Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
35.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑπεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια της Γαλλίας τον Ιούλιο - Πώς θα...

Απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια της Γαλλίας τον Ιούλιο – Πώς θα επηρεάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Απεργία ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια της Γαλλίας: Ημερομηνίες Ιουλίου 2024 και πώς η δράση θα επηρεάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Τέσσερα μεγάλα συνδικάτα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας ανακοινώνουν εργατικές ενέργειες για να διεκδικήσουν μπόνους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Καθώς το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από την έναρξη στη γαλλική πρωτεύουσα, εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές των ολυμπιακών αθλημάτων θα βρεθούν στο Παρίσι για να δουν από κοντά το αθλητικό θέαμα.

Αλλά ένα πράγμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι Γάλλοι είναι η άσκηση του δημοκρατικού τους δικαιώματος, επομένως μπορεί να μην αποτελεί και μεγάλη έκπληξη ότι τέσσερα μεγάλα συνδικάτα προσωπικού αεροπορίας (CGT, CFDT, FO και UNSA) έχουν ανακοινώσει απεργία τον Ιούλιο, λίγο λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, αν έχετε κλείσει μια πτήση για Παρίσι, εδώ θα δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

- Advertisement -

Πότε κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι στα γαλλικά αεροδρόμια;

Τέσσερα μεγάλα συνδικάτα ανακοίνωσαν απεργία για την Τετάρτη 17 Ιουλίου στα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Παρισιού, το Roissy-Charles de Gaulle και το Orly.

Αεροδρόμιο Charles de Gaulle
Αεροδρόμιο Charles de Gaulle

Γιατί κάνουν απεργία;

Οι εργαζόμενοι ζητούν τα Ολυμπιακά μπόνους που προσφέρονται σε συγκεκριμένο προσωπικό να εφαρμοστούν σε όλους τους τομείς και για βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας.

Τα Σωματεία (δηλαδή η CGT, η CFDT, η FO και η UNSA) είπαν ότι «ανέστειλαν τη συμμετοχή τους σε όλες τις μορφές συναντήσεων με τη διοίκηση», μετά από «μια μονομερή απόφαση να προσφέρουν μόνο σε κάποιους, αλλά όχι σε όλους, ένα Ολυμπιακό μπόνους», σύμφωνα με το The Connexion.

Θα ακυρωθούν οι πτήσεις;

Πιθανό, αλλά ο αριθμός των πτήσεων που θα μπορούσαν να επηρεαστούν ή να ακυρωθούν είναι ακόμη άγνωστος. Δεν είναι επίσης σαφές εάν θα προκηρυχθεί άλλη απεργία αργότερα τον Ιούλιο. Θα γίνουν γνωστά περισσότερα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συμμετέχουν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καθώς προχώρησαν σε «ολυμπιακή εκεχειρία».

Πώς θα επηρεάσει η απεργία των γαλλικών αεροδρομίων τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού;

Η απεργία πραγματοποιείται μόλις 10 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης , που είναι την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Πιστεύεται ότι η βιομηχανική δράση θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστερήσεις στον χειρισμό αποσκευών και στο check-in και στα δύο αεροδρόμια.

Μπορώ να λάβω αποζημίωση εάν μια πτήση επηρεαστεί από απεργίες;

Ναι, μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση. Το 2018, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι επιβάτες αεροπορικών μεταφορών έχουν δικαίωμα αποζημίωσης, ειδικά εάν η εργατική δράση αναλαμβάνεται από το πλήρωμα θαλάμου επιβατών ή το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας, εάν ενημερωθείτε σε λιγότερο από 14 ημέρες από την αναχώρησή σας.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να εμποδίσουν την απαίτησή σας για αποζημίωση: εάν η πτήση σας καθυστερήσει για λιγότερο από τρεις ώρες, εάν δεν κάνατε το check in στην ώρα σας και εάν η πτήση σας έπεσε εντός της περιόδου άμεσης απεργίας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,202 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ