Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
21.2 C
Athens
ΑρχικήTravel News«Αναπόφευκτες οι αυξήσεις των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια»

«Αναπόφευκτες οι αυξήσεις των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια»

«Το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών πρόκειται να αυξηθεί φέτος, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν γενικά αυξημένα έξοδα», δήλωσε στο BBC το αφεντικό της Air France-KLM στο Ηνωμένο Βασίλειο, Fahmi Mahjoub.

Μάλιστα, είπε ότι η αεροπορική εταιρεία του αντιμετώπισε σημαντικά υψηλότερα κόστη καυσίμων και αεροδρομίου, με αποτέλεσμα οι υψηλότεροι ναύλοι να είναι «εντελώς αναπόφευκτοι». Ο Mahjoub συμβουλεύει τους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν κράτηση νωρίς, καθώς οι ταξιδιωτικοί κανόνες είχαν χαλαρώσει και η ζήτηση αυξήθηκε. Ανέφερε, δε, ότι ήδη βλέπει μεγάλη ζήτηση για το Πάσχα και το καλοκαίρι.

- Advertisement -

«Η αύξηση του κόστους ζωής είναι ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα για πολλά νοικοκυριά αλλά και για την αεροπορική βιομηχανία. Επομένως, πιστεύω ότι υπάρχει μια προσδοκία ότι τα αεροπορικά εισιτήρια θα μπορούσαν να γίνουν πιο ακριβά καθώς προχωράμε και νομίζω ότι η συμβουλή που έχουμε προς τους πελάτες είναι απλώς να προγραμματίσουν νωρίτερα για να μπορέσουν να αποφύγουν αυτές τις αυξήσεις τιμών», είπε ο Mahjoub στο πρόγραμμα Today του BBC.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 υπό τους φόβους ότι μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου έχει επηρεάσει τα πάντα, από τους λογαριασμούς θέρμανσης έως τις τιμές της βενζίνης, και ο Mahjoub αναφέρει ότι το κόστος των καυσίμων αεριωθουμένων αυξάνεται επίσης απότομα. Επιπλέον, η Air France-KLM πρέπει τώρα να πληρώσει 40% περισσότερα για να πετάξει στο αεροδρόμιο του Χίθροου, είπε.

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,277LikesΚάντε Like
88,548 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ