Ακτή Ασημάκη

Η Αττική είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες και μέρη που ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοί της μπορεί να μην έχουν επισκεφτεί ή ακούσει ποτέ. Ανακαλύψτε την Ακτή Ασημάκη, μια πανέμορφη παραλία που είναι πνιγμένη μέσα στο πράσινο στα νότια της Αττικής!

Πού βρίσκεται η Ακτή Ασημάκη

Η Ακτή Ασημάκη βρίσκεται στο Σούνιο, και συγκεκριμένα στο 60ο χλμ της Αθηνών-Σουνίου αν έρθετε από την παραλιακή. Αφού περάσετε το Ναό του Ποσειδώνα και μετά τα Αρτοποιεία Βαμβακούση, στρίβετε δεξιά και στο τέλος του δρόμου θα βρείτε την παραλία. Αν έρθετε από το Λαύριο, θα την συναντήσετε μετά την Πούντα Ζέζα. Όπως δηλώνει και το όνομά της, η παραλία ανήκει στο συγκρότημα Ασημάκη, ωστόσο είναι ελεύθερη σε όλους. Η παραλία είναι ιδανική για μπάνιο ή για μονοήμερη εκδρομή.

Στερεά Ελλάδα: 1 μονοήμερη, 4 στάσεις! Τα πάντα σε μια μέρα!
Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Η παραλία διαθέτει άμμο και ρηχά νερά, επομένως είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Δεν είναι οργανωμένη, επομένως θα πρέπει να έχετε μαζί σας από πριν τα απαραίτητα, δηλαδή καφέ, νερό, σνακ ή φαγητό, αντηλιακό, ομπρέλα, κλπ. Στη διαδρομή όμως θα βρείτε καφέ, φούρνους και μίνι μάρκετ όπου μπορείτε να ψωνίσετε όσα χρειάζεστε.

Ακτή Ασημάκη

Στην Ακτή Ασημάκη υπάρχει και μια εξαιρετική ταβέρνα, ωστόσο η ευρύτερη περιοχή του Σουνίου είναι γεμάτη με αξιόλογες επιλογές για φαγητό. Στην παραλία μπορείτε να χαλαρώσετε, να παίξετε ρακέτες ή να κάνετε ηλιοθεραπεία. Η θάλασσα περιβάλλεται από πράσινο που σε συνδυασμό με τους φοίνικες δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Τα νερά είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα και συνήθως δε θα συναντήσετε κύμα.

Γαλαξίδι: Εκδρομή δίπλα στη θάλασσα! Τι θα δείτε και που θα φάτε (εντυπωσιακές φωτο)

Απολαύστε την Ακτή Ασημάκη στο ακόλουθο βίντεο:

Βίντεο: Epopsis Drone Videos

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -