υπάρξουν και έλεγχοι ποιότητας, όπως η καθαριότητα του σπιτιού, η ασφάλεια και οι βασικές παροχές του.

Μετέπειτα, όσα σπίτια έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ελέγχου θα υπάρχει ειδική σήμανση που θα τα συνοδεύει.

Ο κάθε ιδιοκτήτης και το κάθε σπίτι Airbnb μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ελεγχθεί με στόχο την αναγνώριση ποιότητας κάθε σπιτιού.

Ο κ. Chesky αναφέρει σε επιστολή του: «Η εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο ξεκινά με τον έλεγχο της ακρίβειας της πληροφόρησης στις διαδικτυακές πλατφόρμες, και πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη βιομηχανία μας».

Επίσης από τις 15 Δεκεμβρίου, αν σε ένα τσεκ ιν καταχώρησης δεν υπάρχουν κριτήρια ακρίβειας, η Airbnb θα κάνει εκ νέου κράτηση του επισκέπτη σε νέο σπίτι ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας. Αλλιώς θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων στο 100% του ποσού που έχει πληρωθεί.

Ο έλεγχος αυτός θα πραγματοποιηθεί ώστε οι επισκέπτες να νιώθουν ασφάλεια στην Airbnb, να νιώθουν πως είναι στο μέρος τους. Πιστεύουμε ότι αυτή η δέσμευση είναι αναγκαίο βήμα για να καθησυχάσουμε τους επισκέπτες μας, υπογράμμισε ο κ. Chesky.

Τα παραπάνω μέτρα που θα λάβει η Airbnb

Τρίτον, η πλατφόρμα θα λανσάρει τηλεφωνική εξυπηρέτηση για όλο το εικοσιτετράωρο στους γείτονες των σπιτιών. Για να δώσει την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

Η υπηρεσία θα στελεχωθεί με  ομάδα άμεσης ανταπόκρισης ώστε οι γείτονες να μπορούν να αναφέρουν άμεσα στις ανησυχίες τους. Ο αριθμός του τηλεφώνου θα βρίσκεται σε κορυφαίο σημείο της πλατφόρμας, στην εφαρμογή και θα εντοπίζεται εύκολα με αναζήτηση στη Google.

H Airbnb θα αναπτύξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ακόμα και πρωτόκολλα για την ομάδα αυτή και έχει ζητήσει τη συμβολή της αστυνομίας. Επίσης έχει ζητήσει και τη συμβολή του πρώην διευθυντή υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής του προέδρου Ομπάμα, σε επίπεδο συμβουλών.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και μετέπειτα θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2020.

Η αντιμετώπιση των “παράνομων” πάρτι!

Η εταιρεία θα λάβει και τέταρτο μέτρο ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα πάρτι που γίνονται ανεπισήμως σε σπίτια της. Παράλληλα, από 15 Δεκεμβρίου θα διευρύνει τους ελέγχους σε κρατήσεις υψηλού κινδύνου που θα εντοπίζονται από τα μοντέλα εντοπισμού κινδύνου της πλατφόρμας σε όλη τη Β. Αμερική, ενώ το ίδιο θα συμβεί και παγκοσμίως μέσα στο 2020.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να εντοπίζονται ύποπτες κρατήσεις και να καταφέρουν να μπλοκάρονται πάρτι χωρίς εξουσιοδότηση πριν ξεκινήσουν. Στοιχεία που παραπέμπουν σε τέτοιες κρατήσεις είναι η διάρκεια της διαμονής και άλλα δεδομένα κράτησης όπως το μέγεθος του σπιτιού. 

Η Airbnb, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, θα έχει συνεργασία και με την κοινότητα ιδιοκτητών και επισκεπτών της. Και στοχεύει στην ενίσχυση της πλατφόρμας εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μαζί με την κοινότητά της. 

Ενώ τονίζει στην επιστολή ο κ.Chesky : «Ο κόσμος κινείται με την ταχύτητα της εμπιστοσύνης. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο μεγαλύτερη προσβασιμότητα θα έχουμε όλοι. Η Airbnb ιδρύθηκε στη βάση της εμπιστοσύνης. Ενώ το όραμά μας εξαρτάται από το αν θα συνεχίσουμε να την αυξάνουμε στους κόλπους της κοινότητάς μας».

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ