Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Οι πόρτες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου θα είναι ανοιχτές σε κατοίκους και επισκέπτες από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου λόγω της εκδήλωσης που λαμβάνει μέρος με το όνομα, Ανοιχτές Πόρτες. Γνωρίστε τα εντυπωσιακά αξιοθέατά της!

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι το άνοιγμα προς το ευρύ κοινό μνημείων και χώρων που είτε είναι συνήθως κλειστά είτε η πρόσβαση σ’ αυτά είναι δύσκολη και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο την παρουσίαση και αποκάλυψη γνωστών και άγνωστων πτυχών της πόλης στους συμμετέχοντες, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια και σκοπός της πάντα είναι η ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ως το πιο σημαντικό μνημείο και αξιοθέατο του νησιού. Εξάλλου, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, πάντοτε εντυπωσιάζει με τη μοναδικότητα της ατμόσφαιράς της και την πλούσια ιστορία της. Κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων, όλη η Μεσαιωνική Πόλη θα είναι «ανοικτή» στο κοινό, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Οι παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης, περιλαμβάνουν ομιλίες, διαγωνισμούς, συναυλίες, workshops και ξεναγήσεις.

Περαιτέρω, η εν λόγω δράση στοχεύει στη διατήρηση και στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Ιδού η Ρόδος με τα 42 χωριά της!

Ρόδος δεν είναι μόνο ένας αγαπημένος προορισμός για lifestyle, beachlife και nightlife! Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δεν απέκτησε ξακουστή δημοφιλία χάρη στην περίφημη μεσαιωνική πόλη. Αλλά και σε περισσότερα άλλα μυστικά που «κρύβονται» στην ενδοχώρα της. Με βενζίνη στο ρεζερβουάρ, ξεκινήστε για ένα road trip στα 42 χωριά και οικισμούς του νησιού!

Ρόδος αξιοθέατα - χωριό

Σημειώστε στο χάρτη σας, must visit οικιστικούς «θησαυρούς» της Ρόδου: Έμπωνας, Κρητηνία, Προφύλια, Μονόλιθος, Αγιος Ισίδωρος, Λάερμα, Μεσαναγρός, Αρνίθα, Σιάννα, Ψίνθος, Σάλακος και Αγία Ελεούσα. Οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό τους άρωμα με πλειάδα εντυπωσιακών κτισμάτων, εκκλησιών και παλιά κάστρα. Περίπου 20 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, ζει και βασιλεύει το παραλιακό θέρετρο Θεολόγος που γειτνιάζει με την περίφημη Κοιλάδα των Πεταλούδων, ένας σπάνιος βιότοπος της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:  Βίλα στην Πελοπόννησο απέσπασε τον τίτλο της εντυπωσιακότερης κατοικίας του κόσμου

Η Μονή της Παναγιάς Τσαμπίκας

Στην ανατολική ακτή της Ρόδου στην κορυφή του βουνού με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, βρίσκεται η Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκας ή «Κυράς Ψηλής», η προστάτιδα της Ρόδου. Κάτω από το βράχο που φιλοξενεί το μοναστήρι, μαγεύει η παραλία Τσαμπίκα. Διαθέτει ατελείωτη αμμουδιά χρυσής ψιλής άμμου και ρηχά κρυστάλλινα νερά που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Από τη διαδρομή, μη παραλείψετε να κάνετε και μια στάση στον Προφήτη Ηλία, το 3ο ψηλότερο βουνό της Ρόδου-μετά τον Απάβυρο και τον Ακραμύτη-, ύψους περίπου 800 μ. Πέρα από την πλούσια χλωρίδα του, βρίσκεται εγκαταλελειμμένη η έπαυλη Ντε Βέκκι (1938), που προοριζόταν για τη θερινή κατοικία του Μουσολίνι.

Ρόδος- Τσαμπίκα

Πλούσιο φυσικό πλούτο με βουνά και κοιλάδες, θα συναντήσετε και στο χωριό Αρχίπολης, 33 χλμ. από την πόλη της Ρόδου όπως και στη Σάλακο στους πρόποδες του Π. Ηλία. Σε κάθε χωριό και χωριουδάκι, θα ξετρελαθείτε με τη φύση, τα μνημεία, τη φιλοξενία των ντόπιων, τις υπέροχες τοπικές νοστιμιές, τις ιστορίες και τους θρύλους… Σε αυτά θα καθίσετε σε όμορφα ταβερνάκια και εστιατόρια για παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές. Μη λησμονήσετε φυσικά να δοκιμάσετε το ροδίτικο κρασί.

Κι αν θέλετε να τα έχετε όλα σε ένα αποκτήστε τον πλήρη οδηγό μας, Gold book of Rhodes, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ