Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
28.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑλόννησος: Ψηφιακή διαδραστική προβολή του νησιού μέσω εφαρμογής για κινητά!

Αλόννησος: Ψηφιακή διαδραστική προβολή του νησιού μέσω εφαρμογής για κινητά!

Την ανάπτυξη ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή του τουριστικού, πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος του νησιού, αποφάσισε ο Δήμος Αλοννήσου.

Ειδικότερα, το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 68.138 ευρώ, αποσκοπεί στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του δήμου Αλοννήσου ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων, για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

- Advertisement -

Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στο δήμο, τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο το χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης. Η εξ αποστάσεως εφαρμογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρμογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση θα είναι δυναμική, καθώς όπως θα περπατάει ο χρήστης θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους που συναντά στο δρόμο του. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί.

Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, με περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αλοννήσου.

Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό, διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες. Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες.

Τέλος, θα τοποθετηθεί Info-Point σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε κτίριο του Δήμου όπου θα γίνεται προβολή του νησιού μέσα από την επίδειξη της εφαρμογής iAlonnisos καθώς και των πόρων της περιοχής αλλά και διαδραστικών παιχνιδιών για παιδιά.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ