Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
33.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑν νομίζετε ότι πληρώνετε πολλά για το εισιτήριο κινηματογράφου, δεν φαντάζεστε πόσο...

Αν νομίζετε ότι πληρώνετε πολλά για το εισιτήριο κινηματογράφου, δεν φαντάζεστε πόσο πληρώνουν στην Ελβετία!

Το Picodi.com έκανε έρευνα σχετικά με το κόστος των εισιτηρίων του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο και η Ελβετία βρίσκεται στην κορυφή με το πιο ακριβό εισιτήριο.

Επίσης, ανακαλύψτε σε ποιους “ιδιαίτερους” κινηματογράφους θα θέλετε σίγουρα να δείτε ταινία!

- Advertisement -

Οι 3D προβολές κοστίζουν περισσότερο από τις 2D, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, η διαφορά τιμής μεταξύ ταινιών 3D και 2D, μπορεί να υπερβαίνει και το 30%.

Στη Γερμανία, εκτός από την επιπλέον χρέωση των 3 ευρώ για το 3D, θα πρέπει να πληρώσετε και επιπλέον 1 ευρώ για τα ειδικά γυαλιά. Στην Ελλάδα, η χρέωση για προβολή ταινίας 3D αυξάνει κατά 27% την κανονική τιμή εισιτηρίου.

Τα ακριβότερα εισιτήρια είναι στην Ελβετία με 17,5 ευρώ! Ακολουθεί η Νορβηγία με 15,5 ευρώ και η Ιαπωνία με 14,8 ευρώ. Εν αντιθέσει το Μεξικό έχει το φθηνότερο εισιτήριο με 3 ευρώ, ενώ στην Ουκρανία κοστίζει 3,7 ευρώ και στην Τουρκία 4,1 ευρώ.

Η Ελλάδα με μέση τιμή τα 7,5 ευρώ βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα σε 42 χώρες σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της έρευνας.

έρευνα για κόστος κινηματογράφου

Οι μέρες με την μεγαλύτερη ζήτηση

Τα στοιχεία από κινηματογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πωλείται το 55% – 65% όλων των εισιτηρίων.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για εισιτήρια στις προβολές του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι σε κάποιες χώρες, τις δημοφιλείς μέρες, η τιμή αλλάζει. Για παράδειγμα η Ιαπωνία και η Αυστρία, στις τρεις αυτές μέρες, αυξάνουν το εισιτήριο κατά 38%.

Ο Δεκέμβρης είναι ο αγαπημένος μήνας του κοινού, όσον αφορά στις χώρες τις Ευρώπης. Σύμφωνα με την έρευνα, δείχνει ότι η πλειονότητα των θεατών επισκέπτεται τους κινηματογράφους το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι κινηματογράφοι είναι γεμάτοι επίσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Τόσο λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου όσο και λόγω των βραβείων Όσκαρ.  Τα τελευταία χρόνια οι ημέρες με τη μεγαλύτερη προσέλευση ήταν η 14η Φεβρουαρίου. Όπως και τα Σαββατοκύριακα πριν ή μετά την ημέρα των ερωτευμένων.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:


Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,375 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ