Μπορεί κάποιος να περάσει δεκαετίες από τη ζωή του προσπαθώντας να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και αυτό να καταστραφεί από μια πανδημία ενός θανατηφόρου ιού. Μπορεί μέχρι πριν λίγους μήνες αυτό να φάνταζε σαν σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά τελικά ο κορονοϊός χτύπησε αναπάντεχα, προκαλώντας βαθιές πληγές στην παγκόσμια οικονομία με αποκορύφωμα τον κόσμο των ταξιδιών.

Ταξίδι - αεροδρόμιο

Ο συνιδρυτής και CEO της Airbnb, Brian Chesky, σε συνέντευξη στο CNBC δήλωσε ότι “τα ταξίδια όπως τα ξέραμε τελείωσαν και δεν θα ξαναεπιστρέψουν“. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μια αναδιανομή των ταξιδιωτικών προορισμών, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα που λίγες πόλεις συγκέντρωναν τον τουρισμό αφήνοντας στην άκρη χιλιάδες κοινότητες.

Δείτε επίσης Airbnb: Αύξηση στις κρατήσεις των εγχώριων διακοπών

“Ό,τι χτίζαμε 12 χρόνια, χάθηκε σε 6 εβδομάδες”

Ο Chesky ανέφερε ακόμα “μας πήρε 12 χρόνια για να φτιάξουμε το Airbnb και χάσαμε σχεδόν τα πάντα μέσα σε 4-6 εβδομάδες”. Επίσης, δήλωσε ότι το μέλλον της εταιρείας είναι αβέβαιο εξαιτίας του φόβου για ξέσπασμα νέου κύματος του COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο.

AIRBNB CEO, Brian Chesky
Ο CEO της Airbnb Brian Chesky

“Ο τουρισμός όπως τον ξέραμε έχει τελειώσει. Δε θέλω να πω ότι τα ταξίδια έχουν τελειώσει, αλλά ότι το μοντέλο με το οποίο ταξιδεύαμε πλέον έχει πεθάνει και δε θα επανέλθει. Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι είναι να μπουν στο αυτοκίνητό τους, να πάνε σε μια μικρή κοινότητα και να μείνουν σε κάποιο σπίτι”, πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ο CEO της Airbnb, τουλάχιστον στις ΗΠΑ η εταιρεία έχει αρχίσει και δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης. Όσον αφορά την αγορά, την χαρακτήρισε “ανθεκτική” ενώ σημείωσε ότι το Airbnb έχει περισσότερους οικοδεσπότες τώρα από ό,τι στην αρχή της πανδημίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τρέφει φρούδες ελπίδες.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ