Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
32.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυστραλία: Παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων της σε διεθνείς επισκέπτες

Αυστραλία: Παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων της σε διεθνείς επισκέπτες

Το σχέδιο της Αυστραλίας να ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε διεθνείς επισκέπτες αναβλήθηκε λόγω της εμφάνισης του στελέχους Omicron COVID.

Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι θα καθυστερήσει το επόμενο βήμα για την ασφαλή επαναλειτουργία της Αυστραλίας κατά δύο εβδομάδες.

- Advertisement -

Σε κοινή δήλωση, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα λάβει την «απαραίτητη» και «προσωρινή» απόφαση να σταματήσει το επόμενο βήμα για να ανοίξει ξανά με ασφάλεια η Αυστραλία σε διεθνείς ομάδες ειδικευμένων και φοιτητών, καθώς και σε ανθρωπιστικούς, εργαζόμενους παραθεριστές και προσωρινούς κατόχους οικογενειακών βίζας από 1 έως 15 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση λήφθηκε με βάση τις ιατρικές συμβουλές που παρείχε ο Γενικός Ιατρός της Αυστραλίας, καθηγητής Paul Kelly.

Το άνοιγμα για τους ταξιδιώτες από την Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας θα διακοπεί επίσης έως τις 15 Δεκεμβρίου.

«Η προσωρινή παύση θα διασφαλίσει ότι η Αυστραλία μπορεί να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε καλύτερα την παραλλαγή Omicron, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, του εύρους της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένου του αν μπορεί να προκαλέσει πιο ήπια συμπτώματα και του επιπέδου μετάδοσης», είπε.

Η δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα εκ μέρους του πρωθυπουργού, τόνισε ότι οι Αυστραλοί είναι σε «ισχυρή θέση» να αντιμετωπίσουν τις αναδυόμενες προκλήσεις του COVID.

Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε συνεδρίαση του Εθνικού Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη για να συζητήσουν περαιτέρω την παραλλαγή Omicron και την απάντηση της Αυστραλίας.

Η απόφαση για παύση του επόμενου βήματος για το άνοιγμα των συνόρων της Αυστραλίας έρχεται αφού η NSW επιβεβαίωσε ότι δύο ακόμη ταξιδιώτες στο εξωτερικό βρέθηκαν θετικοί με την ανησυχητική παραλλαγή Omicron COVID-19.

Αυτό ανέβασε τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων Omicron στην Αυστραλία σε πέντε, με τέσσερα να εντοπίστηκαν στη ΝΝΟ και ένα κρούσμα επίσης στη Βόρεια Επικράτεια.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,383 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ