Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
28.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑπίθανη προσφορά Skyscanner: Πετάξτε για Βουδαπέστη με απευθείας πτήση από Αθήνα με......

Απίθανη προσφορά Skyscanner: Πετάξτε για Βουδαπέστη με απευθείας πτήση από Αθήνα με… 8 ευρώ!

Μια απίθανη προσφορά βρήκαμε στην αναζήτηση μας στη Skyscanner για οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια σε διάφορους δημοφιλείς προορισμούς ευρωπαϊκούς για το καλοκαίρι! Και ψάχνοντας, βρήκαμε την εξής κορυφαία προσφορά : Απευθείας πτήση από Αθήνα για Βουδαπέστη με … 8 ευρώ με την low cost Ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air! Μάλιστα οι ημερομηνίες αναζήτησης είναι για τον Ιούνιο!

Δείτε την προσφορά και κάντε άμεσα την κράτησή σας είτε μέσω SkyScanner ή μέσω της αεροπορικής εταιρείας και φτάστε στην όμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας σε τιμή που..δεν υπάρχει!

- Advertisement -
Προσφορά Skyscanner Αθήνα - Βουδαπέστη

Αντίστοιχα θα βρείτε και άλλες οικονομικές τιμές για πτήση Αθήνα – Βουδαπέστη, στις ίδιες ημερομηνίες όπως αυτή της Ryanair με €14!

Με τέτοια τιμή μπορείτε να πάτε στην Βουδαπέστη έστω και για ένα Σαββατοκύριακο για να κάνετε σπα!

ΣΗΜ. Παρακάτω θα δείτε τα δημοφιλή λουτρά και τα σπα ξενοδοχείων της Βουδαπέστης όπως είναι και λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες. Αν ενδιαφέρεστε για τέτοιο ταξίδι πρέπει πρώτα να ενημερωθείτε τι ισχύει πλέον στην χώρα λόγω των περιορισμών του Covid-19

Εμείς εδώ σας παρουσιάζουμε τα διάσημα thermal spa της Βουδαπέστης για ένα μοναδικό ταξίδι ευεξίας!

Η Βουδαπέστη είναι µια ακµάζουσα πολιτιστική µητρόπολη, που ξεχωρίζει επίσης για την υπέροχη αρχιτεκτονική και τη ροµαντική της ατµόσφαιρα. Ένα ταξίδι εκεί, όµως, δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωµένο αν δεν συµπεριλαµβάνει έστω µία επίσκεψη σε κάποιο σπα! Γιατί, όταν µιλάµε για Ουγγαρία, µιλάµε για τον απόλυτο ευρωπαϊκό προορισµό spa διακοπών!

Γνωρίστε τη Βουδαπέστη μέσα σε 72 ώρες! 

Σίγουρα στη Βουδαπέστη είναι πολλά αυτά που µπορεί να δει και να κάνει κάποιος, µεταξύ αυτών τα εξαιρετικά δηµοφιλή και περίφηµα λουτρά της. Η Βουδαπέστη έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα τον ιαµατικό τουρισµό και είναι µια από τις κυριότερες λουτροπόλεις της Ευρώπης. Οι πλούσιες θερµές πηγές που αναβλύζουν από το έδαφος έχουν ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισµό.

Τα συστατικά του νερού (ασβέστιο, µαγνήσιο, κάλλιο, φθόριο κ.α), είναι ικανά να θεραπεύσουν πόνους στις αρθρώσεις, αρθρίτιδες, ρευµατισµούς, προβλήµατα στο κυκλοφορικό του αίµατος και το αναπνευστικό κ.α. Η εκµετάλλευση των πηγών ξεκίνησε από τους Ρωµαίους, όµως γνώρισε την µεγαλύτερη άνθηση της επί Οθωµανών και κάποια από τα σηµερινά λουτρά θυµίζουν αυτά της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι σύγχρονοι Ούγγροι τα έχουν εντάξει στην καθηµερινότητα τους.

Η κυβέρνηση όπως και οι αρµόδιοι φορείς «ποντάρουν» στον ιαµατικό τουρισµό γι’ αυτό και οι τιµές των εισιτηρίων στα λουτρά κινούνται σε χαµηλά επίπεδα, προκειµένου να παραµείνουν δηµοφιλή.

Εδώ λοιπόν σκεφτήκαµε να προτείνουµε ένα ταξίδι στην κοντινή Βουδαπέστη για ξεκούραση, χαλάρωση, ευεξία και… θεραπεία!

Πάρτε αγκαζέ το ταίρι σας ή την παρέα σας, ταξιδέψτε στην όµορφη ουγγρική πρωτεύουσα και ζήστε ένα τριήµερο διαφορετικό! Οι επιλογές είναι πολλές, υπάρχουν όµως λουτρά που είναι περισσότερο δηµοφιλή από άλλα. Εδώ θα σας προτείνουµε κάποια από αυτά που επισκέπτονται συχνά οι ταξιδιώτες όπως και ξενοδοχεία µε σπα για να ολοκληρωθεί ιδανικά το ταξίδι ευεξίας!

Λουτρά – σπα στη Βουδαπέστη

Szechenyi (Σέτσενι)

Szechenyi λουτρά Βουδαπέστη

Τα πιο δηµοφιλή και γνωστά λουτρά της Βουδαπέστης. Επίσης είναι τα µεγαλύτερα, βαθύτερα και θερµότερα και στεγάζονται σε ένα επιβλητικό νεοµπαρόκ κτήριο στην ανατολική πλευρά της Πέστης. Αρνητικό είναι το γεγονός, ότι εξαιτίας ακριβώς αυτής της φήµης και δηµοφιλίας που έχουν, δεν θα αποφύγετε κατά πάσα πιθανότητα την πολυκοσµία. Προτιµήστε να πάτε από το πρωί και επίσης να πάρετε καµπίνα που εξυπηρετεί πολύ περισσότερο από το ντουλαπάκι.

Tip. Κάντε καλύτερα κράτηση online για να αποφύγετε να περιµένετε στην ουρά.

To Know. Πληρώνοντας την είσοδο θα πάρετε ένα βραχιολάκι και θα έχετε απεριόριστη πρόσβαση στις 18 εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες και λουτρά όπως επίσης στα χαµάµ και τις σάουνες. Οποιαδήποτε επιπλέον υπηρεσία (µασάζ, αρωµατοθεραπεία, περιποίηση προσώπου & σώµατος κ.α.) χρεώνεται επιπλέον ανάλογα το είδος και τη διάρκεια.

Highlight: Η µεγάλη εξωτερική πισίνα µε θερµοκρασία 38 βαθµών κελσίου!

Info:
-Τιµές: Είσοδος & χρήση, περίπου €16 µε ντουλαπάκι, €18 µε καµπίνα ολόκληρη την ηµέρα. Τα Σαββατοκύριακα η χρέωση είναι λίγο µεγαλύτερη. Οι υπηρεσίες µασάζ χρεώνονται ξεχωριστά και εξαρτάται από το είδος και τη διάρκεια τους.
-Ωράριο: Καθηµερινά 06:00 – 22:00 (06:00 – 19:00 τα θερµά λουτρά).
-Site: szechenyibath.hu

Rudas (Ρούντας)

Rudas baths Βουδαπέστη

Τα Λουτρά Ρούντας είναι αυθεντικά τουρκικά παραδοσιακά ιαµατικά λουτρά που σηµαίνει µεταξύ άλλων ότι πρέπει να τσεκάρετε αν την ηµέρα που θέλετε να πάτε δέχονται µόνο άντρες, ή µόνο γυναίκες ή και τα δύο φύλα. Αναφορικά µε τις πισίνες δεν τίθεται τέτοιο θέµα γιατί τις χρησιµοποιούν πάντα και άντρες και γυναίκες.

Tip. Τσεκάρετε τις προσφορές, είναι συχνές ανάλογα µε την ηµέρα της εβδοµάδας και αφορούν από χαµάµ και σάουνα µέχρι διαφόρων ειδών θεραπείες.

Highlight: Η µικρή, στρογγυλή, εξωτερική πισίνα µε θέα τον Δούναβη! Ειδικά αν βρεθείτε εδώ αργά, η νυχτερινή θέα µε τις γέφυρες της πόλης και τα ποταµόπλοια είναι ακόµα πιο εντυπωσιακή και συνδυαστικά µε το καυτό λουτρό θα σας εξασφαλίσει µια µοναδική και αξέχαστη εµπειρία!

Extra tip: Το after midnight ωράριο (µέχρι τις 04:00 το πρωί) τις Παρασκευές και τα Σάββατα, για όσους επιδιώκουν πιο ήσυχη και χαλαρή ατµόσφαιρα και… incognito κατάσταση!

Info:
-Τιµές: Είσοδος & χρήση, περίπου €16. Τα Σαββατοκύριακα €19. Οι υπηρεσίες µασάζ χρεώνονται ξεχωριστά και εξαρτάται από το είδος και τη διάρκεια τους.
-Ωράριο: Κυριακή – Πέµπτη 06:00 – 22:00 | Παρασκευή & Σάββατο 06:00 – 04:00
-Site: rudasfurdo.hu

Kiraly baths (Κίραλι)

Kiraly λουτρά Βουδαπέστη

Πρόκειται για παραδοσιακά τουρκικά λουτρά από την εποχή των Οθωµανών που χτίστηκαν γύρω στα 1570. Παρά το χρόνο, τις ανακαινίσεις και τις αλλαγές διατηρούν τα παραδοσιακά και αυθεντικά τους χαρακτηριστικά. Για την ακρίβεια µάλιστα τα λουτρά είναι τόσο παλιά που είναι εµφανή τα σηµάδια φθοράς γεγονός που «υποστηρίζει» την αυθεντικότητα τους. Το διαφορετικό και προτότυπο εδώ είναι ότι τα Λουτρά Κίραλι παίρνουν τα ιαµατικά τους νερά από άλλες πηγές καθώς όταν χτίστηκαν, κατασκευάστηκαν εντός των τειχών ώστε να µπορούν να απολαµβάνουν το λουτρό τους ακόµα και σε περίπτωση πολιορκίας! Διαθέτουν εκτός των λουτρών, ατµόλουτρα, χαµάµ και σάουνες.

Highlight: Η οκτάγωνη παλιά πισίνα γύρω από την οποία υπάρχουν άλλες µικρότερες, µε θερµοκρασίες διαφορετικές από 26 ως 40 βαθµούς κελσίου.

Info:
-Τιµές: Είσοδος & χρήση, περίπου €8 (µε ντουλαπάκι) & €9 (µε καµπίνα)
-Ωράριο: Kαθηµερινά 09:00 – 21:00
-Site: kiralyfurdo.hu

Lukacs Bath (Λούκατς)

Lukacs Bath Βουδαπέστη

Βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τα λουτρά Βέλι Μπέι και έχουν πάρει το όνοµά τους από τον Άγιο Λουκά το άγαλµα του οποίου βρίσκεται στην αυλή µαζί µε ευχαριστήρια µηνύµατα ανθρώπων που θεώρησαν ότι ευεργετήθηκαν από τα συγκεκριµένα ιαµατικά λουτρά. Και τα Λούκατς είναι δηµιούργηµα της οθωµανικής εποχής αλλά διαφέρουν καθώς είναι από τα ελάχιστα που από όταν φτιάχτηκαν µέχρι σήµερα λειτουργούν αδιάλειπτα! Εδώ θα µπορούσαµε να πούµε ότι συχνάζουν θαµώνες καθώς συγκεντρώνει κυρίως ντόπιους που έρχονται τακτικά και κάποιοι καθηµερινά! Διαθέτει 2 εξωτερικές θερµαινόµενες πισίνες, πολλές εσωτερικές µε διάφορες θερµοκρασίες, τζακούζι, σάουνα, θερµικά σπα αλλά και διαφόρων ειδών µασάζ µε επιπλέον χρέωση.

Tip: Εδώ αν για κάποιο λόγο µείνετε λιγότερο από 2 ώρες θα σας επιστραφεί ένα µέρος των χρηµάτων που πληρώσατε!

Highlight: Αν βρεθείτε στην Βουδαπέστη την άνοιξη, µην αµελήσετε τα πάτε στο Lukacs Bath βράδυ για το περίφηµο Party Magic Bath! Πρόκειται για ένα παραδοσιακό νυχτερινό πάρτυ στα ιστορικά υπαίθρια ιαµατικά θερµά λουτρά του Lukacs που συνήθως συγκεντρώνει πλήθος τουριστών.

Info:
-Τιµές: Είσοδος & χρήση, περίπου €11 (µε ντουλαπάκι) & €11,5 (µε καµπίνα) & περίπου €1,5 επιπλέον τα Σαββατοκύριακα
-Ωράριο: Kαθηµερινά 09:00 – 20:00
-Site: lukacsfurdo.hu

Λουτρά στα ξενοδοχεία της Βουδαπέστης

Danubius Hotel Gellért – Gellert Baths (Γκέλερτ)

Gellert σπα Βουδαπέστη

Στον ίδιο χώρο µε το ξενοδοχείο, σε αρτ νουβό στυλ τα λουτρά Γκέλερτ εντυπωσιάζουν µε την αρχιτεκτονική και της µεγαλοπρέπεια τους, είναι σε κεντρικό σηµείο της πόλης στους πρόποδες του οµώνυµου λόφου (Γκέλερτ) δίπλα από τη γέφυρα της Ελευθερίας στην πλευρά της Βούδας και µετρούν 100 χρόνια (!) συνεχούς παρουσίας. Εδώ θα βρείτε εσωτερικά και εξωτερικά λουτρά, σάουνες και χαµάµ των οποίων η χρήση είναι απεριόριστη και συµπεριλαµβάνεται στη τιµή εισόδου ενώ υπάρχουν πολλές θεραπείες µασάζ µε έξτρα χρέωση. Αν από την άλλη είστε ένοικος του ξενοδοχείου θα έχετε σηµαντική έκπτωση.

Highlights: Η εντυπωσιακή εσωτερική πισίνα µε τους κίονες αλλά και η εξωτερική µε το εξαιρετικό Gallert Cafe που λειτουργεί µόνο κατά τους καλοκαιρινούς µήνες. Συχνά στις εγκαταστάσεις φιλοξενείται ορχήστρα κλασικής µουσικής γεγονός που υποστηρίζει η αριστοκρατική αύρα του ξενοδοχείου.

Info:
-Τιµές: Είσοδος & χρήση, περίπου €18 & €19 Σαββατοκύριακα (µειωµένες τιµές για τους ενοίκους του ξενοδοχείου). Μέση τιµή δωµατίου: €113 µε πρωινό (τιµή Οκτωβρίου).
-Ωράριο: Kαθηµερινά 06:00 – 20:00
-Site: gellertbath.hu

Hotel Csaszar Budapest – Csaszar Baths (Veli Bej) -Βέλι Μπέι

Csaszar λουτρά Βουδαπέστη

Τα Λουτρά στεγάζονται στο ίδιο κτηριακό συγκρότηµα µε το ξενοδοχείο Csaszar, το οποίο είναι στο κέντρο της Βούδας, 5 λεπτά µε τα πόδια µακριά από τη Γέφυρα της Μαργαρίτας. Τα Λουτρά είναι από τα παλιότερα και πιο παραδοσιακά της πόλης καθώς φτιάχτηκαν το 1574 από τον Σοκόλι Μουσταφά Πασά και έχουν τη φήµη πως είναι τα πιο εντυπωσιακά σε όλη τη Βουδαπέστη. Αν και µετρούν εκατοντάδες χρόνια, η επαναλειτουργία του έγινε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου µαζί µε αρχαιολόγους ανακαίνισε το χώρο και τα λουτρά κρατώντας όµως τον οθωµανικό τους χαρακτήρα. Ο χώρος έχει κρατήσει την ανατολίτικη αύρα και περιλαµβάνει 5 θερµές πίσινες, τζακούζι, χαµάµ, πισίνες και διαφόρων ειδών θεραπείες µασάζ.

Highlight: Πρόκειται ουσιαστικά για hidden gem το οποίο προτιµούν οι ντόπιοι ενώ κλείνει και τα µεσηµέρια (12:00 – 15:00).

Info:
-Τιµές: Είσοδος & χρήση, περίπου €7 τα πρωινά, €9 τα απογεύµατα και τα Σαββατοκύριακα €9 και πρωί και απόγευµα. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου έχουν 20% έκπτωση στα λουτρά ενώ αν η κράτηση τους είναι περισσότερο από 3 ηµέρες έχουν δωρεάν είσοδο. Μέση τιµή δωµατίου: €131 (οικογενειακό διαµέρισµα) µε πρωινό (τιµή Οκτωβρίου)
-Ωράριο: Kαθηµερινά 06:00 – 12:00 & 15:00 – 21:00
-Site: www.csaszarhotel.hu

Aquaworld Resort Budapest

Aquaworld Βουδαπέστη

Πρόκειται για το µεγαλύτερο ξενοδοχείο, spa & aqua place στην ουγγκρική πρωτεύουσα στα βόρεια της Πέστης. Μάλιστα είναι και ένα από τα µεγαλύτερα θεµατικά πάρκα νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Aquaworld resort είναι άµεσα προσβάσιµο δωρεάν από το ξενοδοχείο και εξασφαλίζει µια διαφορετική εµπειρία καθώς δεν έχει καµία σχέση µε το παραδοσιακό σπα, αντίθετα είναι ένα θαλάσσιο πάρκο ψυχαγωγίας, µε πάρα πολλές πισίνες, σάουνες, τζακούζι, σπα καθώς και νεροτσουλήθρες! Εκτός αυτών, στο θέρετρο θα βρείτε διάφορα εστιατόρια δηµιουργικής κουζίνας και cafe – bars όπως και γήπεδα για τένις και σκουός. Περιττό να αναφέρουµε ότι για το παιδί σας θα είναι ο ίδιος ο παράδεισος!

Tip. To Aquaworld διαθέτει shuttle bus που πηγαινοφέρνει δωρεάν στην πλατεία Ηρώων στο κέντρο της Πέστης τους επισκέπτες του πάρκου και τους ενοίκους του ξενοδοχείου.

Highlight: Η τεράστια γυάλινη οροφή που ξεχωρίζει και κάνει το κτήριο ακόµα πιο µεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό!

Info:
-Τιµές: Είσοδος & χρήση, περίπου €17. Περιλαµβάνει χρήση 3 ωρών σε σπα, σάουνα και χρήση του Aquaworld (50% έκπτωση εισόδου για τους ενοίκους του ξενοδοχείου). Μέση τιµή δωµατίου: €175 µε πρωινό (τιµή Οκτωβρίου)
-Ωράριο: Kαθηµερινά 07:00 – 22:00
-Site: www.aquaworldresort.hu

Extra σπα εμπειρίες στη Βουδαπέστη

Βουδαπέστη σπα

Thermal Beer Spa

Μια τελείως πρωτόγνωρη εµπειρία θα ζήσετε εδώ! Το Thermal Beer Spa είναι πολύ κοντά στα φηµισµένα λουτρά Σένετσι στην Πέστη και πουλάει την εξής καινοτοµία: Ιαµατικά νερά θερµοκρασίας 36 βαθµών όχι σε κάποιο λουτρό αλλά σε µια ξύλινη κατασκευή που µοιάζει µε µπανιέρα και χωράει 2 άτοµα, µέσα την οποία αράζετε και απολαµβάνεται παράλληλα αυθεντική τσέχικη µπύρα σε όση ποσότητα επιθυµείτε ενώ δεν λείπουν και τα… παρελκόµενα, δηλαδή τοπικά ουγγρικά µεζεδάκια! Το Thermal Beer Spa διαθέτει 6 τέτοιες µπανιέρες, µια ανά ζευγάρι που σηµαίνει ότι ταυτόχρονα ο χώρος δεν µπορεί να έχει πάνω από 12 άτοµα.

Tip. Κάντε online κράτηση από προηγούµενη ηµέρα. Επίσης, είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις! Θα εντυπωσιάσετε σίγουρα το ταίρι σας.

Highlight: Οι ιδιοκτήτες και εµπνευστές της ιδέας υποστηρίζουν ότι η συγκεκριµένη τσέχικη µπύρα δεν είναι µόνο γευστική και δροσιστική αλλά έχει ευεργετικές ιδιότητες (όπως δηλαδή και τα νερά…) καθώς ανακουφίζει από το άγχος αλλά βοηθάει και στο hangover!

Info:
-Τιµή: €25/ άτοµο από Δευτέρα µέχρι Πέµπτη & €30/άτοµο από Παρασκευή µέχρι Κυριακή
-Ωράριο: Καθηµερινά 10:00 – 18:00
-Site: thermalbeerspa.com

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,380 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ