Πρόκειται για ένα βιντεάκι που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral καθώς δείχνει ένα μικρό πιγκουινάκι στην Ανταρκτική να τρέχει πανικόβλητο να φύγει από το κομμάτι του πάγου που αποκολλάται και να ξαναπάει στο κοπάδι του. Ως «ο πιο στρεσαρισμένος πιγκουίνος στον κόσμο» χαρακτηρίστηκε το πιγκουινάκι αυτό.

Το βίντεο προκαλεί σίγουρα χαμόγελο (έχει εξάλλου αίσιο τέλος) αλλά είναι και συγκινητικό καθώς βλέπουμε ένα κοπάδι πιγκουίνων να περπατάει πάνω στο παγόβουνο, όμως ο “πρωταγωνιστής” φαίνεται να έχει ξεμακρύνει από τους φίλους του, καθώς περιπλανιέται στην άκρη του παγόβουνου.

Αυτό που το μωρό πιγκουινάκι αγνοεί, ωστόσο, είναι ότι το παγόβουνο έχει αρχίσει να λιώνει και έτσι σιγά – σιγά το τμήμα πάνω στο οποίο βρίσκεται αποκολλάται. Μόλις αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, αρχίζει να τρέχει πανικόβλητο, προσπαθώντας να επιστρέψει στους φίλους του, που τον κοιτούν τρομαγμένοι.

Πέρα από το χαριτωμένο του βίντεο, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας πως η κλιματική αλλαγή που φέρνει λιώσιμο των πάγων αποτελεί απειλεί για το φυσικό περιβάλλον των ζώων των πόλων.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ