Αναφιώτικα Πλάκα

Στα Αναφιώτικα, το “νησί” της Αθήνας, θα δείτε λευκά σπιτάκια, στενά σοκάκια, βουκαμβίλιες και κληματαριές που όλα μαζί συνθέτουν έναν πίνακα ζωγραφικής κάτω από τον Ιερό Βράχο που αντέχει σε μια πόλη πνιγμένη στο τσιμέντο.

Πόλος έλξης των τουριστών, αλλά και των ίδιων των κατοίκων της πρωτεύουσας, τα Αναφιώτικα αποτελούν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Αθήνας. Σε αυτό το «νησί», λοιπόν, δεν θα χρειαστείτε ούτε καράβι, ούτε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Το μόνο που ίσως χρειαστείτε είναι ένα εισιτήριο για το μετρό…

Και μιας και μιλάμε για τις υπέροχες συνοικίες της Αθήνας, εσείς ξέρετε την άγνωστη ιστορία που κρύβεται πίσω από το Μοναστηράκι;

Αναφιώτικα βόλτα Αθήνα

Σταματήστε στο σταθμό «Ακρόπολη» και περπατήστε την οδό Λυσικράτους (κοντά στους στύλους Ολυμπίου Διός), και από το μνημείο Λυσικράτους συνεχίστε στην οδό Σέλλεϋ. Με οδηγό την αγάπη σας για εξερεύνηση και με αποσκευές μια φωτογραφική μηχανή, ταξιδέψτε μέσα στην ίδια σας την πόλη νιώθοντας την αύρα του Αιγαίου και τη μυρωδιά μιας άλλης εποχής.

Καθίστε για καφέ στα διάσημα σκαλάκια

Γιασεμί Αναφιώτικα Πλάκα σκαλάκια

Εκτός από τα ασβεστωμένα σοκάκια, τους βασιλικούς και τις γλαστρούλες στις αυλές των σπιτιών της συνοικίας, το βλέμμα σας θα προσελκύσουν τα όμορφα καφενεδάκια με τις πολύχρωμες ψάθινες καρέκλες και τα ethnic μαξιλάρια στα σκαλοπάτια που υπάρχουν και στολίζουν και αυτά με τη σειρά τους το συνοικισμό. Μην αντισταθείτε σε έναν ελληνικό καφέ, τσάι ή ένα γλυκό του κουταλιού. Θα συνεισφέρει και αυτό στην καλή διάθεση κατά το ταξίδι σας στο “νησί” της πόλης.

Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα

Αναφιώτικα θέα από ψηλά

Μετά από τον περίπατό σας στα Αναφιώτικα ολοκληρώστε τη βόλτα σας απολαμβάνοντας τη θέα που σας προσφέρουν. Ακολουθήστε στο τέλος του περιπάτου κάποια ασβεστωμένα σκαλοπατάκια που οδηγούν στο υψηλότερο σημείο της περιοχής. Εκεί θα ξεπεταχτεί μπροστά σας ο Λυκαβηττός και «στο πιάτο σας» όλο το λεκανοπέδιο.

Ελάτε μαζί μας για μια υπέροχη ξενάγηση στα Αναφιώτικα:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ