Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019, σε συνέντευξη Τύπου, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου: «Ζητούμενο σ’ ένα ελληνικό φεστιβάλ δεν είναι µόνο η υποστήριξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας αλλά και η σύνδεσή της µε την παράδοση, αρχαία και νεότερη, ως προϋπόθεση ανανέωσης και αναπροσδιορισμού μιας εθνικής αισθητικής ταυτότητας». Ο διεθνής προσανατολισμός αποτελεί πλέον σταθερή στόχευσή µας και για την Επίδαυρο έτσι ώστε να εδραιώσουµε την εμβέλεια και το κύρος του Φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων, καθιστώντας το ταυτόχρονα εθνικό και διεθνές».

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Στο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα εκτυλίσσεται από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Αυγούστου υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, μουσικές συναυλίες και αφιερώματα, όπερα, σύγχρονος χορός, εικαστικά και πολλές ακόμα δράσεις. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Πειραιώς 260, στο Ηρώδειο, καθώς και σε διάφορα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του φεστιβάλ στην πόλη.

Διαβάστε ακόμα:  Αστυπάλαια: Η εντυπωσιακή παραλία Χρυσή Άμμος εκμισθώθηκε για να φτιαχτεί beach bar - Οργή από τους κατοίκους

Παράλληλα, από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, το μεγάλο και το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα φιλοξενήσουν τα φετινά Επιδαύρια, το πρόγραμμα των οποίων έχει ήδη ανακοινωθεί.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ!

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ