Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsTUI: Ο επικεφαλής του ταξιδιωτικού κολοσσού παρουσιάστηκε αισιόδοξος στις προβλέψεις για το...

TUI: Ο επικεφαλής του ταξιδιωτικού κολοσσού παρουσιάστηκε αισιόδοξος στις προβλέψεις για το 2022

Η Tui ανέφερε «πολύ λίγες ακυρώσεις» λόγω περιορισμών που επιβλήθηκαν ως απάντηση στην παραλλαγή Omicron Covid-19 και οι προβλέψεις για τις καλοκαιρινές κρατήσεις του 2022 θα είναι «κοντά» στα επίπεδα του 2019.

Ο Fritz Joussen, διευθύνων σύμβουλος της Tui, αναγνώρισε ότι «η Omicron έχει αντίκτυπο» και είπε σχετικά με τους τελευταίους περιορισμούς: «Είναι καλύτερα σε άλλες χώρες από το Ηνωμένο Βασίλειο».

- Advertisement -

Ωστόσο, αρνήθηκε να επικρίνει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας: «Δεν είμαι εδώ για να εμπλακώ σε πολιτικές αποφάσεις.

«Όταν όλοι όσοι επιστρέφουν [από διακοπές] πρέπει να κάνουν τεστ PCR και όλοι χρειάζονται εξέταση προληπτικού ελέγχου πριν επιστρέψουν, έχει αντίκτυπο. Αλλά ο αντίκτυπος δεν είναι τόσο υψηλός όσο περίμενα. Ευτυχώς είναι η χαμηλότερη περίοδος κρατήσεων και η χαμηλότερη ταξιδιωτική σεζόν.

«Οι πρόσθετες δοκιμές προκαλούν πρόσθετο κόστος και αυτό δεν είναι καλό για τους πελάτες. Το πιο ενοχλητικό όμως είναι το απρόβλεπτο.

Ο Joussen επέμεινε ότι η τρέχουσα χειμερινή περίοδος θα είναι ισχυρή παρά την οπισθοδρόμηση του Omicron.

«Βλέπουμε πολύ λίγες ακυρώσεις. Οι συνολικές τροπολογίες είναι πολύ μικρές. Οι χειμερινές κρατήσεις είναι στο 62% των επιπέδων πριν από την κρίση και το 1ο τρίμηνο [Οκτώβριος έως Δεκέμβριος] είναι στο 69% του επιπέδου πριν από την κρίση και 90% πωλήθηκαν. Οπότε δεν ανησυχώ πολύ. Ακόμη και η Omicron δεν μπορεί να επηρεάσει πολύ αυτόν τον αριθμό».

Και πρόσθεσε: «Οι τιμές είναι 11% αυξημένες για το χειμώνα. Το Πάσχα [2022] είναι η πρώτη μεγάλη σεζόν και ο Απρίλιος η πρώτη υψηλή περίοδος και οι κρατήσεις είναι το 90% της χωρητικότητας πριν από την κρίση, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 18%».

Ο Joussen απέρριψε τις προτάσεις ότι η ανάκαμψη στις κρατήσεις θα σταματούσε λόγω της παραλλαγής Omicron.

Υποστήριξε: «Έχουμε τις Κεντρικές και Δυτικές περιοχές αρκετά κερδοφόρες φέτος και ξενοδοχεία και θέρετρα σε επίπεδα πριν από την κρίση σήμερα.

«Οι κρουαζιέρες κρατούνται στο επίπεδο πριν από την κρίση σε υψηλότερες τιμές. Γιατί να μην είμαστε καλύτεροι του χρόνου; Η Βόρεια Περιφέρεια [η οποία περιλαμβάνει το ΗΒ] έχει κρατηθεί κατά 35% για το επόμενο καλοκαίρι, 50% πάνω από το κανονικό, σε υψηλότερες τιμές. Δεν είναι λίγο αυτό το ποσό.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το 2022 θα είναι μικρότερο από το 2021. Το καλοκαίρι του 22 θα είναι πιο δυνατό.

«Οι τιμές είναι αυξημένες, τα περιθώρια είναι πολύ ισχυρά. Πέρυσι είχαμε πολύ λιγότερους εμβολιασμούς και πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η επόμενη χρονιά θα έχει χαμηλότερες επιδόσεις από φέτος. Δεν μπορώ να δω την αρνητική εικόνα».

Η Tui ανέφερε απώλεια σχεδόν 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, αλλά «ένα επιτυχημένο καλοκαίρι» από την επανέναρξη των εργασιών και προέβλεψε: «Το καλοκαίρι του 2022 και η περίοδος αιχμής των ταξιδιών [θα] επέστρεφαν σε επίπεδα κρατήσεων παρόμοια με το 2019».

Ανέφερε ότι οι μέσες τιμές πώλησης για αυτόν τον χειμώνα αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το 2018-19 και η προβλεπόμενη χωρητικότητα θα φτάσει στο 60%-80% του επιπέδου πριν από την κρίση.

Οι τιμές για το καλοκαίρι του 2022 αυξήθηκαν κατά 23% σε σχέση με το 2019 «κυρίως λόγω του μείγματος» των διακοπών και όχι λόγω των υψηλότερων τιμών, είπε ο Joussen.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,484 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ